Snap
  • Stofwisselingsziekte
  • coeliakie
  • onderzoek

Gezond geboren, of toch niet?

Deel 2

Bij aankomst op de afdeling werden wij vrijwel meteen meegenomen naar een behandelkamer. Amber moest een neusmaagsonde krijgen. Wat was dat ongelofelijk %€@&! Ik moest Amber in de houdgreep houden. Helaas ging het de eerste 2 keer niet goed en amber schreeuwde het uit. Haar kleine neusje begon te bloeden. Gelukkig, bij de derde poging zat het slangetje erin (andere neusgat). Allebei overstuur, maar het was gelukt.


Na een dag of 2 bleek dat er toch ook iets aan de hand moest zijn met Amber haar nieren. Deze deden niet wat ze zouden moeten doen en dat hielp uiteraard niet in het aankomen of minder spugen. Na overleg met ons, Dijklander ziekenhuis en het AMC is besloten dat wij werden overgeplaatst naar Amsterdam op de afdeling Emma Sport.


Daar gingen we dan. In een tijdsbestek van minder dan een week was onze gezonde baby geen gezonde baby meer. Ons leven was al op zijn kop gezet door de diagnose Coeliakie, maar er bleek nog meer aan de hand. Wij maakte ons enorme zorgen over wat er nu precies aan de hand was met ons meisje.


In het AMC onderging Amber het ene onderzoek na het andere. De afdeling nefrologie, metabole ziekten, de oogarts en andere specialisten kwamen allemaal bij ons aan het bed. Amber haar urine en bloed werden zeer uitgebreid onderzocht en al snel bleek dat haar nieren teveel goede stoffen doorlieten en Amber zeer veel plast. Reden voor de nefroloog om hier dieper op in te gaan. 


Ondertussen waren Amber en ik al een week in het ziekenhuis, met zo vaak als kon bezoek van mijn man, grote zus Milou en familie


Trending op Mamaplaats: Van een positieve test naar een onderbuikgevoel

sharonnoordermeer's avatar
1 jaar geleden

Trots op jullie ❤️

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij DaisyZwaan?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.