Snap
  • moedermelk
  • Baby
  • Voeding

Hiervoor kun je moedermelk nog meer gebruiken

Zo kan moedermelk helpen bij een verstopte neus van je kleintje.

Heb je veel ingevroren moedermelk? Dan kun je er meer mee doen dan alleen je baby voeden. De goede dingen in moedermelk helpen namelijk niet alleen je baby groeien, maar bieden onder andere ook verlichting bij andere gezondheidskwaaltjes voor je kleintje. 

Gebruik de overgebleven moedermelk bijvoorbeeld voor papjes of fruithapjes. Ideaal om de eerste hapjes tussen 4 en 6 maanden wat zoeter te maken, waardoor het voor je kleintje makkelijker wordt om te genieten! Benieuwd waar je moedermelk nog meer voor kunt gebruiken? Lees dan snel verder!

  • Moedermelk in het badje: Verwen het tere huidje van je baby met een badje verrijkt met moedermelk, een natuurlijke bron van vitamines en mineralen. Perfect voor baby's met uitslag of eczeem. En waarom niet delen? Ook oudere kinderen en zelfs jijzelf kunnen genieten van deze verwennerij.
  • Moedermelk bij een verstopte neus: Bij een verstopte neus van je baby kan moedermelk dienen als een zachte vervanging voor zoutoplossingen. Het verlicht het neusje, zodat je kleintje vrijer kan ademen.
  • IJsjes met moedermelk: Bij warm weer of doorkomende tandjes geef je je baby verkoeling met zelfgemaakte ijsjes op basis van moedermelk. Voeg eventueel vers fruit toe voor een heerlijke hydraterende zomersnack.
  • Moedermelk voor oudere kinderen: Niet alleen baby's profiteren van moedermelk; ook peuters en kleuters halen nog steeds voedingsstoffen en afweerstoffen uit deze bron. Het is misschien geen volwaardige voeding, maar alle beetjes helpen.
  • Moedermelk doneren: Heb je een overschot aan moedermelk? Overweeg dan om het te doneren aan moeders die moeite hebben met borstvoeding geven. Verschillende moedermelkbanken accepteren donaties volgens strikte richtlijnen.
  • Moedermelk op pijnlijke tepels: Voor gevoelige tepels of tepelkloven biedt moedermelk verlichting. Masseer een beetje moedermelk op je tepels en tepelhoven na elke voeding voor een sneller herstel.
  • Zalf of bodylotion met moedermelk: Creëer een rijke, hydraterende zalf of bodylotion door moedermelk toe te voegen aan kokosolie, vaseline, olijfolie of etherische olie. Een natuurlijke oplossing bij uitslag of eczeem!

En jij, waar heb jij je moedermelk al eens voor gebruikt?

Lees ook: 
Mijn vechtertje♡

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.