Snap

Hoe slaapt/sliep jouw baby?

De richtlijnen van slapen verandert volgens mij iedere week. Dan is het weer goed om op de rug te slapen, dan weer op de zij.....

De richtlijnen van slapen voor een baby veranderen volgens mij zo wat iedere week. De ene week is het weer de richtlijn dat je baby op zijn rug moet slapen, dan is het de andere week weer zo dat je baby op de zij (om en om) moet slapen.

Maar wat nou als je baby het liefste op zijn buik slaapt?

Onze kleine vent slaapt dus het liefste op zijn buik. Overdag leggen we hem dan regelmatig op zijn buik te slapen, dan krijgt hij gewoon de meeste slaap. Alleen in de nacht slaapt hij wel op zijn rug. Dit lukt dan wel aardig omdat wij (lees ik want ik geef borstvoeding) in de nacht het zo donker mogelijk laat en de kleine dan (gelukkig) na het eten meteen doorslaapt.

Morgen moeten we voor het eerst naar het consultatiebureau en ben benieuwd wat ze ervan gaan zeggen. Of misschien laat ik het gewoon in het midden hoe hij slaapt. Ligt eraan wie krijgen.... ach ja. Als onze kleine vent lekker slaapt, dan maakt het mij niet uit hoe. Als hij kan draaien dan draait hij toch naar de manier die hij het fijnste vind.

Hoe moesten baby's bij jullie slapen? En was dat de favoriete houding van je baby?

9 jaar geleden

De oudste moest met een rolletje om en om op haar zij de eerste periode en daarna op haar rug en de jongste op haar rug!

9 jaar geleden

En nou deden ze helemaal niet moeilijk op het CB?!??!?! Ik snap er niets meer van.... Buik slapen overdag was geen probleem, moest alleen wel regelmatig gaan checken (en dat doe ik ook). In de nacht op de rug was inderdaad wel beter (doet hij gelukkig). Dat je dan toch nog verrast kan zijn;-) hahah

9 jaar geleden

Zucht! Daar zijn fysiotherapeuten helemaal niet blij mee, want die moeten al die kindertjes weer uit hun voorkeurshouding krijgen! Mijn jongste had zo'n enorm scheef hoofd gekregen door zijn voorkeurshouding, dat je het zelfs in zijn gezicht kon zien! Gelukkig waren we op tijd met een redressiehelm!

9 jaar geleden

Gut, daar zeg je wat ... mijn jongste sloeg zichzelf altijd wakker, die hebben we een aantal maanden moeten inbakeren. Maar toen hij eenmaal kon draaien (en het inbakeren dus niet meer mocht) sliep hij heel vaak op zijn buik! Dus dat was waarschijnlijk de oplossing geweest, gewoon buikslapen!