Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Ook nuchtere mensen dragen hun kind!

Wij wonen in een klein dorpje, in de Achterhoek.

De mensen hier zijn erg nuchter en houden niet zo van poes pas.

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg is hier het motto.

En daar kom ik, geboren en getogen in dit dorp en van nature ook erg nuchter.

Maar ik draag mijn kinderen en dat was in het begin toch wel een hele gebeurtenis in het dorp.

Toen onze kinderen baby's waren vonden mensen het leuk en lief en vlogen de aah's en ooh's me om de oren. Vaak werd me door moeders en zelfs oma's verteld dat ze ook altijd gedragen hebben. (als ik dan even door vroeg werd er niet altijd op de juiste manier gedragen, maar dat is een ander verhaal)

Totdat mijn kinderen ruim een half jaar of ouder werden en zelfs al begonnen met lopen, dan werd het een ander verhaal, want wie draagt haar kind nu als het al zo groot(!) is? En kan dat kind niet beter zelf lopen?

1 keer werd me zelfs gevraagd wanneer ik eindelijk eens stopte met dragen, want dit koste me mijn rug en het zou niet goed zijn voor mijn zoon, hij zou er verwend van worden.

Grote onzin, ten eerste zijn ik en mijn jongste zoon (die nu ruim 2 is) het die beslissen wanneer we stoppen met dragen en gedragen worden. Zolang we het beide fijn vinden er ervan genieten, gaan we er lekker mee door.

Mijn jongste geniet van het op mijn rug zitten, hij ziet alles vanuit mijn gezichts veld en dat is hoger dan vanuit een kinderwagen.

Nog iedere dag wordt hij gedragen, hij gaat op mijn rug mee zijn grote broers naar school brengen, geen gedoe met een kinderwagen die de school niet in kan door drukte of erger nog, buiten moet blijven staan ivm deze drukte. Nee hoor, gewoon een kusje in de klas voor zijn broers.

Daarnaast gaat hij op mijn rug mee zijn grote vriend, onze hond uitlaten. Geen vieze banden aan een kinderwagen en lekker warm, al zingend onder mama's jas.

En of het voor mij zwaar is?? Nee hoor, ik ben met het sterker worden van mijn rug mee gegroeid met zijn gewicht, waardoor zijn 13 kg totaal niet zwaar voelt, sterker nog, had ik vroeger met regelmaat last van mijn rug, nu nooit meer. Een goede work-out dus.

Beide gaan we nog lang genieten van het  dragen (voor papa geldt trouwens hetzelfde) en laat de mensen maar kletsen.

Overigens kan hij al tijden goed lopen en is hij totaal niet verwend, maar eerder erg zelfstandig.

Groetjes Christel Bouwmeester

www.indedoek.nl

 

11 jaar geleden

Helemaal niet erg hoor Daphne, Ik hoop dat je veel plezier hebt in het snuffelen op mijn site. Je kan er veel informatie over dragen vinden en natuurlijk mag je me altijd mailen of bellen voor het geval je vragen hebt. Ik sta je graag te woord. Groetjes Christel www.indedoek.nl

11 jaar geleden

Christel het duurde even voordat je een berichtje terug kreeg. ik was je blog kwijt en moest m opnieuw zoeken. Ik ga eens snuffelen op je site

11 jaar geleden

Als j ergonomisch draagt kan dit tot ver in de peuter leeftijd, zelfs voor, maar het probleem met voor dragen is dat je kindje te lang wordt, dus in je zicht gaat zitten. Meestal wil je kindje ook meer zien en dat is de rede om op je rug of heup te gaan dragen. Omdat ik draagdoekconsulente ben en een webshop heb in draagdoeken en dragers is mijn stash natuurlijk erg groot. Van ieder merk dat ik in mijn webshop heb, heb ik voor mezelf ook een aantal dragers of doeken. Ik wil zelf goed uittesten wat prettig is tot welke leeftijd vandaar. Met alle doeken en dragers kan ik nog steeds erg prettig dragen, alleen de rekbare doek is tot en met een maand of 4 prettig, daarna wordt voelt je kindje zwaar en hiermee kan je niet rugdragen. Kijk gerust eens op mijn site www.indedoek.nl En vraag gerust als er vragen zijn. Groetjes Christel

11 jaar geleden

Ik heb Suzannah gedragen tot ze 9,5kilo was en toen werd het me echt te zwaar aan de voorkant en ik heb al lage rug problemen en ik maakte het zo alleen maar erger. Ik heb ook een zijdrager gebruikt, dan zit je kind op je heup maar dat was ook niet echt een succes.....ja voor kleine stukken. Maar ik loop veel en Megan mijn oudste kan nog geen kilometers maken dus dat maakt het wat lastig. Dus nogmaals: welke zak gebruik je?