Snap

10x bespaartips voor de feestdagen

Ho, Ho, Ho...

December is in zicht, de leukste maand van het jaar als je het ons vraagt! Sinterklaas, kerst en Oudejaarsavond gezellig vieren met vrienden en familie. Door de inflatie kan het zijn dat je dit jaar wat minder te besteden hebt. Dat neemt niet weg dat deze feestmaand niet gevierd kan worden. Om jou een handje te helpen, hebben wij tien handige bespaartips voor je op een rijtje gezet. 

1. Wissel verlanglijstjes uit 

Wat is er erger dan weggegooid geld? Een weggegooid cadeau! Vraag je vrienden en familie waarmee je de feestdagen viert een verlanglijstje te maken. Hierdoor geef én krijg je altijd de leukste cadeaus

2. Bestel op tijd

Begin vroeg van tevoren met het bestellen van cadeaus voor de feestdagen. Meestal zijn er meerdere online aanbieders te vinden die verschillende prijzen rekenen. Dat kan zomaar euro’s schelen! 

3. Geef praktische cadeaus

Kies dit jaar voor praktische cadeaus zoals warme sokken of douchegel! Zo weet je dat je cadeaus goed worden benut en dit kan je schelen in de kosten. De ontvanger zal je dankbaar zijn!

4. Black Friday

Vrijdag 25 November 2022 is het weer Black Friday! Vele (online) winkels gooien het assortiment in de korting, vaak tot wel 70%! Let wel op want niet alles wat in prijs verlaagd is heb je nodig of is een leuk cadeau om te geven. Als je kritisch bent zijn er gelukkig genoeg echte aanbiedingen te vinden tijdens Black Friday waarmee je veel geld kunt besparen.

5. Kies voor duurzame cadeaus

Wil je toch uitpakken met een originele verrassing? Maak dan de duurzame keuze en geef een cadeau van goede kwaliteit dat lang meegaat. Bijkomend voordeel is dat de ontvanger veel langer zal genieten en het milieu minder wordt belast. 

6. Lootjes trekken 

Misschien trek je al lootjes met sinterklaas voor een vette surprise. Met kerst kan het dit jaar snel wat te veel worden om voor iedereen een luxe cadeau te kopen. Als je lootjes trekt, koop je voor één persoon een mooi cadeau en bespaar je veel kosten.

7. Cadeaukast

Is je energierekening door het dak gegaan en sta je echt te erg in het rood? Laat je niet uit het veld slaan! Misschien heb je nog een cadeautje van vorig jaar in de verpakking zitten, of een cadeaubon die nog geldig is. Trek je cadeaukast open en geef oude cadeaus een nieuw leven. 

8. Bespaar op je kerstdiner 

Begin nu al met de voorbereidingen voor je kerstdiner. Als je ruim de tijd neemt om uit te zoeken welke lekkere gerechten ook voordelig zijn, kun je ook hier op besparen. Een handige tip van ons zijn de Albert Heijn Overblijvers! (Niet gesponsord, maar wel handig!)

9. Sharing is caring 

Als je al je vrienden en familie vraagt een eigen gerecht en drank mee te nemen, kunnen de kosten worden gedragen door de sterkste schouders. Zo organiseer je een gezellig diner zonder het over geld te hoeven hebben!

10. Feestkleding lenen

Natuurlijk wil je goed voor de dag komen tijdens de feestdagen. Je moeder, zus of beste vriendin heeft vast nog wel iets leuks in de kast hangen dat je kan lenen om mee te shinen. Zo bespaar je eenvoudig op een nieuwe outfit voor de feestdagen!

Bespaar jij dit jaar tijdens de feestdagen of pak jij volledig uit? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: 5x De leukste vintage kinderkleding winkels.