Terug
Blog header image

Eerste zwangerschapssymptomen

Ben ik zwanger? Voor een zwangerschapstest is het wellicht nog te vroeg, maar jouw lichaam geeft al allerlei signalen. Ontdek in dit artikel alles over de eerste zwangerschapssymptomen.
Anoniem
9 jaar geleden

Ik had veel last van steken in mijn onderbuik. Uiteindelijk ben ik naar de huisarts gegaan, en die vertelde mij dat ik al 8 weken zwanger was. Dit was een echte verrassing!! We hadden het niet gepland, maar het kindje is meer dan welkom. Ik ben over een maand uitgerekend.:)

Anoniem
9 jaar geleden

Ik heb bijna alle symptomen gehad die hier boven genoemd worden! Ik had vooral veel last van misselijkheid en duizeligheid.

Anoniem
9 jaar geleden

Wat een interessant artikel. Mijn vriend en ik willen graag kinderen, hierdoor weet ik wat me te wachten staat.

Anoniem
9 jaar geleden

hallo ik wil wag weten. ik ben nu een maand en 2 weken te laat met de prikpil. ik heb veel sex gehad met me vriend ik heb al 3 weken lang last van me onderbuik me borsten doen ook zeer heb ineens veel honger. heb 2x een test gedaan maar allebei waren ze negatief. heb alle symptonen van zwangerschap. wat moet ik doen? groetjes onzeker meisje

Anoniem
9 jaar geleden

Je zou Idd zwanger kunnen zijn, Ik zou nog een zwangerschapstest doen, Met ochtend urine. Komt daar negatief uit, en je bent nog niet ongesteld. Even je huisarts bellen, hun kunnen ervoor zorgen dat je bloed kan prikken.. En uit je bloed kunnen ze ook een zwangerschap halen! Ook als je pril zwanger bent. Zo niet. Echt alles even bespreken met je arts. Succes!! Liefs

Anoniem
9 jaar geleden

hey hallo, ik heb een vraagje mijn vriend en ik zijn al een tijdje bezig met zwanger te worden , en nu heb ik al wel last van hele gespannen borsten normaal doen ze al pijn vanwege mijn ontstoken melkklieren maar dit is wel heel erg en ik heb van mijn vriendin die al moeder is begrepen dat als je zwanger bent je ook een soort balletje bij je vagina voelt en die heb ik ook mijn menstruatie zou pas over twee dagen moeten beginnen ik heb ook al buikkrampen en misselijkheid zou ik zwanger kunnen zijn of word ik toch weer ongesteld ...???

Anoniem
9 jaar geleden

ik denk soms dat ik zwanger ben moet soms vaak naar de wc zonder dat ik veel gedronken heb.. ben veel aan gekomen de laatste tijd en ok buikpijn.. striemen op me benen noem maar op... maar ook paar keer de pil vergeten dus het maakt me allemaal een beetje bang.

nahsuusje
9 jaar geleden

en wat wees de test uit?

nahsuusje
9 jaar geleden

als je niet zwanger wil worden dan beter op pil letten, beter op vast tijdstip nemen en anders andere anticoncepti. Nu je wel vergeten bent en je symptomen vertoont misschien ff testen, kijken wat het uitwijst en vandaar uit verder maken. stress van is het wel of niet zorgt er ook voor dat je ongesteldheid uitblijft, kan maar beter uitsluiten of bevestigd hebben zodat je vandaar een keuze kan maken.

Anoniem
9 jaar geleden

Ik heb getest en ik ben zwanger hartstikke blij Tijd van onzekerheid is nu weg nu nog hopen dat alles Goed verloopt groetjesss

Anoniem
9 jaar geleden

Hallo, dames en of heren! Ik zit met iets in mijn maag en wilde graag weten wat jullie over mijn situatie denken! Het begon op 17 feburarie 2013, ik was niet aan de pil want ik zou binnen kort ongesteld moeten worden. Ik had een menstruatie cyclus van ongv 32- 36 dagen. Ik heb op de 17e seks met mijn vriend gehad. Met condoom maar toen hij klaar was gleed het condoom er af, ik natuurlijk helemaal in paniek. De volgende ochtend 9 uur na dit alles de morningafterpil geslikt. Ben er niet ziek van geweest of iets dergelijks. Ik werd toen 3 dagen daarna ongesteld, of het was STUKKEN minder als normaal. Omdat ik zeker wilde weten dit alles niet nog een keer zou voorkomen die dag dat ik ongesteld werd ook aan de pil begonnen. Dus ik beetje rond kijken op het internet, las ik over een innesteling bloeding. Nog meer paniek natuurlijk, uitgaande van het ergste een abortus kliniek gemaild voor advies. Volgends hun zou ik 3 weken nadat dit gebeurd was een test moeten doen. Dus ik 3 weken en 1 dag, twee testen doen. Allebei Negatief Ik natuurlijk heel blij maar nog niet heel erg gerust gesteld. maar omdat ik aan de pil was gegaan en ik de week voor dat ik mijn stop week zou hebben al beetje bruine "prut' in mijn slipje vond, dacht ik dat het wel goed zou zitten,en ja hoor ik stopte woensdag naar binnen en werd zaterdag op zondag nacht ongesteld. Toen weer aan een nieuwe strip begonnen, en ook deze strip werd ik ongesteld in mijn stopweek. Wel wat lichter, t liep er niet meer zoveel uit als vroeger! Maar toen begon ik aan mijn 3e strip en tijdens deze strip ik de eerste 2 weken lichte steekjes in mijn onderbuik, In deze week heb ik voor de zekerheid nog een test gedaan, Negatief . Ook had ik het idee dat mijn buik ook wat dikker werd, Ik heb heel veel stress gehad die strip, maar de laaste week van de pil was er geen buikpijn meer. Ik werd in de stopweek wel weer ongesteld. Gisteren was de laaste dag van mijn menstruatie Maar ik heb het gevoel dat mijn buik een best opgeblazen is en wat dikker. Vooral het gebied rond mijn navel is beetje hard. En dat mijn tepels een beetje rood zijn, alleen het hoedje zeg maar. Van ochtend nog een test gedaan, weer negatief. Als jullie dit zo lezen, wat denken jullie dan? Als iemand zou willen reageren, want ik wil niet zwanger zijn en al helemaaaal geen moeder worden op deze leeftijd! Dankjewel alvast en hoop op spoedige reacties

May
9 jaar geleden

Wat super! Gefeliciteerd! Fijn dat de test zo snel werkt, soms kan je nog best lang in onzekerheid zitten.

May
9 jaar geleden

Als ik dit zo lees dan is er bij mij eigenlijk geen alarmbel die gaat rinkelen dat je zwanger zou zijn. Je bent net 3 maanden bezig met de pil en vergeet niet dat je lichaam moet wennen aan de hormonen die worden toegevoegd. Je lichaam gaat veranderen, je kan wat meer vocht vasthouden, borsten kunnen veranderen, je haar kan zelfs van structuur veranderen, je kan een vettere huid krijgen of juist een drogere. Bij iedere vrouw en ook per pil is het weer anders. Doordat je je veel zorgen hebt gemaakt kan je lichaam je ook voor de gek gaan houden. Probeer de aankomende cyclus wat minder in te zitten en zorg ervoor dat je de pil het liefst elke dag op een vaste tijd inneemt dan is hij ook het meest betrouwbaar. Mocht je alsnog twijfelen neem dan even contact op met je huisarts en lees even de bijsluiter van de pil.

Sette
9 jaar geleden

Je klinkt niet zwanger hoor. Toen ik met de pil begon werd ik ook veel minder ongesteld en je lichaam veranderd ook gewoon. Ik zou me geen zorgen maken!

Anoniem
9 jaar geleden

Hallo adm, Een vraagje jij heb het kver een balletje bij de vagina.. Waar moet ik dan aan denken.. Ik slik namelijk de pil en ben niet ongesteld geworden dus wil graag weten of ik zwanger ben eeen test is negatief maar miss kan ik via dat wat wijzer worden Xx

Anoniem
9 jaar geleden

Toen ik voor het eerst begon met de pil was mijn lichaam helemaal van slag. Had tussentijdse bloedingen, buikpijn en ben maanden lang echt ziek geweest. Maar begrijp wel. De pil is iets wat vol hormonen zit. Oftewel, je lichaam krijgt een extra stoot hormonen en dat is je lichaam totaal niet gewent. Ik ben geweest waar jij nu bent en ik verzeker je dat het allemaal compleet normaal is wat jij doormaakt. En als je echt bevestiging wil ga je gewoon naar je huisarts zodat hij je gerust kan stellen.

Anoniem
9 jaar geleden

Hoi, ik slik de pil en heb vaak seks met mijn vriend, alleen daarvoor had ik een antibiotica kuur voor blaasontsteking maar dat was al een week geleden toen ik seks had, want ik wou het niet doen vanwege antibiotica dan is de pil niet veilig. Nu heb ik sinds een week een aantal zwangerschaps sympthonen ( heel emotioneel, veel afscheiding , af en toe jeukende tepels) verder niks.. Toch maak ik me ontzettend zorgen vanwege mijn leeftijd (16) en heb echt geen zin om er dalijk te laat of niet achter te komen. Ga sowieso wel zwangerschaps test doen..

Anoniem
9 jaar geleden

hallo allemaal, ik ben de laatste tijd een beetje onzeker omdat ik al 2 weken overtijd ben met mb menstruatie. en ik heb last van ; opgezette buik, harde borsten, heel veel moe en vaak plassen terwijl ik niks drink. reacties aub. groetjes anoniem

braamn
9 jaar geleden

Misschien eerst even een test doen?

Anoniem
9 jaar geleden

ik heb al 2 testen gedaan 1 positief en 1 negatief! weetniet wat ik moet doen en mn vriend is nog lang niet toe aan kinderen!

Anoniem
9 jaar geleden

Hallo, Ik ben in januari gestopt met de pil, Nu ben ik vandaag een week overtijd, Heb maandag wel wat bruine afscheiding gehad,maar was maar vóór een halve dag, Sinds eergisteren heb ik enorm pijnlijke borsten, en kan de hele dag wel eten, En heb enorme stemmingswisselingen. Zou ik zwanger kunnen zijn?

Anoniem
9 jaar geleden

Hallo, Ik ben sinds januari gestopt met voorbehoedmiddel, heb een ciclus van 28 a 30 dagen, wil graag nog een kind maar het lukt maar niet.Ik heb laatse paar dagen last van lichte pijn aan m borsten maar geen donkere tepels, verder geen andere symtomen. Morgen zou me volgende ciclus moeten beginnen, hopelijk niet natuurlijk. Zou het kunnen dat ik zwanger ben of hoort het pijnlijk borsten aan me mensfruatie die gaa naderen? Groetjes

Anoniem
9 jaar geleden

ik heb redelijk wat van deze symptomen. misselijk/moe, heel erg/borsten zijn 2 cupmaten gegroeid/ blijf aankomen/veel plassen. Volgens de testen ( 4 gedaan) ben ik niet zwanger, maar ga nu toch twijfelen.

Anoniem
9 jaar geleden

ik heb altijd pijnlijke borsten tijdens menstruatie ( die ik al sinds maart niet meer heb gehad) maar hoop voor jouw dat het door zwangerschap komt!!

Anoniem
9 jaar geleden

ben ook mega vergeetachtig op het moment. na 3 keer eraan herrinnerd te worden vergeet ik het nog

Anoniem
9 jaar geleden

Opnieuw testen, en als je het echt niet ziet zitten zou ik een afspraak maken bij de Huisarts om vervolgens doorgestuurd te worden voor een abortus. Succes meid.

Anoniem
9 jaar geleden

Hoi! Ik heb een vraagje ... Ik ben heel misselijk de hele week al en Heb last van hele erge zenuwen.. Ben ook onwijs moe & heel erg last van Winderigheid op geblazen gevoel, vaak plassen En als ik lig trekt me buik echt heel erg.. En heb last van ongesteldheids krampjes heel licht.. Zal dit kunnen lijken op zwangerschap of zal dit Met stres te maken hebben ofzo... Nou hoop op snelle reactie want ben best bang.

Anoniem
9 jaar geleden

Hallo, Ik heb een implanon die er in oktober uit moet, maar ik heb al ongeveer 3week pijn in mijn buik, vooral onder,me borsten doen ook al een tijdje pijn, vaak naar de wc, anderhalve tot 2week al ongesteld, hoofdpijn last van adem halen, snel vermoeid, duizelig, soms overdag misselijk, zo maar uot het niets emotioneel en ik ben ook dikker geworden. Ik heb ongeveer 2 maand sex met mijn vriend zonder condoom, en nu las ik laatst dat de inplanon helemaal niet betrouwbaar is. Ik durf geen zwangerschapstest te doen. Is er grote kans dat ik zwanger ben? Groetjes sammy

Anoniem
9 jaar geleden

Lieve dames, het enige wat je uitsluitsel kan geven, is een test doen.

Anoniem
9 jaar geleden

Ik heb al een aantal keren gehoord dat een testniet 100% betrouwbaar is.. Ik ben 18 en wil graag weten of ik zwanger kan zijn.

Anoniem
9 jaar geleden

Dus......je denkt dat een test niet betrouwbaar is en dat een stel moeders op een website aan de hand van jouw beschrijving kan zeggen of je zwanger bent of niet? Wat denk je zelf hiervan? Zou je dan niet gewoon een huisarts bezoeken? En als je dat allemaal niet wilt...tja. Dan kom je er ongetwijfeld binnen 9 maanden achter. Succes ermee.

Anoniem
9 jaar geleden

Anoniem
9 jaar geleden

:-)

Anoniem
9 jaar geleden

nou dames, toch nog maar een test gedaan ! en het is toch echt positief, ben naar de huisartst geweest en ben 10 weken zwanger! heb mn kleine wonder gister voor de eerste x gezien! ben der helemaal trots mee ! rest van de dames succes allemaal!

Anoniem
9 jaar geleden

Hoi, Ik zit aan de pil en ben nu aan het einde van mijn strip.Ik zou vandaag aan een nieuwe strip moeten beginnen (of een stopweek nemen, maar die wilde ik uitstellen) alleen kwam ik er achter dat ik een pil over heb, dus ergens een pil vergeten ben. Het probleem is dat ik geen idee heb wanneer ik die pil vergeten moet zijn en of ik gemeenschap met mijn partner heb gehad op die dag. Daarbij komt dat we geen condooms gebruiken vanwege de pil. Het raarste is nog dat ik wat vage klachtjes had vóór dat ik er achter kwam dat ik de pil vergeten was en het op dat moment dus ook niet koppelde aan een zwangerschap. Meer dan de helft van de symptomen herken ik. Wat denken jullie? Zou ik eventueel zwanger kunnen zijn?

Anoniem
9 jaar geleden

Hallo, Ik heb een vraagje, ik ben 16 april tot 9 mei gestopt met de pil. Heb in die periode geen gemeenschap gehad. Ben op 9 mei weer begonnen met een. nieuwe strip, en op 1 tot 4 juni gewoon ongesteld geworden. Daarna heb ik wel gewoongemeenschap gehad. Ik heb nu alleen last van duizeligheid tot bijna flauwvallen, ben echt heel erg moe, ben misseliijk is er een kans dat ik zwanger zou kunnen zijn?

Anoniem
9 jaar geleden

Echt meiden: DOE EEN TEST!? Ik heb een bobbeltje op mijn rug, wat denken jullie, zou het kanker kunnen zijn!? DOE EEN TEST, GA NAAR DE HUISARTS, OP EEN WEBSITE VRAGEN HEEFT GEEEEEEEEEEN ZIN!

Anoniem
9 jaar geleden

hoi ik heb een vraag ik ben deze maand nog niet ongesteld geweest maar mijn vriend en ik hebben wel sex gehad PLUS ik ben 1x de pil vergeten tot mijn schrik vroeg mijn moeder laatst of ik wel veilig vree ik heb dit nog niet aan mijn vriend verteld want ben heel erg bang voor zijn reactie wat moet ik doen plz help wanhopig meisje van 16

Anoniem
9 jaar geleden

Een test doen is inderdaad het beste wat je kunt doen, maar er is niet voor niets een optie om te reageren. De personen reageren niet met de intentie om te horen dat ze een test moeten doen, en zeker niet om een lullige reactie te krijgen dus ik vind de reactie van anouck een beetje overbodig. Succes meiden!

MamaB
9 jaar geleden

Helemaal mee eens.

Anoniem
9 jaar geleden

hoi dames! miss kunnen jullie me advies geven! ik ben rond 10 juni 2 keer mijn pil vergeten... verveolgens gestopt voor mijn stopweek en maar heel lichtjes ongesteld geworden! 1,5 dag en minimaal. maar sinds dien wel vage klachten, heeeel veel honger, vaak plassen, hoofdpijn en zeer moe. heb gister een test gedaan maar was negatief. volgende week maar weer testen? graag jullie advies!!!!!

Mamaplaats
9 jaar geleden

Net zwanger? NIEUW: schrijf iedere week een blogje over jouw zwangerschap en zet deze in de nieuwe categorie: zwangerschapskalender - en dan het weeknummer van je zwangerschap. Schrijf ze!

RemcoMielo
9 jaar geleden

dat lijkt me wel leuk... ben nu 12+, ik ga schrijven :)

Anoniem
9 jaar geleden

Hoi meiden , ik heb ook een vraag , ben u 6 dagen voor nod , en moet vaak plassen en veel waterige witte slijm dat heb ik nooit wat denken jullie en ook raar gevoel in de buik geen ongi krampen

Anoniem
9 jaar geleden

Haai ik heb een vraag. Ik was vorige maand vergeten me eerste pil teslikken dus begon ik ipv donderdag vrijdags. Me moeder zei dat ik gewoon me stopweek moest houden. Voor de zekerheid hadden me vriend en ik wel met condoom seks gehad maar die scheurde. Alles voelt in me lichaam echt raar en ik heb last van buikkrampen. Zou er een kans zijn dat ik zwanger ben...

nahsuusje
9 jaar geleden

dokter bezoeken!

nahsuusje
9 jaar geleden

idd stopweek en dokterbezoekje ivm gescheurde condoom

RemcoMielo
9 jaar geleden

daar is kans op... zoals Nahsuusje hieronder al zei, luister naar je moeder en hou de stopweek aan en ga eens testen wanneer het kan... of idd richting huisarts...success!

RemcoMielo
9 jaar geleden

testen of dok bezoeken!

Anoniem
9 jaar geleden

Ik ben 4 dagen overtijd, ben al 3 mnd van pil, en heb regelmatige cyclus van 28/29 dagen Heb al paar dagen raar gevoel in onderbuik, met vlagen wat misselijk de gehele dag door, gevoelige tepels. Zou ik zwanger kunnen zijn???

Anoniem
9 jaar geleden

Hallo, Ik heb mijn implanon er nu een maand geleden uit laten halen door dezelfde klachten ... veel hoofdpijn, opgezwollen borsten en had al 5 weken achter elkaar lichte bloedingen. Nu hij eruit is scheelt dit echt veel in klachten. Als je het echt niet vevrtrouwd zou ik toch een zwangerschapstest laten doen. X

Anoniem
9 jaar geleden

Hoi ik heb laast op 11juli onveilig sex gedan mijn eerste dag van menstruatie was op 29 juni ik heb map gebruik maar ik na ongv 1 uur overgeven kan het zijn dat ik zwanger ben of kan raken want zwangerschap sympyomen zijn ben het zelfde als die van menstruatie. Thanks

Anoniem
9 jaar geleden

Ik heb namelijk ook een vraagje. Mijn laatse periode was 21juni, ik heb 5juli en 9juli onveilig omgang gehad(zo te zien net in mijn vruchtbare periode) ik moet infeite na 21juli mijn periode verwachten maar ik heb op 17juli(net over een week na me omgang) zo'n 2daagse bloeding gehad, 1) kan dat de innesteling bloeding zijn????? Daarna heb ik mijn periode niet gehad. heb al zeker 5 testen gedaan en dat zijn tot nu toe allemaal negatief. goed uitgerekend is het pas 3weken na onvielig omgang en 2weken na innesteling, 2) is het testen misschien vroeg???? Ik heb wel sterk t gevoel dat ik zwanger bent, want ik heb een harde buik die ik nooit had zo'n opgblazen gevoel, me buik is heel hard en vooral ook mijn onderbuik. ik had last van blasontsteking, toen ik een tijdje at heel veel pijn aan me maag(en las op t net dat het voorkomt, last hebben van maag) en wat ik tot nu heb ik een rommilge darm,ik heb moeite om af te gaan. en gister rond 7uur id middag heb ik 1e keer overgegeven in de auto, ook rug pijn. ik voel me een beetje anders rond me buik hijs echt opgblazen en voelt hard aan. dus heb sterk vermoeden. Ik weet dat mijn bericht lang is, maar kan iemand me grust stellen. Dank je!

Anoniem
9 jaar geleden

Wat mij zoveel opvalt is dat iedereen hier alle symptomen van een zwangerschap wil weten maar ik zeg doe gewoon een test of ga naar de huisarts, er zijn zoveel symptomen die bij een zwangerschap horen maar ook bij andere lichamelijke dingen. Ik merkte het bij elke zwangerschap dat ik alles ineens zo goed rook en de mensen om mij heen ruikten niets terwijl een vriendin van mij slechter kon ruiken tijdens haar zwangerschap dus iedereen ervaart het anders. Meeste symptomen die ik had bij alle 4 Bandenpijn boven de lies in de buik Dunne ontlasting Maagzuuroprispingen Opgeblazen buik Boeren Misselijk en overgeven

Anoniem
9 jaar geleden

Amen. Dat roepen heel veel dames dus ook, dat je een test moet doen of je huisarts moet bezoeken. Het lijkt mij ook niet meer dan logisch..... Echt ik snap niet wat je bezielt om op een website dat soort vragen te stellen. Als je het zeker wilt weten, dan doe je een test/huisarts, en anders.....tja, dan kom je er binnen 9 maanden vanzelf achter.

Anoniem
9 jaar geleden

hallo.ik ben een dame van 24 .laatstetijden heb ik last van pijnlijke tepels en duizeligheid. heb vaak honger en slaap veel.

Anoniem
9 jaar geleden

Hallo, Ik heb een paar dagen oud bloed verlies gehad (het gaat hierbij om denk hooguit 4 druppels per dag). Een test gedaan bij 1 dag overtijd en 1 bij 4 dagen overtijd. Ben nu 8 dagen overtijd en sinds gisteravond misselijk en spugen. Maar me huisarts weigerd een bloedtest. Wat moet ik nu doen? Of misschien andere mensen met deze ervaring.

Anoniem
9 jaar geleden

Ik heb 7 juli onveilig sex gehad. Mijn toenmalige vriend is niet klaar gekomen. Nu ben ik deze weken wat zichtbaar aangekomen en heb een opgezette buik. Afgelopen maandag 5 augustus zou ik ongestelf moeten wotden. (Periode tussen de sex en deze menstruatie de pil doorgeslikt wegens vakantie) mijn menstruatie kwam dinsfag ochtend maar was s avonds alweer minder. Woensdag avond kwam het weet een beetje op maar op het moment is het weer weg. Het is lichtrood/bruin. Ik voel me al een paar dagen misselijk en moe. Kan iemand mij helpen?

braamn
9 jaar geleden

Ja, de drogist...voor een test!

MamaNikki
9 jaar geleden

Nou idd even een testje halen, maar ik moet zeggen dat ik als ik de pil gebruik soms echt een mega opgeblazen buik heb (lijk wel 3 maanden zwanger) en ja als je echt zwanger bent heb je volgens mij niet zo snel een opgezette buik pas na een paar weken denk ik.

Anoniem
9 jaar geleden

Oke dankjewel.

Anoniem
9 jaar geleden

Hallo lady's..... K ben super zenuwachtig, na een jaar proberen en een miskraam verder begin k weer zwangerschaps symptomen te krijgen... zal het? Zal k zwanger zijn? Nog 2 weken wachten met testen... aangezien bij me vorige 3 zwqngerschappen pas na 5 weken wat te zien was op de test..... Ben benieuwd.... Moest t ff kwijt kusjes!

Anoniem
9 jaar geleden

hey iedereen,ik heb mijn laatste menstruatie gehad op 19juli,sinds een week nu last van lichte krampen in mijn onderbuik.nu sinds gisteren avond,ineens enorm onderrug pijn gepaard met rillingen,vandaag deze morgent nog steeds last van onderrugpijn en hoofdpijn en pijn in onderbuik.zou het zijn da ik zwanger ben? heb ook tijdens mijn vruchtbaar periode de eisprong gevoelt,het rare eraan is,dat ik 2dagen dat heb gevoelt,eerst links dan rechts.wat wilt dat zeggen??

Anoniem
9 jaar geleden

Hallo, ik ben deze maand 3 keer mijn pil vergeten. Dit heb ik eingelijk iedere maand. Nu ben ik dus ongesteld geworden. Maar dit is echt een stuk minder dan normaal . Echt nauwelijks. Vorige week had ik veel last van hoofdpijn en veel slijm. Ik ben erg duizelig. Zou ik zwanger kunnen zijn ? Groetjes

Anoniem
9 jaar geleden

Hallo... ik ben nu 6 maand ongeveer van de pil af misschien al wel wat langer. Nu heb ik een ex vriend en we hebben het een tijdje onveilig gedaan.. Nu ben ik voor de 2 maand heel anders ongesteld.. gewoon 1 dag terwijl ik hier voor een dikke week was.. nu krijg ik steeds meer last van mijn buik en misselijkheid... eten staat mij tegen.. en soms heb ik eetbuien.. zwangershapstest is negatief.. maar nu heb ik de meeste symptomen die hier boven worden benoemd.. wat zouden jullie doen ? Even na de huisarts of gewoon denken dat je niet zwanger bent ?

Sette
9 jaar geleden

Haha, nee hoor, volgens mij heeft iedereen hiervan wel de kriebels. Gewoon negeren! :-)

Anoniem
9 jaar geleden

hoi kan er mij iemand helpen? ik heb verleden maand mijn regels had en heb dan nie verder gedaan mee mijn pil nu heb ik nog altijd mijn regels niet, heb wil opgezwollen buik pijn aan onderkant van buik en in de rug veel plassen mijn vriend heeft echt de indruk dat ik zwanger ben want mijn humor is ook nie altijd best, en als ik eerlijk ben denk ik dat ook wel dat ik zwanger ben maar durf er nie aan toe te geven, kan er mij iemand helpen heb vandaag test gedaan in de avond en was negatief , iemand raad of zo dank je

Anoniem
9 jaar geleden

ben dit nog vegeten, heb ook gemerkt dat mijn geur anders is, en ik ben altijd wel lang wakker en dan zit ik midden in de nacht nog eens mosselen in de azijn te eten ik weet het zo laat maar o zo lekker, en dan heb ik nog eens het gevoel dat er in mijn buik iets kriebelt kan er mij iemand helpen, ga wel naar dokter maar hoop toch op een antw :-)

Anoniem
9 jaar geleden

Goedendag Heeft er iemand hier ervaring met de prikpil ik ben meer als een jaar geleden Gestopt met de prikpil ben nu nog niet ongesteld geweest ik heb de prikpil voor 2 jaar gehad maar ik heb wel aantal symptonen van zwangerschap en aankomeb heb last vab puistjes en extreem slijmverlies ik heb een test gedaan en ook een bloedtest kwam niks uit nu weet ik het niet meer mar begin ook een buikje te krijgen heeft iemand dit al eerder meegemaakt Gr madeleine

Anoniem
9 jaar geleden

Hallo, Ik heb ongeveer 7 weken geleden onveilige seks gehad. Nu heb ik sinds een paar dagen erg last van mijn darmen, gevoelige borsten, rugpijn en moet ik vaak plassen. Ik ben 2,5 weken geleden wel ongesteld geworden en slik ook de pil. 3/4 weken na de onveilige seks heb ik twee zwangerschapstesten gedaan. Deze waren negatief. Kan ik misschien toch zwanger zijn of kan het ook zijn dat je denkt dat je zwanger bent en dat je vanzelf verschijnselen gaat zien?

Stuiter
9 jaar geleden

Beste mamaplaats, wat zijn dit voor berichten. Ik zie ze steeds vaker....

Marieke80
9 jaar geleden

Hahaha, en daar is "the voice of reason" Anouck. Je hebt helemaal gelijk meid!

Anoniem
9 jaar geleden

Wie kan me uit de stress helpen. Ik heb maanden me pil goed ingenomen, In me stopweek had ik minder als normaal, Ik heb onveilig seks gehad en ben nu overtijd. Ik heb heftige buikkachten, Slaap laatste tijd veel meer, Ben snel geiriteerd, en emotioneel Me borsten zijn gespannen en pijnlijke tepels. Wat denken jullie test doen?

Stuiter
9 jaar geleden

Test doen! En niet in paniek raken!

Anoniem
9 jaar geleden

Mijn vriend en ik willen graag een kindje en ik ben inmiddels ook al 3.5 maand gestopt met de pil. nu heb ik de laatste tijd pijn in mijn onderbuik en ben elke avond misselijk. ook heb ik na een stevige maaltijd vrij snel weer een honger gevoel als of ik nog niks gegeten heb. Ook slaap ik elke nacht onrustig zou het kunnen? iedereen heeft het altijd over ochtendmisselijkheid

Ellke
9 jaar geleden

Voordat ik wist dat ik zwanger was, was ik eigelijk alleen onverklaarbaar en ontzettend moe. Onbewust heb ik geweten dat ik zwanger was (niet gepland wel gewenst) want alcohol liet ik staan voor zover ik al eens wat dronk en roken voelde niet goed, dus gestopt. Toen ik voor de zoveelste keer absurt moe was dacht ik, dit klopt niet laat ik een test doen. Mijn vriend vond het wat vreemd.. moe zijn en daarom een test doen.. maarja na 2 seconden al een dikke vette plus en hardstikke zwanger natuurlijk. Vanaf dat punt kon ik de hele waslijst met eventuele klachten afkruisen. Spaar ze allemaal.. je kon het zo gek niet bedenken maar ik heb bijna alle klachten wel gehad tot 12 weken. toen was het van de ene op de andere dag over. heel bizar maar heb overal van mogen genieten!

Anoniem
9 jaar geleden

Ik ben overtijd, en ga test halen.. heb opgezette borsten, en ze doen heel erg pijn. voel ook een naar gevoel in me onderbuik. ben benieuwd ;)!

Anoniem
9 jaar geleden

Mijn vriend en ik proberen zwanger te worden nu 4 maanden. Ik gebruik ook ovulatietesten. Elke maand gaf mijn ovulatietesten 2 /3 dagen aan, maar deze maand bleef hij 6 dagen positief. ik heb nu last van erg gevoelige tepels, al paar dagen last van me onderbuik, zon spanning erop, witte dikke afscheiding, soms een ijzersmaak in me mond en vermoeid. Ik moet pas over een week ongi worden. Kan het zijn dat het deze keer gelukt is??

Anoniem
9 jaar geleden

Ik heb trouwens ook last van hoofdpijn de afgelopen 3 dagen waar ik geen logische reden voor kan vinden

layla1983
9 jaar geleden

Wie weet! Mijn zwangerschap begon met flinke migraine en een beha aandoen was al 'te gevoelig'. Het is alleen nog zo pril en het kunnen ook symptomen van je ovulatie zijn.

Anoniem
9 jaar geleden

afwachten dus. bedankt voor je reactie

Senna25
9 jaar geleden

Hallo dames, ik heb me aangemeld om Gezellig met jullie te kletsen! Over zwangerschap. Ik en mijn vriend willen graag een kindje! Ik ben nu 3 maanden gestopt met de pil en ben ook gewoon ongesteld geweest namelijk 25 oktober voor het laatst. Ik voel me zo anders dan anders, misselijk nou dat ben ik nooit. Raar gevoel in me buik beetje pijn en zwaar gevoel in onderbuik. Pijnlijke borsten. Ik moet Morgen ongesteld maar of dat gaat gebeuren! Vindt zo spannend! Wil morgenavond Een test doen! Liefst nu al! Wacht nog wel even!! Vindt er zo spannend jullie ook ??? Liefs Senna

Anoniem
9 jaar geleden

Zanim zdecydujesz kup pokrycie ubezpieczenia technika , powinienes dyskutowac z agent nieruchomosci plus zdecydowac dokladnie jaki wybory sa uchwytne pom

Marieke80
9 jaar geleden

mamaplaats!! er staat weer een hele bubs spam tussen

Anoniem
8 jaar geleden

hoi allemaal ik en mijn man proberen al een tijdtje voor zwanger..mijn menstruatie zou 3/11 komen en ben nog niet geworden heb een test gedaan niet zwanger.maar heb wel lAst van opgezwolle borsten pijn in me onderrug en zin in citroen??kan iemand me advieseren wat k moet doen bedankt xxxlissa

Anoniem
8 jaar geleden

Bang meisje! Ik heb ongeveer anderhalve maand geleden seks gehad met een jongen zonder condoom en slik de pil ook al een tijd niet. Hij is niet klaargekomen maar ben bang dat ik zwanger ben. Ik ben de laatste tijd moe, slaap slecht, soms een opgezette buik en geen eetlust, ook voel ik me vaak niet lekker en soms misselijk. Ik ben wel ongesteld geweest. Help!!!! Zal ik zwanger zijn?

Stuiter
8 jaar geleden

Oeii dat is niet zo handig van je. Maar goed ik zal geen preken houden. Ik hoop dat je een volgende keer wel tien keer nadenkt. Het zou goed kunnen. Ga naar de drogist en haal een zwangerschaps test. Of ga naar je huisarts. Voor ons is het ook alleen maar gokken, misschien wel, misschien niet. Dus doe een test of ga naar je huisarts

Anoniem
8 jaar geleden

Kun je tijdens je zwangerschap ook last hebben van beetje maagzuur?

Kimdejong
8 jaar geleden

Yep! Helaas wel. Let erop dat je 2 tot 3 uur voordat je gaat slapen niets eet. En beetje rechtop slapen. Succes.

Anoniem
8 jaar geleden

Ik heb nu al 2 weken last van een opgeblazen buik. En ik ben duizelig als ik op sta. En heb gevoelige tepels. Kan ik dan morgen al een test halen of moet ik daar nog even mee wachten? Ik heb een mirena spiraal en weet niet wanneer ik ongesteld zou moeten zijn

Anoniem
8 jaar geleden

Ik heb bijna last van alles wat er boven staat. 6 dagen na de bevruchting begon ik te bloeden en ik zou dan pas over 2 weken ongesteld worden. De bloeding duurde veel minder lang dan bij mijn normale menstruatie en ik had ook veel minder bloed en veel minder buikpijn. Maar ik ben bang dat ik een miskraam heb gehad terwijl ik zelf ook nog niet eens weet of ik zwanger ben wanneer kan ik mijn eerste test gaan doen om een betrouwbare uitslag te krijgen?

Anoniem
8 jaar geleden

Ik heb 4 zwangerschaptesten gedaan Ik allemaal zwaar posetief.

Anoniem
8 jaar geleden

Ik heb in augustus2013 me laatste prikpil gehad en vanaf december onveilig sex gehad tot januari 2014 ik heb last van pijnen onder me buik kan niet kan niet op me hurken zitten elke ochtend misselijkheidd vaak plassen veel eten vaak hoofdpijn en boven me navel is hard geworden nog niet ongesteld geworden en me tepeles trekken me heb een test gedaan het wijst negatief kan ik zwanger zijn

Anoniem
8 jaar geleden

Augustus2013 laatste prikpil gehad en december onveilig sex tot januari2014heb alle verschijnselen vam zwangerschap vaak pijnen onder de buik keren test gedaan negatief kan k zwanger zijn

Anoniem
8 jaar geleden

helppp, ik heb nu inmiddels al een week last van buikpijn, misselijk, onderrugpijn, vaker plassen en moe. en mn borsten zijn wat meer gevoelig. zou t dus nu zo kunnen zijn dat ik zwanger ben,? desondanks, mijn zwangerschapstest gaf wel negatief aan.

Anoniem
8 jaar geleden

Ridiculous quest tɦere. What happened aftеr? Ƭake care!

Anoniem
8 jaar geleden

Hoi hoi, Ook ik heb even n vraagje. Ik ben sinds januari niet meer ongesteld geweest, mijn vriend en ik doen het altijd zonder condoom. Nu kreeg ik zaterdag van een hoop mensen de vraag of ik zwanger was. Ik zei ach Nee da kan helemaal niet. (Niet eens in de gaten dat ik al 1.5 maand niet ongesteld ben geweest) gingen er toch wel wat belletjes rinkelen. Ik heb een spiraaltje, maar zeg nooit nooit. Ik vandaag een test gedaan. Was negatief, heb wel n hoop symptomen, misselijkheid, veel meer honger, een flinke opgezette bij, steken in mn onderbuik en ook bovenin, beetje last van mn onderrug gevoelige borsten enz. Wat is nu wijsheid, over 2 weken nog een x testen of ff na de ha? Hoop dat iemand me kan helpen

kuikentje
8 jaar geleden

Ik heb er ook last van gehad bij mijn andere zwangerschappen...nu nog niet (duimen...!!) en ik had veel baat bij een klein bakje vanillevla voor het slapen gaan. Succes !

kuikentje
8 jaar geleden

Als je test negatief was zou ik hem nog een keertje doen. Je weet maar nooit. Volgens mij kan de huisarts behalve nog een test doen ook niet meer doen dan je doorsturen voor eventueel een echo. Maar dan zal je misschien nog wel even moeten afwachten want op een echo is vaak pas vanaf een week of 6 zwangerschap wat te zien.

Anoniem
8 jaar geleden

hellup, ik heb bijna alle symptomen en ben 17, ik ga straks een test halen en weet het bijna wel zeker! ik sta onder jeugdzorg en zit nu op kamertraining en mn vriend is 18

Anoniem
8 jaar geleden

Ennn?? Tiener nog nieuws? Ik kan helaas pas over twee weken testen... de derde dag (vrijdag) na mijn stopweek de pil vergeten.. ik kwam hier zondagnacht achter (het is nu inmiddels 3 dagen later, woensdag). Schrok wakker! Nu idd pijnlijke borsten, moe en raar gevoel in onderbuik.. Ik zou graag alleen willen weten of iemand net zo dom is geweest als ik om de pil te vergeten in de eerste week en hoe het is afgelopen?!

Anoniem
8 jaar geleden

Ennn?? Tiener nog nieuws? Ik kan helaas pas over twee weken testen... de derde dag (vrijdag) na mijn stopweek de pil vergeten.. ik kwam hier zondagnacht achter (het is nu inmiddels 3 dagen later, woensdag). Schrok wakker! Nu idd pijnlijke borsten, moe en raar gevoel in onderbuik.. Ik zou graag alleen willen weten of iemand net zo dom is geweest als ik om de pil te vergeten in de eerste week en hoe het is afgelopen?!

Anoniem
8 jaar geleden

Hallo, wie kan mij helpen? ik heb een hele onregelmatige cyclus. laatst 20 december 2013 ongesteld geweest. nu sinds 1 week pijn in onderbuik, opgezet gevoel, lichtjes misselijk, bruine afscheiding en wat draaierig. ik heb vorig jaar 2 miskramen gehad. Vanochtend nog een testje gedaan maar negatief.. kan ik misschien zwanger zijn?

Anoniem
8 jaar geleden

I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very web smart so I'm not 100% sure. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Kudos

Anoniem
8 jaar geleden

I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very web smart so I'm not 100% sure. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Kudos

Anoniem
8 jaar geleden

Hoi allemaal, Ik heb een hele rare vraag, maar horen hartkloppingen, diarree, slechter zien (heb al een bril, kort geleden nog laten meten of de steekte goed was en dat was goed), spierpijn enz ook bij het rijtje thuis van de zwangerschapsverschijnselen? Ik lees het nergens en ik heb al een aantal testen gedaan en die zijn elke keer weer negatief. Ben ook al bij de ah geweest en daar was het ook negatief. Kan het zijn dat je pas na heel veel weken kan zien of je zwanger bent? Ik wordt echt gek. Kan iemand mij a.u.b helpen. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Als ik wel zwanger zou zijn dan moet er iig heel veel veranderen in mijn leven. Btw, mijn smaak is ook heel raar aan het doen, ene moment proef ik alles en het andere moment niet. Ben niet zo heel erg misselijk. Eet wel heel veel, maar ben niet aangekomen, juist afgevallen. Krijg wel een buikje. Opgezette buik gevoel.

Anoniem
8 jaar geleden

28 maart onveilige seks gehad, paar dagen daarna werd ik ongesteld dit duurde ongeveer 4 dagen ben steeds heel emotioneel en heb sinds vandaag dat ik vaker moet plassen en voel een soort druk iemand die me kan helpen?

Anoniem
8 jaar geleden

Ik ben al bijna 2 weekjes ongesteld en buikpijn en raar gevoel in mijn buikholte en misselijkheid . Wat kan het zijn ben ik zwanger ??? Ja of nee en wanneer moet ik z'n test doen Wie kan me helpen

Anoniem
8 jaar geleden

Hello I am so grateful I found your weblog, I really found you by error, while I was looking on Askjeeve for something else, Anyways I am here now and would just like to say thanks for a marvelous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don't have time to look over it all at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the fantastic work.

Anoniem
8 jaar geleden

Hallo iedereen, ik misschien een hele domme vraag. Ik ben pas gestopt met de pil ( 14-05-14) wij willen.graag een kindje. Hoelang duurt.het voor.dat de pil uit je lichaam is? Heb wel iets.gehoord over ontpillen. Daarbij heb ik last van pijnlijke tepels vaak plassen vreet buien misselijk en duizelig en steekjes.in mijn buik. Drie testen gedaan allemaal negatief. Hopelijk weet iemand hier een antwoord op. Vriendelijke groetjes

Anoniem
8 jaar geleden

Hallo, In augustus ben ik gestopt met de pil. Oo 24 maarr had ik mijn laatste menstruatie. Daarna nog wel een slijmprop verloren als altijd tijdens mijn vruchtbare dagen. 13 mei 2 zwangerschapstesten gedaan. Beide negatief. Twee weken later door mijn bdiabetes flauw gevallen. Vorige week weer 2 testen gedaan. Beide negatief. Mijn eigen arts komt pas donderdag terug van vakantie en dan ook een afspraak. Ik heb geen enkel ander symptoom dan t uitblijven van mijn menstruatie. Wat denken jullie?

Anoniem
8 jaar geleden

Hoi hoi ik ben nu een maand gestopt met de pil heb las van me borsten en las van me onderbuik heb nog geen test gedaan ma denk wel da ik zwanger ben ma weet niet zekker en na de sex las van me buik zeg da dat ik zwanger ben wat moet ik doen gr meisje

Anoniem
8 jaar geleden

Hoi hoi ik ben nu een maand gestopt met de pil heb las van me borsten en las van me onderbuik heb nog geen test gedaan ma denk wel da ik zwanger ben ma weet niet zekker en na de sex las van me buik zeg da dat ik zwanger ben wat moet ik doen gr meisje

Anoniem
8 jaar geleden

Hoi hoi ik ben nu een maand gestopt met de pil heb las van me borsten en las van me onderbuik heb nog geen test gedaan ma denk wel da ik zwanger ben ma weet niet zekker en na de sex las van me buik zeg da dat ik zwanger ben wat moet ik doen gr meisje

Anoniem
8 jaar geleden

Hallo goeie dag ik ben lintje ik ben 27jaar wat ik wou weten is ik heb mijn menstruatie sins 9april gekregen was klaar op 13april ik moest weer worden op 11mei maar ik ben niet geworden tot nu toe ben ik nog niet ongesteld geworden en ik heb veel laast van honger laaste tijd ik weet niet dat ik zwanger ben ofniet ik heb wel veel laast van honger heb die zwangerschap test gedaan maar het kom steeds niet precies op en vandat weet ik niet meer ik heb nog geen kind en daarom vraag ik ben ik of ben ik zwanger of kan zijn dat ik ben?? Want ik heb laaste tijden veel honger dan normaal en ja dan weet ik niet meer ik hoop dat ik een reactie krijg alvast bedankt.

Anoniem
8 jaar geleden

Hallo, Ik en mijn vriend hebben de afgelopen maand (vooral rond de eisprong) onveilige seks gehad, nou heb ik niet een hele regelmatige cyclus, maar ook niet heel onregelmatig. Ik heb nu al bijna een week menstruatiepijn, en volgens mij heb ik dat normaal gesproken maximaal 2 dagen van te voren. Volgens de vorige keer zaten er 35 dagen tussen voordat ik ongesteld werd. Nu zijn er al weer bijna 4 dagen overheen gegaan. Ik heb de dag voordat ik ongesteld had moeten worden een test gedaan, maar niet met ochtendurine, deze was negatief en volgens mijn vriend komt dat door dat ik te vroeg heb getest. Nu heb ik ook wel vaker voordat ik ongesteld moet worden last van mijn borsten, maar nu best wel extreem, ik ben een beetje bang dat het misschien tussen de oren zit, maar mijn tepels zijn erg gevoelig en ook mijn borsten zijn gevoelig. Ik heb dus al een week ongeveer last van 'menstruatiepijn' maar af en toe is het ook even weg. Ik durf niet te testen, ik ben bang dat de test negatief zal zijn. Ik hoop dat iemand mij misschien wat goeie tips kan geven, of haar ervaring wil delen. Groetjes..

Anoniem
8 jaar geleden

Ik heb steken in mijn onderbuik en ik heb een raar gevoel in mijn vagina. Weet iemand wat het is??

Anoniem
8 jaar geleden

Ja ik! Ben na mijn menstruatie 3 dagen te laat aan mijn pil begonnen. Wel seks gehad met mijn man. Inmiddels wel weer begonnen met de pil.. Hoest bij jou afgelopen?

Anoniem
8 jaar geleden

Ja, ik ben onvoorzichtig geweest. Veroordeel mij daar dus maar niet meer op. 3 weken geleden had ik mijn menstruatie. Na de stopweek weer begonnen met de pil. Ook had ik een prednisolon stootkuur in combinatie met amoxicilline/clavulaanzuur. Wel onbeschermde seks gehad die week, en na die week gestopt met de pil, omdat ik mijn toenmalige vriend de deur uit heb getrapt. Achteraf niet zo slim denk ik... Dat stoppen met de pil bedoel ik dan ;) 1 week daarna, dus vorige week had ik weer menstruatie. Ik denk doordat ik weer gestopt was met de pil. Afgelopen week veel hoofdpijn, en heel erg vermoeid. Huilen om eigenlijk 3 x niks. Gisteren en vanmorgen roze afscheiding. Vandaag zag ik dat er duidelijke blauwe aderen over mijn borsten en tepelhoven lopen... Mja... Dan ga ik ook denken... Nooit eerder deze verschijnselen na een kuur gehad. Zwanger of bijwerkingen?

Anoniem
8 jaar geleden

Hallo ik heb 3 dagen geen eetlust eet wel twee hapjes meer dan dat niet mijn buik is opgezet mijn onderbuik is erg gevoelig en pijn ik heb gemeten 37.9 ben ik zwanger hulppp

Anoniem
8 jaar geleden

Hoi dames, Ik snap er helemaal niks van wanneer je de test moet doen enz. Mijn laatste ongesteldheid begon op 8 juli tot week en op 19 en 25 juli sex gehad zonder behoeftes middelen. Wanneer mag ik de test doen? Ik voel me heel ziek, Zware buikpijn krampjes niet te houden soms, diarree heel erg, onder rug doet zeer, Mijn nagels nog nooit zo goed geroeid en breken helemaal niet af, Maar ik ben ook een persoon dat snel ziek word. Ik heb nog nooit de pil gebruikt alleen condoom. Groetjes ano

Anoniem
8 jaar geleden

:-) idd.. we willen symptomen horen... niet vragen waar je zelf t antwoord wel op weet!

Anoniem
8 jaar geleden

ANO het beste moment is om de test te doen op de dag dat je ongesteld moest worden of net daarna. Vanaf dan is het HCG hormoon goed meetbaar in het bloed. Is de test negatief kun je toch zwanger zijn, dan is de hoeveelheid hormoon nog te laag. Indien je dus zeker bent zwanger te zijn kun je hem dan beter na een aantal dagen nogmaals proberen. En anders langs de huisarts gaan, deze kunnen met een bloedtest bepalen of je zwanger bent

Anoniem
8 jaar geleden

Hey dames.. Ik wou wat vragen..ik raak niet altijd elke maand ongesteld het verschilt soms na 2 soms na 8 en soms elke maand.. Ik ben zins februari 2014 geen menstruati meer gehad en ben ook niet meer omgegaan maar en laatst in augustes omgegaan zonder condoom en hij kwam een beetje in mij klaar.. Maar haalde het optijd eruit.. Nu zijn we 3weken verder en twijfel of ik zwanger ben.. Ik ben pas 17 en wil niet zwanger zijn.. Ik heb enkele symptonen hier boven zoals emotioneel,vermoeidheid maar vam buik weet ik niet,, want ben een beetje mollig dus merk et niet heb ook striemen op me buik..aub help

Anoniem
8 jaar geleden

Ook ik ben heel benieuwd. Nog een paar dagen wachten voor ik een test kan doen. Mijn gevoel zegt van wel en tot nu toe steeds gelijk. Bij de zwangerschap van mijn zoontje wist ik het ook al heel snel en eigenlijk alleen omdat het constand zeurende gevoel in mijn onderbuik niet weg ging. Pas geleden weer door dat gevoel sterk het gevoel dat er een tweede onderweg was. Mijn gevoel was goed maar helaas zat deze in mijn eileider en is deze 6 weken terug verwijderd. Hoop dat mijn gevoel me ook nu weer niet in de steek laat.

Anoniem
8 jaar geleden

Hallo Ik moet zaterdag ongesteld worden Ik heb last van me onder rug veel witte afscheiding hoofdpijn duizelig en veel trek . We proberen wel zwanger te worden Zou het nu dan echt eindelijk zo ver zijn Liefs en graag hoor ik wat jullie denken

Anoniem
8 jaar geleden

Bij alle 3 (5 eigenlijk) wist ik binnen 2 weken dat ik zwanger was, maar wat daar de reden van was??? Bij de jongste wist ik ook 100% zeker dat ik zwanger was van een 2ling, 6 weken echofoto is helaas de enige die ik ervan over heb.

Anoniem
7 jaar geleden

Hoi lady's , ik had een vraagje ik ben in de eerste week van de pilstrip twee keer de pil vergeten daarna niks meer vergeten maar nu ik aan mijn stopweek net begin heb ik onwijs last van steken door mijn lichaam heen en vaak plassen moet ik ook ( zou ook wel door het koudere weer kunnen komen ) heb snel een honger gevoel en lichtelijk misselijk , tijd voor een testje of even afwachten tot ik mijn menstruatie krijg ?

Anoniem
7 jaar geleden

Hallo Ik ben mama van 2 kindjes jongste is nu een 1jaar... dit is snel gegaan aangezien we snel zwanger worden. . bij allebei de zwangerschappen was ik te vroeg met testen en had ik echt 5 6 testen negatief. toch wist ik dat ik.zwanger was. Nu ben ik weer met de pil begonnen. moet slik morgen de laatste van de strip. nu heb ik 7 dagen geleden ongeveer wat bruin bloed verloren met afvegen.. en ben ik ontzettend moe.en misselijk. Zouden dit bijwerkingen zijn of toch zwanger?? dus nogmaals testen zegt voor mij nog niks. Laatste optie is huisarts. Ik slik lovette.

Anoniem
7 jaar geleden

Hoi, Even een vraagje.. Mijn vriend en ik proberen zwanger te geraken, nu heb ik last van de symptomen van een menstruatie, ook zie ik zowat bruine 'pluts' in mijn slipje (eerder ook met de menstruatie te maken) - maar normaal gezien moet ik pas begin januari beginnen menstrueren.. Heeft iemand dit ook meegemaakt? Is die bruine 'pluts' een teken van zwangerschap?

Anoniem
7 jaar geleden

Ik wist pas na 14 weken en 4 dagen dat ik zwanger was.. Als ik terug kijk was ik erg moe en sliep veel.. Ik ben over 4 dagen uitgerekend

7 jaar geleden

Dat is makkelijk praten, ook ik ben hem wel eens vergeten dat kan gebeuren. Soms is het leven even hectisch of chaotisch en dat schiet er dan bij in. Maar Melissa even testje doen, weet je het zeker. ;)

Anoniem
7 jaar geleden

Ik had van mijn tweede zwangerschap heel duidelijk voor ik kon testen heel duidelijk een kort lontje ik kon overal boos om worden toen ging er een lampje branden. En moe inderdaad.

Anoniem
7 jaar geleden

Ik had van mijn tweede zwangerschap heel duidelijk voor ik kon testen heel duidelijk een kort lontje ik kon overal boos om worden toen ging er een lampje branden. En moe inderdaad.

Anoniem
7 jaar geleden

Heehee. Ik zit al een paar dagen in onzekerheid. Ik ben nog nooit aan de pil geweest. En heb een paar keer in me vruchtbare week onveilig sex gehad. Nu heb ik al een paar dagen last van een opgezette onderbuik gevoel dat ik ongesteld moet worden. De ene dag iets minder dan de andere dag. En gisteren enorme hoofdpijn savonds. Voor de rest zijn me borsten niet opgezet en niet pijnlijk maar wel een groteren kring rond me tepels ik moet over anderhalve week ongesteld worden. Ook had ik gisteravond in bed een paar zachte pijnlijke steekjes aan de rechterkant van me onderbuik. Kan iemand me vertellen of de kans groot is op zwamgerschap?

Anoniem
7 jaar geleden

Hallo allemaal, ik had een vraagje ik heb eergister sex gehad onder de douche met me man het was mijn eerste dag van mijn vruchtbaarhiedheid, nadat hij klaar gekomen is heb ik wel geplast kort daarna kreeg in kramp in mijn onder buik paar sec en in de avond kreeg in onzeenttend last van ovulatiepijn. Ik ben nu inmiddels 2 dagen verder. En het is mijn ovulatiedag maar ik heb nog steeda onzettend veel.ovulatiepijn Lijk super veel op menstruatieklachten hiernaast ben k onzettend veel chagrij ig en heb stemmingsverwishseling zou ik zwanger kunnen zijn van twee dagen??

Anoniem
7 jaar geleden

Hallo allemaal, ik heb eergister sex gehad met mijn man samen onder douche we hebben doggystyl gedaan. Kort daarna heb ik geplast. Paar minuten later kreeg in krampen in mijn onderbuik van paar min lang.het was inmiddels de eerste vruchtbaaarheidsdag. Vervolgens heb de zelfde avond onzettend veel.ovulatiepijn ehad net als menstruatiepijn. We zijn inmiddelas al.twee.dagen verder nu en heb nog steeds pijn in mijn onderrug en onderpuik net als menstuatie pijn raar gevoel in mijn vagina gevoelige birsten en onzettend veel stemmingswisseling. K kan om alles boosworden. Kan ik nu zwanger zijn geraakt zonder dat er een eiersprong plaats is gevonden?

Anoniem
7 jaar geleden

Hallo lieve allemaal, Ik heb een vraagje, ik en mijn vriend proberen zwanger te raken. Ik ben nu 3 maanden gestopt met de pil en een onregelmatige cyclus. Vorige maand had ik een cyclus van 32 dagen. Op dit moment zit ik op 37 dagen, dus eigenlijk overtijd denk ik maar Door de onregelmatigheid weet ik dat niet zeker. Hoelang zou ik nu moeten wachten om een test te gaan doen? Ik heb niet echt symptomen naar mijn idee. Alleen een opgeblazen gevoel en winderigheid.

Anoniem
7 jaar geleden

Hallo, Sinds een week of 5 heb ik ineens last van zeer pijnlijke borsten (af en aan), een dikkere en opgezette buik, geen eetlust en een opgeblazen gevoel. Ik heb twee weken last gehad van diarree, wat nu wel over is. Ook ben ik ontzettend moe. Zijn dit specifiek symptomen voor een zwangerschap? Ik twijfel heel erg want ik heb namelijk al bijna twee jaar de Mirena. Menstruatie is nihil geworden daardoor, afgelopen half jaar geen bloedverlies meer gehad. Kun je zwanger zijn met een spiraaltje en zijn dit de symptomen? Groetjes, Effie.

Anoniem
7 jaar geleden

Hallo, ik heb een vraag. Ik ben nu 5 of 6 maanden geleden gestopt met de pil, sinds een maand slik ik foliumzuur. Ik was in het begin van het stoppen met de pil 5 weken over tijd. Testen gedaan ook bloed testen was niet zwanger. Werd ongesteld met heel veel buikpijn en heel veel bloedverlies. Daarna regelmatig ongesteld geworden. Ik ben nu dus bijna 3 maanden over tijd! Ik heb 4 testen gedaan allemaal negatief. Maar bij de laatste 2 testen dus zonder zaklamp gekeken. Iemand die ik niet heel goed ken had ik me verhaal bij gedaan die zei je bent 7 of 8 weken zwanger heel raar maarja. Ik dus bijde huisarts geweest en die wa. Er zekker van dat ik niet zwanger was. Het mooiste was dat die huisarts een stage loper was. Zonder testen gedaan te hebben daar zei die dat ik hellemaal niet zwanger was. Ik ben dus heel duizelig bijna flauwgevallen vorige week . Heb heel veel hoofdpijn me ogen deze maand al 2 keer ontstoken geweest. Meer honger en meer zin in gevarieerd eten. Misselijk ben ik soms na het avond eten. Me buik veel steken en nu sinds vandaag dus kriebels in me buik alsof ik heel de tijd moet plassen. Die kriebels zitten onder in me buik. Ik heb het steeds heel warm en dan weer koud. Afgelopen dagen heel de dag moe. Me rug doet heel veel pijn. Me nek zit soms vast als ik opsta me borsten zijn groter en iets harder en me buik is wat harder en dikker ik voel me ook opgeblazen. Het voelt alsof er iets in me buik groeit alleen weet ik het dus niet zekker. weet iemand of ik zwanger ben? of heeft iemand advies wat ik kan doen? Rn wat is het anders? Graag reactie! Me vriend en ik wille heel graag een kindje! Groetjes anoniem

Anoniem
7 jaar geleden

Hallo allemaal vraagje ik heb een myrena spiraal maar deze moest er eigenlijk eruit alleen nu afgelopen zaterdag had ik wat bruin rode afscheiding nog nooit gehad behalve bij mijn oudste dochter. Nu is mijn vraag ben ik nu zwanger of heeft iemand hier zelf ook een ervaring mee gehad. Groetjes

Anoniem
7 jaar geleden

Hallo! Mijn vriend en ik zijn aan het proberen zwanger te worden. Nu ben ik helaas afgelopen donderdag ongesteld geworden maar ik merk dat mijn bloedverlies heviger is dan ik gewend ben. Herkennen jullie dit?

Anoniem
7 jaar geleden

Hoi! Ik heb de app P tracker geïnstalleerd deze past zich aan aan jou cyclus wanneer je meest vruchtbare dagen zijn. Bij mij klopt deze precies heb namelijk ook de ovulatiesticks gehad die aangaf wanneer ik ovuleerde. Je moet hem wel een paar maanden gebruiken wil deze zich aanpassen aan jou cyclus. Hoop voor je dat je deze niet meer nodig hebt en dus gewoon zwanger bent :)

Anoniem
7 jaar geleden

ik ben 29 augustis ongesteld geworden. En we hebben 5 september Sex gehad onveilig en is in mij klaargekomen daar geen ramp natuuurlijk we hopen stiekum wel dat we een kindje krijgen.:P ik heb een hele erge onregelmatige ongesteldheid 4 september ben ik voor het laatst ongesteld geweest,. nu ruim een week verder bijna heb ik wel druk op mijn onderbuik . testen helpt niet natuuurlijk nu Kan er een kans zijn dat ik zwanger zou kunnen zijn

Anoniem
7 jaar geleden

Hallo Heb eens een vraag ik heb 1 september men spiraal laten verwijderen heb het een jaar gehad en iederemaand men menstruatie gehad 3 dagen na het verwijderen heb ik 4 dagen men menstruatie gehad een week voor het verwijderen heb ik men menstruatie ge had van af wanneer moet ik het berekenen

Anoniem
7 jaar geleden

Hallo ik heb 2 weken lang onveilige seks gehad .. nu moest ik volgens de menstruatie kalender gistere mijn regels krijgen maar ik heb ze nog steeds niet.. zelf geen buikpijn of niets wel veelwit verlies soms zelf licht geel pricies .. heb nog niet echt symtone buiten een opgezette buikzou kk zwanger kunne zijn of ,kunnen mijn regelsnog doorkomen?

Anoniem
5 jaar geleden

Ik bloed 2 dagen niet veel bloed meer trek moe en borsten groter jeuk bij mij bennen

Anoniem
5 jaar geleden

2 dagen voor mijn nod na sex te hebben gehad begon ik gelijk te bloeden ik dacht ongesteld dit duurde maar 1 dag. Nu 6 dagen laten erg last van rugpijn en mijn borsten groeien en doen pijn snap hier niets meer van, ik ben overigens al 40 jaar

Anoniem
5 jaar geleden

Hallo, Ik ben 19 jaar en ik ben tijdelijk gestopt met de pil omdat ik tot 3x toe de verkeerde heb gekregen. Ik heb de 7e 8e en de 12e van mei onveilig seks gehad maar het blijkt dat de 12e mijn cyclus piek was nu heb ik : - veel plassen - misselijk - bijna niets kunnen eten - gespannen borsten - steekjes in m'n onderbuik - duizelig - vergeetachtig - gevoelige tegels Is dit een teken dat ik zwanger kan zijn zo ja wanneer zou ik heb beste kunnen testen?

Anoniem
5 jaar geleden

Veaagje ik ben nu 4dagen overtijd ik en mijn vriend hebben onveilige sex gehad nu is mijn vraag zou het kunnen dat ik zwanger ben ik heb geen pijnlijke borsten mazr wel een opgezette buik ik eet opeens heel veel ben heel humeurig wil iedereen zen neus afbijten loop moe last in mijn onderrug veel plassen ik heb al 3kindjes maar bij men andere 3 wist ik het pas toen ik 7weken was wat zou ik doen alvast bedankt ????

Anoniem
5 jaar geleden

Hej iedereen ik ben hier nieuw, Ik ben al 5 dagen overtijd, ik heb een aantal kwaaltjes als af en toe een eetbui, misselijk en maagpijn, raar gevoel in onderbuik alsof ik mijn menstruaties krijg maar dit is dus niet zo en soms extreem moe ik val overal in slaap. Ik heb de 2 de dag overtijd 2 testen gedaan en waren allebei negatief dus ik wacht nu af. Maar ik heb een beetje schrik dat ik weer teleurgesteld word. Maar nu staat mijn cyclus op 41 dagen en meestal is dit bij mij maar 39 dagen. Ik probeer dus wel al 1 jaar zwanger te raken. Dus ik vraag mij dus af of het kan zijn dat ik toch zwangee ben?

Blog header image

Deze ongelukken komen het meest voor bij kinderen onder de 4

Inclusief tips om je huiskamer babyproof te maken

Veel baby’s kunnen zich omrollen als ze vijf tot zes maanden oud zijn. Daarna gaan ze zitten, kruipen en staan. Spannend voor je kind, omdat de wereld opeens zó veel groter wordt. Vermoeiend voor jou, omdat nu bijna niets meer veilig is. Hier wat tips om bij deze mijlpaal - en de mijlpalen die lekker blijven volgen - je huis babyproof te maken. 

Ontwikkeling van je kind

Vanaf de geboorte ontwikkelt je kind zich. Dat gaat door tot je kind volwassen is. Bij baby’s gaat deze ontwikkeling heel snel. Het is belangrijk om rekening met de mijlpalen te houden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De eerste maanden na de geboorte is het bijvoorbeeld belangrijk om je kind te beschermen tegen gevaarlijke situaties. Dat doe je door goed op je baby te letten en te kijken wat je kind allemaal al kan. En door je huis en tuin veilig te maken, bijvoorbeeld door een traphekje te plaatsen of een vijver tijdelijk dicht te gooien met zand. 

(Onder)schatten

Jonge kinderen zijn heel inventief, klimmen al op de trap naar boven voordat ze goed en wel kunnen lopen. Ook gebruiken ze bijvoorbeeld een stuk speelgoed als opstapje om bij het midden van de tafel te komen waar een hete kop thee staat. Dus je kind kan vaak al veel meer dan jij denkt. Neem een goede stap door het huis babyproof maken, ook als je kind zich nog niet door het huis heen beweegt. 

TODO: Add alt to media
Kruipend

Bekijk je huis eens door de ogen van je kruipende kind. Zak door je knieën en kijk wat je opvalt. Zo zie je goed welke uitstekende punten voor jouw kind gevaarlijk kunnen zijn. Maak scherpe punten en hoeken rond of dek ze af met beschermhoekjes. Stopcontacten beveilig je op verschillende manieren: met afdekplaatjes, losse pluggen of kinderveilige wandcontactdozen. Schoonmaakmiddelen en vaatwasblokjes staan vaak in lage kastjes, zet deze hoog weg!

Hangjeugd

Dreumesen hangen graag aan kasten, hoe klein of groot. Zorg ervoor dat jouw kasten en stellingen vastgemaakt zijn aan de muur. Als je dat niet doet, kan de kast voorovervallen als een kind erin klimt. Je maakt een kast vast aan de muur met metalen hoekstukken. Deze kun je ook in elke doe-het-zelfzaak kopen. Keuken- en badkamerkastjes maak je veilig met een kindervergrendeling.

Waar let je nog meer op

Er zijn ook andere ongelukken die vaak voorkomen in huis. Denk aan een vinger tussen de deur. Of ongelukjes met een glazen raam of deur. Zeer ernstige ongelukken komen gelukkig niet vaak voor. Maar als het wel gebeurt, zijn de gevolgen groot. Laat je eens adviseren bij de doe-het-zelf winkel. Alles heeft een fijne, handige en geruststellende oplossing. Kun jij meer genieten.

Vallen en opstaan

Als je kind ouder wordt, wordt het steeds belangrijker om je kind te versterken. Dat doe je door de ontwikkeling te stimuleren. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je kind leert bewegen, met risico’s leert omgaan en zelfvertrouwen geeft. Ook weer zo’n mijlpaal. Zo kan je kind steeds beter zelf omgaan met nieuwe of risicovolle situaties. De adviezen, mijlpalen, testjes en tips op Kinderveiligheid.nl helpen je daarbij. Zodat jij je kind kunt beschermen én met risico’s kunt leren omgaan. En vooral, ruimte hebt om te genieten. Altijd fijn.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met VeiligheidNL.

Anoniem
2 weken geleden

Vanaf dat mijn dochter kon lopen hebben we het hele huis opnieuw kids-proof gemaakt. Wat ook hielp: de gehele keuken konden we met een trphekje afsluiten. Scheelde heel wat lade klemmen enz.

Yani
2 dagen geleden

Hoezo scherpe punten afdekken? Ik ben ook groot geworden zonder. Wij hebben thuis alleen medicijnkastje, gootsteenkastje met een kinderbeveiliging. Stoom ze klaar voor de toekomst, ipv pamperen. Dat is mijn standpunt. Anders heb je straks een jongvolwassene die op voor het eerst op zichzelf gaat wonen en dan niet eens weet hoe hij/zij z'n koffie drinkt. (Moet er wel bij zeggen dat bij ons eigenlijk weinig aan ongelukken gebeurden, m'n zoon van 3 is deze zomer van de trap gevallen, omdat ie ging bukken bovenaan de trap. Hij had helemaal niets, niet eens een bult of blauwe plek). Kinderen zijn heel erg flexibel, net als katten

Anoniem
2 dagen geleden

Dit dus...

Anoniem
2 dagen geleden

Nou.. er is denk ik een middenweg. Ik ken ook een gezin waar het kind van de trap is gevallen en permanent hersenschade heeft. Ik ben het eens dat je niet moet overdrijven, maar dat gaat twee kanten op. Een puber zal heus wel begrijpen dat hij uitkijkt bij een trap, maar een kind van 2 heeft dit besef nog iets minder.

Anoniem
2 dagen geleden

Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Daarom heet het ook ongeluk

Anoniem
1 dag geleden

Totdat er een kind met zijn/haar hoofd op de punt van de tafel valt en de volgende dag dood is. (Waargebeurd bij nichtje van mijn man)

Blog header image

Je kind goed leren tekenen: zó dus!

Onze Lot is echt een knutsel- en tekenmeisje. Er gaan er bij ons thuis maandelijks heel wat stiften en tekenblaadjes doorheen.

Mooi om te zien dat ze hier zo creatief in is. Ze bedenkt steeds nieuwe dingen. Natekenen van filmpjes vindt ze leuk, haar eigen ‘kleurplaten’ maken. Ik zag dat Jumbo Games een nieuw product heeft, namelijk Dessineo Characters. Hiermee leren kinderen op een eenvoudige en leuke manier stap voor stap tekenen.

TODO: Add alt to media
Hoe werkt het?

In de doos zitten 24 tekensjablonen die je met elkaar kan combineren, zo kan je wel meer dan 500 verschillende combinaties maken. Hoofd, romp en onderstel. Deze leg je op het lichtsysteem. Daar bovenop leg je een wit vel papier. Als je de schakelaar op 1 zet, gaat de rode lamp aan, nu kunnen kinderen de omtrek van hun figuur tekenen. Daarna zet je de schakelaar op 2, de groene lamp, nu kunnen ze de uitdrukkingen tekenen. Als laatste gaat de schakelaar op 3, nu komt er blauw licht. Tijd om de laatste details te tekenen. En dan is de tekening klaar. Je kan een nieuwe maken, of de kleurplaat inkleuren. Lot geeft ze graag weg aan haar broertjes en vriendinnen.

Dessineo Characters is speciaal ontworpen om kinderen vanaf 6 jaar op een leuke manier hun rekenvaardigheden te laten ontwikkelen.

Aan de slag! 

Wij zijn enthousiast! Lot verzint zelf steeds leuke en grappige combinaties en pakt de Characters er graag bij. Ook Sep (3jaar) vindt het leuk. Hij is nog te klein om het zelf te kunnen, maar samen met mij lukt het wel. Mega trots is hij dan! Net als zijn grote zus lekker kleuren.

Nieuwsgierig? Via deze link bestel je Dessineo Characters. Leuk cadeautje voor de feestdagen. ;) 

TODO: Add alt to media
Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
4 uur geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Wekelijkse boodschappen laten bezorgen geeft mij zoveel rust!

Met een groot gezin is boodschappen doen toch altijd weer een organisatie. Ik maak daarom op donderdag altijd de planning voor de week erop. Als ik deze klaar heb bestel ik de boodschappen, zodat ze op zondag de boodschappen komen bezorgen en ik dus een hele week vooruit kan. Dit is zo fijn!

Het is donderdagmorgen. Ons vaste riedeltje in de ochtend is weer gedaan. John is naar het werk, ik heb samen met Clé en Vai de jongens naar school gebracht en wij hebben meteen even een rondje langs de paardjes gelopen. Als we thuis komen, ruim ik de vaatwasser uit en weer in, zet ik de was aan en gaan Vai en Clé lekker spelen.

Op dit moment ga ik zelf even aan tafel zitten met een lege weekplanning voor mijn neus en het boek van de Foodsisters waar ik vaak mijn gerechten uit haal voor een nieuwe week.

Allereerst vul ik de werkdagen van John in op het weekschema. John werkt onregelmatig, waardoor ik ook soms in de avond alleen ben met de kinderen. Op deze momenten eet ik vaak een lekker soepje met een plaatje, zoals wij die noemen. De werkdagen en extra dingen zijn ingevuld. Zo houd ik op vrijdag vaak rekening met een vrijmiborrel en plan ik 1 x in het weekend bewust niks, zodat we altijd een dag kunnen schuiven, ergens anders kunnen eten of eten kunnen bestellen. 

Boodschappen bestellen

Als ik alle dagen gepland heb met wat wij gaan eten, dan open ik de PLUSapp. In de PLUSapp heb ik een favorieten lijstje gemaakt met producten die wij wekelijks bestellen. Deze producten klik ik aan. Denk hierbij aan komkommers, appels, melk etc. Daarna loop ik met mijn scanner (dit vind ik ook echt een uitvinding, producten uit eigen keuken scannen met de telefoon en die worden dan toegevoegd aan je lijstje) langs mijn voorraad en koelkasten en scan ik wat wij eventueel nog nodig hebben.

Zo heb ik meestal op donderdag of vrijdag de planning af en de boodschappen besteld. Vaak bestel ik de boodschappen zodat ze op de zondag geleverd worden, omdat deze dag hier het beste uitkomt. Je kunt dan kiezen uit verschillende tijdsblokken van 2 uur, ideaal! En t/m 24 uur van te voren kan ik mijn boodschappenlijst nog wijzigen. Komen wij er dus nog achter dat we iets zijn vergeten, dan wijzig ik mijn boodschappen en krijgen we ze alsnog binnen.

Al dat lekkers

En nu op zondag, zitten wij ontspannen op de bank na een boswandeling. Op een gegeven moment zien de jongens de PLUSbus aankomen, ze rennen naar de zijdeur en roepen de bezorger naar binnen toe. De bezorger bezorgt de kratjes tot in de keuken en neemt de oude kratjes en statiegeldflessen weer mee terug.

De jongens zijn altijd enthousiast wanneer de boodschappen bezorgd worden en helpen graag mee inruimen. En vandaag bij deze bezorging zaten er allemaal lekkere dingen voor Sinterklaas bij. Dan wordt het natuurlijk nog leuker om de boodschappen binnen te krijgen.

Samen met de jongens ruim ik alle boodschappen weer lekker in, zo’n fijn gevoel, om de week weer te kunnen beginnen met volle koelkasten.

En als wij alles op en ingeruimd hebben, trekken we een zak pepernoten open. Dat hebben ze wel verdiend. “Mama, dit zijn echt de lekkerste chocolade pepernoten!” En echt, daar hebben ze gelijk in, de lekkerste chocolade pepernoten koop je bij PLUS.

Sinds dat Gib en Mo er zijn, zijn wij begonnen met het vooruit plannen van onze week. De boodschappen haalden we toen nog in de winkel. Een uitje met het hele gezin, super gezellig. Na een tijdje lieten wij de boodschappen bezorgen, wat een verademing was dat, zo fijn! En toen in Corona-tijd iedereen ineens de boodschappen liet bezorgen, waren wij blij dat we ons ritme er al in hadden gevonden, alleen nu moesten we het iets eerder bestellen. Het geeft ons zoveel rust om alles te plannen en te bestellen en het scheelt daarbij zoveel sjouwwerk en tijd. Win-win situatie dus.

En wij komen zeker af en toe nog in de winkel om een boodschap te halen, maar de grote boodschappen die blijven hier wekelijks binnenkomen. Ik raad je écht aan om je boodschappen eens te bestellen als je dat nog niet doet. Dat kan heel makkelijk door hier te klikken

Deze blog is geschreven in samenwerking met PLUS. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Turbo bevalling op een voor mij bijzondere dag

Bevallingsverhaal van de geboorte van onze 3e dochter


Maandag 26 november, de dag voor de uitgerekende datum zitten wij boven op ons bed met zijn vieren. De meisjes zijn net uit school (15.30uur) en wij zijn nog wat papieren aan het uitzoeken en opruimen. Ik wilde op staan om naar de wc te gaan als ik aan de achterkant van mijn broek nattigheid voel. Ik zeg of ik heb diarree of mijn vliezen zijn gebroken. Op de wc aangekomen loopt er nog meer helder vruchtwater de wc in. Ik ben rustig in de badkamer een schone broek en alles aan het aandoen als igor roept: heb je de verloskundige al gebeld. Neejoh dat doe ik zo wel! Een minuut of 20 later bel ik om te zeggen dat mijn vliezen zijn gebroken maar dat er verder nog niks is. Mijn ouders en onze zusjes brengen wij op de hoogte. Ik kijk nog even een filmpje in bed met de meiden, terwijl ik af en toe een wee begon te voelen , tot zij om 17.15uur worden opgehaald door mijn zusje, ze mochten daar een nachtje logeren. 


Tot 19uur zijn de weeën heel wisselend dan een half uur elke 5min dan 10 of 20min niks. Mij moeder hebben wij rond 18.30 gevraagd om ook te komen, zij zou net als bij de bevalling van de twins nu ook aanwezig zijn. Om 19uur moest ik enorm naar de wc.. ig wat denk jij kan ik nog gaan? Ja joh als je moet dat moet je.. nou na het toiletbezoek begon het echt hevig elke 3min weeën. 


Om half 8 stond ik op het punt om de verloskundige te bellen maar alsof ze het aanvoelde ging mijn telefoon. Ze zei dat ze even wilde bellen om te vragen hoe het ging. Dus ik vertelde het waarop ze zei dat ze er aan kwam. Om 20.10 kon ik het echt haast niet meer houden maar de verloskundige was er nog niet. Ik kon alleen een rare half liggende/zittende houding deels verdragen. Terwijl ik ig vroeg om haar nog een keer te bellen ging de deur bel. Daar was ze! Na het voorstellen (nieuwe waarnemend verloskundige) en de controles vertelde ze dat ik 5cm ontsluiting had met weeen opvolgend in schommelingen tussen 1 en 3 minuten. Ze vroeg of ik nog in Ikazia en in bad wilde bevallen en dat wilde ik nog steeds. Ze belde, we konde komen en ze zouden het bad vast vol laten lopen. De verloskundige ging alvast richting het ziekenhuis. Toen kwam de grote opgave hoe ging ik uit mijn rare houding komen want bij elke andere beweging kwamen de weeën nog sneller.. na een kwartier ofzo was ik boven aan de trap al puffend beland.. naar beneden ging prima maar eenmaal beneden kreeg ik al persdrang.. ik was met mijn moeder de trap afgelopen, terwijl igor de spullen in de auto zette. Ik roepen IG JE MOET DIE VROUW WEER BELLEN IK HOU HET NIET MEER! Ik raakte een beetje gestresst en dacht toen de wee weer wegzakte.. nee ik wilde echt niet thuisbevallen. Dus strompelde ik weer naar de auto. Wat een hel was dat. Wij moesten nog zo'n 15-20min in de auto naar het ziekenhuis, gelukkig zaten de stoplichten mee. 


Bij het ziekenhuis aangekomen stond de verloskundige bij de ingang ons op te wachten. Met pijn en moeite ben ik in de rolstoel gekomen, ik dacht echt dat ze er elk moment uit kon komen. Hup snel naar de afdeling. Op de afdeling deed de verpleegkundige open en stelde zich voor. Ik kon dus echt niets terug zeggen want ik was alleeen maar weeen aaan het wegpuffen. De rolstoel wordt naast het bad geparkeerd en igor en mn moeder sjorren wat aan mn schoenen en mijn kleren. De verloskundige zegt nog: nou we hebben om 20.15 jouw controles gedaan dus de volgende controle doen wij pas weer om 22uur (rond 21uur kwamen wij aan bij Ikazia). Ik zeg nog nou ze komt eraan hoor maar ik hoor verder geen reactie (lag misschien aan mij of zat in een bubbel). Met een hoop moeite kom ik in het bad wat lekker warm is al valt er weinig te ontspannen met persweeën. Eenmaal in het bad mag ik eigenlijk meteen persen. Even raak ik in paniek. Ohhh hoe moet het?!! (Bij eli en es voelde ik nauwelijks weeën door de ruggenprik). Na een keer of 5 persen roep ik nog neee dit kan ik niet. Waarop de verloskundige en verpleegkundige zeggen het hoofdje wel al te zien. Er wordt nog een spiegeltje in het bad gedaan maar ze richten niet goed en ik zie alleen stolseltjes waarop ik roep haal dat ding maar weer weg hoor. Ik denk na nog een keer of 5 persen dat ze daar dan al was. Onze lieve, mooie dochter Céline Olivia. Geboren op 26 september 2022 om 21.20, 20minuten na aankomst in het ziekenhuis. Dit mooie mensje is ook nog eens geboren op de sterfdag van mijn lieve oma, precies 14 jaar geleden, met wie ik een hele bijzondere band had.