Snap
  • Baby
  • Kind
  • Mama
  • bevallen
  • #ziekenhuis
  • #babyboy
  • #ziektevanHirchsprung

Chronisch ziek kindje

Hallo lieve Mama's,

Ik zal me even voorstellen,  ik ben Jeanine ben mama van 2 kindjes Elise en Valentijn. Ik woon samen met mijn vriend papa van de beide kindjes.

Ons dochtertje is geboren met 38+1 weken. I.v.m. een hoge bloeddruk ben ingeleid met een ballonetje met 38 weken. Ze ontwikkelt zich helemaal volgens het boekje en doet het goed.

Ons zoontje is geboren met 39+2 weken op dinsdag 5 februari. De bevalling is spontaan begonnen. We mochten die dag gelijk naar huis. Alleen bleef ons zoontje spugen en wilde hij niet drinken. Woensdag was de kraamhulp er en hadden we hem in bad gedaan. Toen kwamen we tot de ontdekking dat zijn buikje enorm opgezet was en dat hij had nog geen ontlasting had gehad. De verloskundige kwam op dat moment ook net binnen en die heeft gelijk naar Zwolle gebeld. We konden er meteen naartoe. Hij heeft daar 24 uur gelegen en donderdag is hij over gebracht naar het UMC Groningen.

Daar hebben ze een foto gemaakt met contrast vloeistof, ze zagen dat zijn darmpjes verstopt zaten. Dus toen zijn ze begonnen met spoelen en gelukkig kwam er ontlasting. Vrijdag mochten we beginnen met flesjes geven, omdat hij vanaf het moment dat hij geboren is nog geen voeding heeft gehad. 

Al gauw ging het wat beter en moesten ze een paar keer per dag zijn darmpjes spoelen. Gelukkig mocht hij zaterdag al naar de gewone afdeling voor kindjes met maag-, lever- en darmziektes. Daar werden we goed ontvangen. Papa mocht bij hem blijven slapen, want mama lag nog op de kraamafdeling. Dat was een super fijne oplossing! 

Zondag kwamen mijn ouders en dochtertje, die had ik enorm gemist. Dat was dus best een emotioneel momentje. Ze mocht eindelijk haar broertje weer zien. De week erna werden er allemaal onderzoekjes bij hem gedaan. Er werd ons geleerd hoe we zelf moesten spoelen en dat nam ik voor mijn rekening. Mijn vriend is vrachtwagenchauffeur en is dus veel van huis. Maar daar kies je samen voor en het gaat prima. Ze zijn al gauw tot de conclusie gekomen dat hij de ziekte van Hirschsprung heeft.

Mijn vriend heeft het ook. We hadden er al wel rekening mee gehouden en wilden ook bewust weten wat het werd. Maar als je dan toch definitief de uitslag krijgt, zakt de grond onder je voeten vandaan... 

Hij os ondertussen 5,5 maand en heeft zijn eerste operatie al gehad.?

Tags: #Baby & Zo, #Kids & Zo, #Mom life, #Mom to be, #Bevallingsverhalen

4 jaar geleden

Oké leuk u te ontmoeten. Met welke leeftijd is u zoon geopereerd. En fijn dat het redelijk goed gaat. En idd mssn hebben ze wel goeie tips voor het poepen op de wc.

4 jaar geleden

Mijn zoon heeft ook de ziekte van hirschsprong. Ook geopereerd en zelf gespoeld. Hij is nu 5 jaar. Ik moet zeggen dat het redelijk goed gaat met hem. Alleen dat op de wc poepen is nog een dingetje. De ene keer wel en de andere keer niet. Ik ben van plan om binnen kort een keer naar de poep poli te gaan voor eventueel tips.

4 jaar geleden

Oké leuk u te ontmoeten. Ik vond dat ik een blog moest beginnen hier mee om het van me af te schrijven. Tot nu toe gaat het goed idd. Maar dat zegt niet alles. Dankjewel, dat was wel de bedoeling om meer te gaan schrijven.

4 jaar geleden

Hier ook hirschsprung. Meestal gaat het heel goed, maar het is nooit weg he... Veel geluk, hoop meer van je te lezen