Snap
  • Baby
  • hapjes
  • eerste
  • Moedergevoel
  • groenten

4 maanden oud

Waar is de gebruiksaanwijzing?

Waar is de gebruiksaanwijzing? Na de 12 uur durende bevalling, die niet al te gemakkelijk was (Ja er zijn ook zwaardere, maar die zie ik mezelf zomaar nog niet doen) had ik toch wel enigszins gehoopt op een kleine gebruiksaanwijzing. Al was het maar een paar regeltjes lang! 

Nee hoor, dat is allemaal flauwekul! Het is en blijft zoeken met een newborn in je leven. Als je denkt de oplossing voor het een gevonden te hebben, ontdek je ergens anders wel weer een uitdaging en zo blijven we aan de gang.

Alleen heb ik sinds kort in kunnen zien, dat het harde werken hierbij daadwerkelijk beloond wordt. Wij moeders mogen maar wat trots op ons zelf zijn. Het uitvogelen wat je baby nodig heeft, inspelen op de behoeftes en keer op keer de juiste snaar weten te raken. 

Mèxx is inmiddels 4 maandjes oud, het echte babybaby begint er nu toch wel af te geraken. Ze kletst volop, waarbij elke keer weer nieuwe geluidjes worden ontdekt. Ze lacht waarbij soms door het schateren de tranen over haar wangen rollen. Ze speelt, zichtbaar en bewust, met allerlei speelgoedjes waarbij ze kan grijpen/friemelen/slaan etc. 

Bij 3,5 maand heb ik wat gesmokkeld, ik dacht te merken dat ze duidelijk behoefte had aan wat anders dan enkel de fles. Voorzichtig aan wat hapjes proberen, dacht ik bij mezelf, dat kan toch geen kwaad. Na instemming van papa stond ik de eerste hapjes te maken en terwijl het zonnetje scheen zaten we op een vrijdag middag klaar. Handdoeken, slabbers, de camera, een groentehap inclusief lepel en een altijd hongerige baby gereed. 

"Een paar hapjes zal ze pakken en dan mogen we al enorm trots zijn" fluisterde ik Boy in, maar een kleine 20 minuten later: 60 gram helemaal op en er had gerust nog meer in gegaan. "Oeps" of "Zie je wel, ze had hier echt zin in"? Dat 2e dus en zo gingen we de hoeveelheid langzaam aan opvoeren, waarbij ze nu met 4 maanden precies een volledige groentenhap eet. 

Voor de zekerheid ben ik haar extra gaan wegen vorige week, aangezien we volgende week naar het bureau moeten voor de vaccinaties. Op deze manier heb ik een goed beeld van wat ze in deze 2 weken is bijgekomen. Ik ben zeer benieuwd.. en tot die tijd volg ik mijn moedergevoel, waarbij ik onze baby lekker laten smikkelen van diverse groentenhapjes.