Snap
  • Baby

"BABY" Op het potje

Ik moet al heeeel lang deze blog schrijven, vandaag is het zo ver, de langverwachte update van Baby op het potje..hij is nu een dreumes#fail

Toen baby 8 maanden oud was ben ik begonnen met me (weer)te verdiepen in baby zindelijkheids communicatie/potjes training/ letsgetridofthenappy!

Hoe het allemaal begon lees je HIER

Ik had beloofd jullie op de hoogte te houden van alle vorderingen. struggles en succesen, dat is deels gelukt in mijn vervolg blogs maar somewhere on the way I lost my mo-jo to blog. Om van dat zeurende stemmetje in mijn hoofd af te komen dat ik deze blog nog ECHT moet schrijven want dat had ik immers beloofd ga ik deze blog nu echt schrijven.

Eigenlijk ging het from the get-go goed. Baby vond het potje leuk en was gefasicneerd met wat er gebeurde als hij erop zitten. 

10 punten!

Af en toe ging en gaat het fout

  • Hij plast soms nog een beetje in zijn luier
  • Hij poept eigenlijk nooit meer in zijn luier maar nu we met "ga in je eigen bedje slapen training" zijn begonnen begroet hij me iedere ochtend met een volle luier#danmoetjemaareerderwakkerwordenmama!
  • soms is hij zo vrolijk dat hij heel de kamer doorschuift op zijn potje, en dan klotst de plas weleens over de rand.
  • hij heeft zo'n 3x zijn hand IN het potje gedaan om te onderzoeken wat er nou in zit
  • en dus ook zo'n 3x met zijn mond onderzocht wat het nou was @#$%^&*()_Q!!!!

Meestal gaat het goed

  • hij gebruikt 1 luier overdag en 1 voor s'nachts, die tot zijn slaaptraining bijna altijd droog is
  • hij poept altijd op het potje (behalve dus s'ochtends sinds een week)
  • hij vind het potje meestal heel leuk en speelt met alles om hem heen

Hoe ik dit aanpak?

Ik zet hem na elk slaapje en na elke maaltijd op het potje. PUNT

Thats it, its a no brainer really, Als jij opstaat moet je toch ook naar de wc, en als jij hebt gegeten toch(meestal) ook. Nou baby's zijn net mensen;) dus hun fysiologie werkt precies hetzelfde hoor, meestal iets sneller zelfs! 

Ik leg hem uit wat hij op het potje "moet" doen en done. 

Is hij nou al zindelijk?

NEE. Hij plast nog steeds af en toe in zijn luier een klein beetje. Maar als we onderweg zijn en hij is inslaap gevallen en hij word wakker voor we thuis zijn en ik hem vertel dat hij even moet wachten met plassen tot we thuis zijn dan doet hij dat, echt al na 3 weken oefenen. Dus hij snapt het wel. Maar soms tijdens het eten, plast hij een beetje in zijn luier of als hij druk aan het spelen is op een warme dag en hij net wat meer heeft gedronken. 

Ik wacht dus nog op de dag dat hij zelf structureel om het potje gaat vragen en tot die tijd zet ik hem op vaste momenten(en als mijn instinct het aangeeft) op het potje.

Eindstand? Een luier die tot op vorige week s'ochtends altijd droog was (ik moet gewoon voor hem wakker worden, dan kan ik hem gelijk als hij wakker is op het potje zetten)

en een luier die overdag zo goed als altijd droog is op een miniplasje na. 

Wil je ook je baby zindelijk maken? Heb geduld, ben consequent en zet door. Het kost je veel tijd. maar scheelt je veel geld en ben je voor de eigenwijze dreumes periode begonnen dan heb je het meeste kans om deze gewoonte er op een natuurlijke manier in te brengen.

7 jaar geleden

Jaaa eindelijk weer nieuws! Leuk! En best positief nieuws ook! Ik heb inderdaad ooit in een zindelijkheidsboekje gelezen dat na het eten en na het slapen de beste potjes-momenten zijn. Ik heb het bij mijn oudste ook geprobeerd en ik had het geduld en discipline gewoon niet het telkens zo te doen. Ik geef het eerlijk toe. Ik vond het gedoe. Want, nee, er kwam echt niet altijd wat. En nee, dochterlief had er niet altijd zin in, hoe leuk ik het ook maakte met voorlezen, liedjes zingen of andere aandacht. Ik heb het dus op een gegeven moment maar gelaten... Een half jaar later was ze wel uit zichzelf klaar en toen was ze zonder al te veel moeite binnen een paar dagen zindelijk!! Geen gedoe. Gewoon uit zichzelf. Klaar. En bij mijn jongste heb ik het dus ook maar zo gelaten en zij was ook in nog kortere tijd, toen ze er zelf aan toe was. Duss.... Super knap van jou en andere mama's die het op deze manier doen en hun kind al vroeg zindelijk krijgen. Maar ik ben van het type: liever wat langer wachten en dat het dan snel gebeurt, zonder al te veel moeite.... Haha. Hier waren ze trouwens allebei precies met hun derde verjaardag zindelijk, overdag en 's nachts.

7 jaar geleden

Hoi! Dankjewel! Ja ik ben benieuwd hihi! Ben blij dat ik eindelijk deze blog heb geschreven!

7 jaar geleden

Ik was al een hele tijd heel erg benieuwd hoe het nu ging. Maar zo te lezen heel erg goed. Maar dat zindelijkheid begint wel te komen als hij het al even kan ophouden. Super goed zeg!