Snap
  • newborn
  • IVF
  • mamavaneenzoontje
  • keizersnede
  • mamametpcos

De weg naar ouderschap

Dan ben je ineens papa en mama

Na de bevalling waren we rond 05.00 uur terug op de kamer. Ik werd even snel "gewassen" en Jeffrey mocht Noan zijn eerste flesje geven. Door de verpleging werd nog beschuit met muisjes gebracht en op het bord werden alle gegevens van Noan geschreven. Noan werd in bedje gelegd en wij konden even samen bijkomen.

Het liep tegen 06.00 uur dat we besloten toch maar even te gaan slapen ipv de familie te bellen. De verpleging zou toch weer rond 8.00 uur op de kamer zijn voor de verzorging van mij en Noan.

Net na 08.00 uur kwamen ze binnen en feliciteerde ons beide met de geboorte van onze zoon. Noan werd verzorgd en verschoond en ik gaf hem voor het eerst de fles. Jeffrey belde "roomservice" voor ons ontbijt. Een klein uurtje later met nogsteeds ontzettend kleine oogjes (want het was immers maar een heel kort nachtje) waren we zover klaar en pakte we de telefoon erbij. 

"Wie wil je als eerste bellen?" Vroeg Jeffrey. Dat was voor mij geen moeilijke vraag. Mijn eigen moeder! Met videobellen nam mijn moeder die net uit bed was, wat slaperig op. Als eerste lieten we het bord met al Noan zijn info zien. Ze zetten haar bril op en begon het "even rustig" te lezen. Toen ze in de gaten kreeg wat ze las, was er geen houden meer aan. De camera werd op ons gericht en ik kon haar voorstellen aan haar eerste kleinkind. Na kort te hebben verteld wat er allemaal heeft afgespeeld de laatste 24 uur hingen we op en hebben zo vervolgens mijn vader en schoonmoeder gebeld. 

Nadat we ophingen kreeg ik van mijn broertje een appje. "Zuster, ik moet vandaag tot 17.00 uur werken. Alles leuk en aardig, maar die kleine kan pas na die tijd komen he!". Helaas! Mislukt haha. Al videobellend kreeg ik hem aan de lijn en vertelde hem "Je bent iets te laat met je appje.. je neefje is er al!"

Zo hebben we de hele ochtend telefoontjes gepleegd. Mijn tante die op schiphol aan het inchecken was voor haar vakantie, mijn eigen oma die haar ochtend wandeling aan het maken was.. allemaal met tranen en dolgelukkig!

Die middag kwamen mijn moeder en haar partner, mijn vader en zijn vrouw, mijn schoonmoeder en schoonzus, en mijn eigen opa en oma ons wondertje bewonderen.

Het was veel.. het was druk. Maar fijn om alles bij elkaar te hebben.

Jeffrey is einde van de middag nog even snel naar huis gereden om wat extra spulletjes te halen. We hadden er tenslotte niet op gerekend dat we een aantal dagen moesten blijven. Ik heb in de tussentijd even mijn ogen samen met Noan kunnen dichtdoen en wat extra slaap kunnen pakken. Rond 20.00 uur kwam mijn broertje samen met zijn vriendin nog langs.

Het was een lange maar fijne dag. Rond 23.00 uur kreeg Noan zijn "laatste" fles en ging het licht uit. "We komen zoiezo rond 06.00, mocht Noan nu eerder wakker worden om te eten gewoon even bellen en dan zijn we er zo!".

Zo gingen we onze nacht in. Onze eerste echte nacht als gezin. Dan ben je ineens papa en mama, van z'n klein hummeltje. 


Lees ook: "we hebben allebei gekeken, maar uw dochtertje heeft toch echt TWEE nieren!"