Snap
  • klachten
  • ziekenhuis
  • consultatiebureau
  • Kma

Afspraak cb en klachtenfunctionaris

Vandaag is onze man ook precies een half jaar!

Vandaag was het zover.. om 13:30 was de afspraak over onze klacht.. toch wel wat gespannen ging ik erheen, gelukkig wel samen met m’n man die geregeld had met zn werk dat hij mee kon! Super fijn :)

We werden ontvangen door de klachtenfunctionaris en we liepen door naar kantoor. Daar zat de Manger Zorg al klaar.

Aller eerst wil ik blijven benadrukken dat de 1 zweert bij het cb en de ander niet. Bij onze dochter bijvoorbeeld is ooit iets voorgevallen en na aangeven gelijk netjes opgelost. Ik heb nog nooit problemen met haar gehad bij het cb en altijd liep alles zoals het hoort. Dat het bij onze zoon met het zelfde team dus anders verloopt verbaast ons ook, maar dat wil niet zeggen dat we onze mond dan maar moeten houden.

Zo is me ook duidelijk geworden dat onze ‘arts’ een verpleegkundig specialist is. Daar zit wel een degelijk verschil in heb ik begrepen…

Maar goed ik dwaal af van mn verhaal.

De klachtenfunctionaris gaf aan dat ze de klacht natuurlijk al besproken had met de zorg manager, maar graag toch nog het verhaal van ons zelf wilde horen. Dit hebben we dan ook gedaan.

Zo kwam de bevalling aan bod, de ziekenhuisopnames, de onrust, het overstrekken, het vermoeden op kma, de tongriemkliniek, het niet ingedaalde balletje, de telefoontjes en het vaccinatie bezoek.

De arts ( verpleegkundig specialist dus, ik benoem haar verder in mn verhaal als ‘vsp’ ) was niet bij het gesprek aanwezig, zij gaven aan dat ze niet het idee hadden dat het een toevoeging zou zijn aan het gesprek, ook omdat ze graag ons de ruimte willen geven om het verhaal te doen. Ook begrepen ze dat de vsp tijdens het telefoongesprek had aangegeven met alles en iedereen om tafel te gaan zitten, maar ook de Manager zag daar niet de toegevoegde waarde van in en heeft dat verzoek van haar dus afgewezen

Allereerst is het misschien goed om te weten dat in het ‘checklijstje’ van het cb de hele tongriem niet voorkomt, en zij daar dan ook helemaal geen mening over had mogen hebben. Ergens maakte me dat mega boos.. want ik vertelde de manager toen ik gebeld werd door mevrouw dat ze ‘achter haar woorden stond’ ondanks dat ik aangaf dat zn tongriem en lipbandje te kort bleken. Ik zag daarin echt wel een grote frons komen bij de manager. Het gaat mij niet om fouten toegeven, het gaat mij meer om de manier waarop de vsp haar hakken in het zand zet en ipv ‘blij’ te zijn dat het beter gaat met onze man, zij vast houd aan haar woorden..

En toen kwam het telefoontje voor de vaccinatieafspraak aan bod, dat ik haar aangaf niet telefonisch in discussie te willen gaan omdat ik dat onpersoonlijk vond gaf de manager me gelijk, en dat ik even moest aangeven of ik de dag erna kwam voor de vaccinaties ging de wenkbrauwen van de manager ook omhoog..

Maarja toen die bewust dag dus…

Het feit dat er iemand bij de afspraak aanwezig was mag dus niet. Dit had in overleg met ons gemoeten en niet voor ons besloten mogen worden, ook omdat ze bij het cb werken in ‘teams’ en de 2e prikdame bij een ander team thuis hoort. Dat de vaccinaties al klaar lagen toen we het kantoortje binnen kwamen werd mij al rap duidelijk dat dit NOOIT had gemogen. De vaccinaties worden ALTIJD klaargemaakt waar je als ouders bij zit, ook om aan te tonen waar het vandaan komt, wat het is, en dat het dus nieuwe en schone naalden etc zijn. Dit soort fouten maken is zwaar onprofessioneel en de manager nam dit ook best hoog op. We hebben verteld hoe vervolgens is omgegaan met het balletje wat nog spoorloos was en de voedingsvraag die zonder blikken of blozen uit de weg werd geslagen. De manager was wel duidelijk en zichtbaar geschrokken en gaat dit ook zeker opnemen met de vsp.. dit had zo niet gemogen en het is dan ook heel begrijpelijk dat wij 0% vertrouwen nog hebben in het cb. Ook heb ik aangegeven dat ze echt master zijn in onzekere ouders nog onzekerder te maken, want door alle kritiek en commentaar ga je echt aan jezelf twijfelen. wij gelukkig niet omdat we sterk in onze schoenen staan, maar ‘nieuwbakken’ ouders kunnen aardig onzeker worden door al die ‘adviezen’ of commentaar van het cb

Lang verhaal kort, want ik merk dat ik er echt een boek over kan schrijven.

Allereerst :

Klagen helpt, ik raad echt iedereen aan om met klachten gewoon te gaan melden, want juist lees je vaak ‘ik ga allleen voor de prikjes’ en de rest zoeken ze het maar uit, maar juist door dat mensen niet klagen gaan dit soort bedrijven dus door met wat ze doen lijden daar heel veel mensen onnodig onder.

De manager neemt dit op, gaat dit bespreken en wij worden op de hoogte gehouden omtrent de voortgang daarvan.

We worden overgezet naar een ander ‘team’ want ik wil absoluut niet meer bij deze vsp komen.

En zij willen graag dat we ze op de hoogte houden omtrent de voortgang en onderzoeken van onze man….

We zijn met een redelijk goed gevoel weggegaan.. laten we hopen dat het vanaf nu beter gaat…

In tussentijd is onze man alweer een half jaar.. en wat is die tijd eigenlijk dan snel gegaan ondanks alle ‘ellende’.. laten we hopen dat het aankomende half jaar iets milder verloopt😊.. we gaan aftellen naar 20&27 december.. de provocatietesten en 5 januari 2023(!) krijgen wr daar de uitslag van plus controle voor het verdwenen balletje.. word vervolgd dus!!

 

Leestip: Soms is het allemaal wat teveel..