Snap
Zo ga jij verspilling tegen! 1: THT staat voor ‘ten minste houdbaar tot’. Gooi het product op of na deze datum niet direct weg. Gebruik je zintuigen om te beoordelen of je het product na deze datum nog kan eten of drinken. 2: TGT staat voor ‘te gebruiken tot’. Je vindt een TGT-datum op bijvoorbeeld vlees(waren), vis en voorgesneden groenten. Na deze datum moet je het product weggooien, ook al ziet het er nog goed uit. Het kan dan schadelijke bacteriën bevatten die je niet kunt zien of ruiken. 3: Krijg je fruit niet helemaal op? Maak er dan een lekkere smoothie van. Met een restje yoghurt of melk zet je al een heerlijke smoothie op tafel. Ook kun je met appels of peren een lekkere crumble of appelflap maken. 4: Restje over van een maaltijd? Laat het afkoelen, verpak het goed (of dek het af) en zet het in de koelkast van 4 °C. Eet restjes binnen twee dagen op. 5: Kook niet te veel. Houd bij het koken rekening met grote en kleine eters. Gebruik een kopje (of maatbeker) bij het afmeten van pasta, rijst of couscous. Zo kook je niet teveel en hoef je minder eten te verspillen. 6: koelkasttemperatuur op 4°C is ideaal omdat bacteriën en schimmels dan het minst snel groeien. Op deze manier blijft eten en drinken langer goed.