Snap

Met deze 5 fitnessmaterialen wordt thuissporten een eitje!

Iedereen kan het, ook jij!

In het kader van goede voornemens deelden we afgelopen week we de leukste tips om met het gezin te sporten. Vandaag willen we je graag laten zien dat thuissporten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met de juiste fitnessmaterialen wordt het een stuk gemakkelijker!

1. Hoelahoep

Wellicht heb je het vroeger veel gedaan: hoelahoepen. Onder volwassen is dit minder populair, maar wist jij dat hoelahoepen veel voordelen kent? Het is een leuke en effectieve workout. Met een halfuurtje hoelahoepen verbrand je tot wel 200 kilocalorieën (afhankelijk van de zwaarte van je hoepel en hoe fanatiek je bent). Je traint je buik-, rug-, been- en bilspieren, het is goed voor de doorbloeding en bevordert de spijsvertering. Bestel jouw hoelahoep hier. 

TODO: Add alt to media

2. Springtouw

Nog zo'n mooie: een springtouw. Met touwtje springen train je veel spiergroepen in één keer: buikspieren, schouders en armen. Er wordt gezegd dat tien minuten touwtje springen gelijk staat aan 45 minuten hardlopen. Het is fijn om een professioneel springtouw te gebruiken. Deze heeft goede, stevige handgrepen met anti-slip, is verstelbaar en is verzwaard met een verzwaring die je ook kunt verwijderen. Zo bepaal jij zelf de zwaarte van de workout. Bestel hem hier. 

TODO: Add alt to media

3. Gewichten

Trainen met gewichten, of dumbells is geschikt voor mensen die geen zware krachttraining willen doen, maar wel aan hun spieren willen werken. Er bestaan ontelbaar veel oefeningen voor iedere spiergroep. Kies zelf het aantal kilo's. Klik hier om deze dumbells te bestellen.

TODO: Add alt to media

4. Weerstandsbanden

Nog zo'n fijne zijn weerstandsbanden, ook wel resistance band genoemd. Doordat je traint met weerstand in plaats van gewicht, loop je minder risico op blessures en overbelasting. Er zijn verschillende weerstandniveaus:van licht tot extra zwaar. Het niveau staat duidelijk op de band aangegeven en je herkent het ook aan de kleur. Bij onderstaande banden ontvang je een handleiding met 16 essentiële oefeningen voor boven én onderlichaam, zodat je meteen kunt beginnen met trainen. Bestel deze weerstandsbanden hier. 

TODO: Add alt to media

5. Fitnessbal 

Tot slot de fitnessbal. Wellicht heb je deze gebruikt om je weeën mee op te vangen, maar wist je dat je hier ook vele oefeningen mee kunt doen? Een fitnessbal wordt veel gebruikt in yoga- en sportscholen en is geschikt om verschillende fitnessoefeningen te doen, om zo de spieren te versterken en rekken. Je kunt je bureaustoel ook vervangen door deze fitnessbal. Doordat je lichaam steeds weer de juiste balans moet zoeken, versterk je onbewust je spieren en verbeter je jouw houding. De gymbal is opblaasbaar en pomp je zo stevig op als je zelf prettig vindt. Bestel hem hier. 

TODO: Add alt to media