Wat is een miskraam
Helaas gaat een zwangerschap niet altijd goed. Er bestaat een kans op een miskraam. Wat een miskraam nu precies is, dat lees je hier.
Wat is een miskraam?
Een miskraam is een zwangerschap, waarbij het vruchtje stopt met groeien binnen de eerste 20 weken. Medisch wordt dit ook wel een "sponatane abortus" genoemd.
Hoe vaak komt een miskraam voor?
Tussen 10 tot 20 procent van de zwangerschappen (die men heeft ontdekt) eindigen in een miskraam en meer dan 80% hiervan gebeuren voor de 12 weken.
Uit onderzoek blijkt dat zelfs tussen de 30 en 50 procent van de bevruchte eitjes verloren gaan, voor of tijdens het proces van het innestelen in de baarmoeder. Dit gebeurd vaak zo vroeg dat een vrouw op haar gangbare moment ongesteld wordt.
Wat gebeurt er bij een miskraam?Het vruchtje stopt binnen de eerste 3 maanden van de zwangerschapEr ontstaat een bloeding, vaak gaat dit samen met menstruatie-achtige pijnen.Het vruchtje wordt binnen 1 tot 2 weken afgestotenNeem bij signalen van een miskraam altijd direct contact op met de huisarts
Alles over Miskraam
Bloedverlies tijdens zwangerschap >>Symptomen Miskraam >>Oorzaken Miskraam >>Zwanger na miskraam >>
Ervaringen Miskraam
Op Mamaplaats zijn er al veel moeders die hebben geblogd over hun miskraam. Zoek op het woord miskraam en je zult deze blogs vinden. Heb je zelf te maken met een miskraam? Deel dan ook jouw verhaal hier. Dit kan als je wilt onder een anonieme naam. Niet alleen helpt het schrijven bij jouw verwerking, je zult daarbij ook veel andere moeders die ook een miskraam mee maken er heel erg mee helpen. Maak een account aan, klik op de , en deel jouw verhaal.