Snap
  • jaloezie
  • partner
  • tips

Jaloers op baby: partners hebben er last van

Zo zorg je ervoor zorgt dat je partner niet jaloers wordt op de baby

We kennen allemaal de uitdrukking 'liefde maakt blind', maar wist je dat het ook jaloezie kan veroorzaken? Soms kan de komst van een nieuwe baby het gevoel van verbondenheid tussen partners versterken, maar het kan ook leiden tot jaloezie en gevoelens van verwaarlozing. We hebben allemaal weleens verhalen gehoord van jaloerse broertjes of zusjes, maar wat als de jaloezie afkomstig is van de partner zelf? Hoe ga je hier het beste mee om? Je leest het in dit artikel!


Tips om jaloezie te voorkomen

Als je man jaloers is op de baby, is het belangrijk om te begrijpen waarom hij zich zo voelt en wat je kunt doen om hem te helpen zich meer op zijn gemak te voelen. Hier zijn enkele tips die kunnen helpen:

  1. Praat erover. Het is belangrijk om openlijk te communiceren met je partner over zijn gevoelens en zorgen. Luister naar hem en probeer zijn perspectief te begrijpen. Moedig hem aan om zijn gevoelens te uiten en stel hem gerust dat de komst van de baby geen bedreiging vormt voor jullie relatie.

  2. Betrek hem bij de zwangerschap. Betrek je man bij de zwangerschap en laat hem zich deel voelen van het proces. Neem hem mee naar echo's en laat hem de baby voelen bewegen in je buik. Dit kan helpen om de band tussen hem en de baby te versterken.

  3. Geef hem aandacht. Het is belangrijk om je man nog steeds de aandacht te geven die hij nodig heeft. Plan tijd voor jullie tweeën en doe dingen waar hij van houdt. Dit kan helpen om hem gerust te stellen en zijn gevoel van verbondenheid met jou te versterken.

  4. Moedig hem aan om actief te zijn met de baby. Moedig je man aan om actief betrokken te zijn bij de verzorging van de baby. Laat hem de baby voeden, verschonen en knuffelen. Dit kan helpen om zijn zelfvertrouwen te vergroten en hem te laten zien dat hij een belangrijke rol speelt in het leven van de baby.

  5. Vergeet niet om jezelf aandacht te geven. Het is belangrijk om voor jezelf te blijven zorgen, zowel fysiek als mentaal. Neem de tijd om te ontspannen en te genieten van de kleine momenten. Een gezonde en gelukkige moeder kan ook bijdragen aan het welzijn van de baby en de relatie tussen jou en je man

Onthoud dat het normaal is dat sommige mannen zich jaloers voelen wanneer er een baby in het spel komt. Door open te communiceren en je man betrokken te houden, kun je hem helpen zich meer op zijn gemak te voelen en een sterke band op te bouwen met jullie kleintje.


Trending op Mamaplaats: Handig: honden voelen aan wanneer je zwanger bent!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.