Snap
  • Baby
  • Infertiliteit
  • zwangerschapswens
  • gezinsleven
  • ploegendienst
  • evenvoorstellen

Over dat perfecte gezin

Dat openbaar maakt dat het gras bij de buren groener is

Hallo!

Toch ergens wel spannend, je leven openbaar maken. En toch gaan we deze stap zetten.

Wij zijn Leon & Lucy, 29 en 31 jaar oud en we vormen samen met ons 15 maanden oude zoontje Jelte, en hond Colin een heel burgerlijk gezin. Zo’n gezin waar er een miljoen van zijn. Zo’n gezin dat alles ogenschijnlijk perfect op orde heeft. Zo’n gezin met een prima inkomen, twee prima auto’s, keurig geregelde opvang en altijd keurig op elke sociale gelegenheid aanwezig. En dat is ook waarom we ons leven wat openbaarder willen maken. Zó normaal zijn we niet. Of nouja? Wat is ‘normaal’?

Onze weg naar ons prachtige zoontje verliep niet zoals ‘normaal’. De eerste vraag die mensen altijd stellen is ‘oh, doen jullie dan IVF?’ Nee. Dat doen we niet. Overigens ‘doe’ je IVF ook niet, dat soort trajecten zijn niet als boodschappen doen, of een konijn kopen. Dit zijn heel serieuze trajecten met heel veel gevoelens, teleurstellingen maar ook liefde en vereisen het nodige doorzettingsvermogen. 

Maar nee, wij ‘doen’ geen IVF. Mijn lijf is namelijk precies zo dat ik altijd iets heb, maar het nét niks is. Het feit blijft dat er altijd nét hulp nodig is, maar het nooit heel groot is. Gelukkig maar. De behandeling die wij, of eigenlijk vooral ik, hebben gevolgd is ovulatie inductie. In andere blogs daarover meer.

Ook is onze dagindeling vaak anders dan anders. Leon werkt in drie ploegen, en daardoor sta ik er gevoelsmatig - maar ook praktisch - regelmatig alleen voor. Best onhandig soms met een kleine dreumes, een wandelgrage Border Collie, het fertiliteitstraject dat we volgen voor een brusje en het random huishouden en werk. Over die uitdagingen zal ik gaandeweg ook meer gaan vertellen.

Voorlopig zal ik voornamelijk vertellen over het fertiliteitstraject waar we ons in bevinden, omdat dat op dit moment ons leven beheerst. Ik zit nog met een been in een miskraam, en niets alles loopt hier momenteel op rolletjes. Maar hey, is dat nou niet precies wat er bij al die ogenschijnlijk ‘Perfecte burgerlijke gezinnetjes’ gebeurd?

Liefs, Lucy