Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

oorontsteking

Aangekomen bij de huisarts werd ze onderzocht en bleek dat ze oorontsteking had. Ze mocht alles doen.. dit vonden wij erg raar..

Onze kleine meid werd zaterdag op zondagnacht wakker. Ze bleef maar huilen en ze was alleen maar stil, wanneer ze in onze armen lag. Heel zielig vonden we haar. We hebben haar toen maar een nieuwe luier aan gedaan, de fles gegeven, maar niets hielp. Ze bleef maar huilen, zodra ze werd neer gelegd.

Uiteindelijk, lees 5 uur later, sliep ze eindelijk. Maar na twee uur werd ze weer wakker. Inmiddels was het al wel zeven uur 's ochtends. Ik er uit en haar de fles gegeven. En mijn man heb ik laten slapen, omdat hij de hele nacht al bezig is geweest.

Eline had wel wat verhoging, maar niet extreem. Dus ik maakte me nog niet meteen zorgen. Haar toen in de box neer gezet. Dit vindt ze namelijk heerlijk en zo kan ze lekker op haar manier spelen met haar speeltjes. Maar deze ochtend vond ze het niet zo fijn en besloot ik maar om contact op te nemen met de huisartsenpost. Gelukkig mochten we gelijk komen.

Daar aangekomen werd ze onderzocht en bleek dat ze een middenoorontsteking had. Ze mocht alles doen, zelfs zwemmen, zolang ze maar geen koorts had. Dit laatste vonden wij wel raar, maar een arts zal het wel weten. De volgende dag zijn we toch gaan zwemmen, achteraf niet verstandig. 's Maandags ging het de gehele dag ook goed. Ze was vrolijk, ze at en dronk goed en ze speelde goed.

Maar de volgende ochtend toen ik haar wakker maakte, toen was ze helemaal aan het gloeien. Ik maakte me toen erg veel zorgen. Vooral omdat ze niet echt levendig was. Ze was heel rustig en ze wilde alleen maar bij me zijn. Later in de ochtend mocht ze naar de huisarts en die constateerde een beide oortjes een middenoorontsteking. Wat zielig en wat een pijn heeft ze gehad.

Nu kreeg ze antibiotica en die sloeg gelukkig goed aan, waardoor ze heel snel op knapte. Drinken ging nog niet goed, maar eten wel. En nu een week later gaat alles goed en is ze helemaal de oude weer, met al haar streekjes. Wat zijn we toch weer blij en opgelucht. En de volgende keer gaan we echt niet zwemmen als ze oorontsteking heeft. Hoe heeft een arts dit kunnen adviseren/ goed kunnen vinden.