Snap

"Ik wil mijn kind niet elke dag pijn doen"

Elke maand moeten wij naar het uz Gent

Woensdag 04/10 op controle. Elk maand moet Lily-Mae op controle in het uz Gent bij haar cardioloog, maar eerst even langs deze lieve verpleegster. Hier wordt haar saturatie genomen en gekeken hoe goed haar hartje het doet aan de hartmonitor. Ze heeft dit terug heel flink gedaan! 

Voor ons altijd een beetje zenuwslopend, maar alles bleek goed te zijn! Wij hebben dan ook even gevraagd of we niet vroeger mochten stoppen met de dagelijkse spuitjes clexane (een middel om bloedstolling tegen te gaan). 

Door het het aanprikken van haar lies bij de 2de ingreep kreeg Lily-Mae een gezwollen voetje waardoor ze bloedverdunners moest krijgen. 

Ik mocht zelf aanleren om de spuitjes toe te dienen. Mijn kind zelf elke dag 2x per dag pijn doen, want zo voelde dat aan voor mij, was niet aan mij besteed. Ik koos voor een thuisverpleegster. Privé, omdat dit voor enkele maanden was, wou ik iemand die een band kon opbouwen en telkens hetzelfde vertrouwde gezicht. 


Trending op Mamaplaats: Zou ik deze keer dan echt zwanger zijn?

6 maanden geleden

Ik snap je helemaal hoor, het is ook heel erg vervelend om te doen. Ik "moet" mijn zoontje elke ochtend dalteparine (antistollingsmedicijn) prikken. Ik heb er wel voor gekozen om dit zelf te doen aangezien hij dit inmiddels al z'n hele leventje heeft (13 maanden) maar pittig is het zeker.

6 maanden geleden

Hallo.. ook ik heb dit 3 mbd 3x per dag moeten doen bij onze zoon... juist de laatste 2 weken ging het me tegen staan... maar toch achteraf blij dat ik het zelf kon doen..

6 maanden geleden

Doen wat je goed voelt. Toen onze dochter met een aangeboren hartafwijking geboren werd moesten we zelf de sonde inbrengen en inr prikken ook voor bloedverdunnend ik vond het ook altijd vervelend om zelf te doen. Maar toch besloten het zelf te doen helaas is onze dochter op 12 jarige leeftijd overleden. In eerste instantie zat er een groot stolsel dat naar haar hersenen was geschoten (groot cva). Het is een hele weg geweest met vele ups maar ook zeker heel veel downs maar had het zo weer gedaan.

6 maanden geleden

Heel herkenbaar, bij onze dochter is er na de operatie een stolsel achter gebleven en daardoor moest zij ook 3 maanden lang na de operatie deze medicatie. Dat kon ik zelf wel doen, mooi niet ze was al boos op me dat ik haar had achter gelaten op de OK en ik wilde haar inderdaad ook niet 2 x per dan pijn doen. Bij ons is 3 mnd lang de thuiszorg geweest 2x per dag. Het was zo’n verademing toen we daar mee mochten stoppen.