Snap
  • Baby
  • Kind
  • dreumes
  • kinderopvang
  • Workingmom

Nyk naar de kinderopvang ?

Hoe maken we het leuker en makkelijker?

Nyk gaat sinds 2 weken, 1 ochtend, naar de kinderopvang. Dit omdat ik een extra ochtend aan het werk ga. We dachten dit is goed voor z’n ontwikkeling en sociale contacten. Maar hij huilt veel, wil niet spelen en is dood op als ik hem om 12.30 weer ophaal.

Op andere dagen, als ik aan het werk ben, gaat hij naar z’n beppe (oma) en blijft hij thuis bij z’n heit. Hier heeft hij totaal geen moeite mee of verdriet. Hij is wel andere mensen en kinderen gewend en vind ze reuze interessant, maar de opvang is toch anders voor hem.

Ik voel me erg schuldig naar Nyk toe als hij veel gehuild heeft. Ik weet dat het moet wennen en vanzelf komt, maar toch voelt het niet fijn om hem huilend achter te laten.

We vertellen in de ochtend aan Nyk dat hij straks weer met andere kindjes gaat spelen en dat ik hem na het brood eten weer ophaal, met de intentie dat hij het een beetje begrijpt!

Heeft er iemand nog andere tips om het makkelijker te maken en natuurlijk ook leuker voor Nyk en de juffen. Nyk is anderhalf en kan goed kenbaar maken wat hij wil. 

4 jaar geleden

1 ochtend lijkt me erg weinig. Mijn oudste ging met een half jaar voor het eerst 2 ochtenden en dat was al maar net aan genoeg. Eigenlijk raadden ze toen ook al heel snel aan om over gaan naar langere dagen of vaker per week. Maar goed, dat is lijkt het het advies dat iedereen geeft.

4 jaar geleden

Misschien is een gastouder meer iets voor je! Mijn kind gaat naar de gastouder een meer thuis gevoel en heeft het hier ontzettend naar de zin

4 jaar geleden

Ik sluit me bij Ronieke aan. Toevoeging: blijf niet te lang bij het afscheid nemen, hou het kort. Je zoontje voelt het ook aan als je het zelf heel vervelend vind. Probeer het luchtig en leuk te houden en zegt bijvoorbeeld niet: ik vind het ook niet leuk maar het moet. Zeg in plaats daarvan: ga maar lekker spelen, we komen je na het eten weer ophalen.

4 jaar geleden

Ik week zelf op een KDV, 1,5 is een lastige leeftijd om te starten.. helemaal voor maar 1 ochtend.. ik zou adviseren tijdelijk uit te bereiden naar 2 ochtenden om hem de kans te geven goed te wennen