Snap
  • Baby
  • Momlife
  • wasbaarluieren
  • zachtebillen
  • mooistebillie
  • madamcroque

Luierkontje

Nee mijn kind stinkt niet.

Vooroordelen

Mensen hebben vaak vooroordelen als we hen vertellen dat Billie wasbare luiers draagt. Het gaat van ‘ieuw dat is vuil’ tot ‘zit de stoelgang dan in jullie wasmachine?’ Heel veel mensen hebben snel hun oordeel klaar over iets waar ze niets van kennen en dat blijft jammer.

Onze dochter ruikt niet de hele dag naar urine of stoelgang, onze dochter kan net zoals een ander kindje bewegen zoveel ze wil & onze dochter merkt echt geen verschil hoor! Er zijn zoveel verschillende systemen hierin de keuze is enorm van merkjes tot systemen, het was dus echt wel even uitzoeken voor we het juiste hadden wat bij ons past. Wij gebruiken een ALL IN ONE systeem dit lijkt voor ons het meeste op de wegwerp luiers en was dus handig voor op de opvang.

Het is inderdaad een investering die wasbare luiers en je moet er wel echt voor openstaan maar bij ons en onze familie is het al de normaalste zaak van de wereld.

Waarom wasbaar?

Wij gebruiken wasbaar grotendeels om toch iets klein terug te doen voor de aarde minder plastiek verbruik is altijd een pluspunt! Op andere zaken in ons dagelijks leven letten wij ook heel erg hard op hoeveel plastiek we wel of niet gebruiken. Al onze drank zit bijvoorbeeld in glazen flessen en dan bedoel ik niet de gin en de cava hé ;), maar ook ons water en andere dranken komen uit glazen flessen. Ik vind het gewoon fijn om minder afval te hebben en ook voor Tom is dit een pluspunt want hij zet de afval buiten.

Combinatie

Ik beken dat wij de combinatie van wasbaar en wegwerp gebruiken Billie draagt tijdens de nachten gewoon een wegwerp luier. Ook als wij een dagje op uitstap gaan of een week op vakantie gebruiken we wegwerp, omdat het toch wel veel minder inpak werk is. Thuis staat alles netjes in van die handige karretjes binnen handbereik en om dit allemaal mee te pakken op vakantie zien wij niet zitten.

Voordelen:

- Altijd luiers in huis

- Minder geïrriteerde billetjes

- Heerlijke printjes

- Veel minder afval om buiten te zetten

Nadelen:

- 1/2 extra wasjes per week

- Moeilijker om mee te nemen onderweg

- Iets dikkere billen waardoor sommige kledij niet zo mooi aansluit.