Snap

Ronde babybox: waarom wél en waarom niet?

De ronde babybox is helemaal hip en happening maar waarom eigenlijk?

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen; de ronde babybox. Sommige influencers laten ze trots zien in hun vlog of op een insta-waardig plaatje op hun feed. Waarom zijn de boxen nu zo hip? Oké, ze zien er super leuk uit, maar zitten er meer voordelen aan verbonden? Wij hebben het voor je uitgezocht en na het lezen van dit artikel weet jij of een ronde box een goede keuze is voor jou, of niet. In dit artikel lees je over:

  • De voor- en nadelen
  • Veiligheid
  • De mooiste ronde babybox van dit moment

Een ronde box voor- en nadelen

Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van een ronde babybox ten opzichte van een vierkante box?

Voordelen

De voornamelijkste reden dat mensen kiezen voor een ronde box in plaats van een vierkante box, is omdat het er leuk uitziet. Mensen hechten steeds meer waarde aan hun interieur en het op een leuke en trendy manier intrigeren van functionele meubels. Zo dus ook de box. 

Een ronde box hoeft dan ook niet altijd tegen de muur aangezet te worden, deze kan ook prominent in het midden van de woonkamer worden gezet. Kies de box in een mooie kleur die bij jouw stijl past en je hebt er een mooie eye-catcher bij! Sommige ronde boxen zijn voorzien van wieltjes, waardoor je ze gemakkelijk kan verplaatsen. 

Nadelen

Bedenk bij de aanschaf van een ronde box wel aan het feit dat je deze meer ruimte in beslag zal nemen dan een vierkante- of rechthoekige box. Deze zet je gemakkelijk in een hoek van de kamer, doe je dat bij een ronde box zal er altijd ruimte zijn die niet benut wordt. 

Wat betreft veiligheid zit er niet zo'n groot verschil tussen een ronde en een vierkante- of rechthoekige box. 

Een veilige ronde box 

Er zijn vele verschillende ronde boxen om uit te kiezen en gelukkig maar, want iedere smaak is anders. Wat wel te allen tijde belangrijk is, is dat de box voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. Let bij het kopen van een babybox op de volgende zaken:

Een veilige box kun je in hoogte verstellen. De eerste maanden gebruik je de hoogste stand, maar als je baby ouder wordt, zet je de bodem omlaag. Zo voorkom je dat je kind uit de box klimt of valt. In de lage stand moet de afstand naar het hoogste punt minstens 60 centimeter zijn. In de hoge stand is dat minimaal 30 centimeter.

Een inklapbare box moet een kindveilige vergrendeling hebben en in hoogte verstellen moet alleen met gereedschap kunnen. Let er bij een box met wieltjes op dat je de wieltjes kan blokkeren.

Daarnaast mag de ruimte tussen de bodem en de zijwand mag niet meer dan een halve centimeter groot zijn. 

De afstand tussen de spijlen moet tussen de 4,5 en 6,5 centimeter zijn. Heb je een box met gaas i.p.v. spijlen? Dan mogen de 'mazen' maximaal 0,7 centimeter zijn. Dit voorkomt dat je kind erin vasthaakt. 

Het boxkleed moet goed aansluiten op de boxbodem, anders kan je kind er eronder terechtkomen.

Let goed op of de box geen gebreken heeft. Denk aan: splinters, loslatende verf of andere uitsteeksels.

De box mag niet wiebelen. Wees er zeker van dat- ie stevig staat, ook wanneer er een broer of zus aan hangt.

Hieronder hebben wij de leukste (en veilige) ronde boxen voor je op een rij gezet!

De mooiste ronde babybox van dit moment!

De Europe Baby Circa Ronde Box is een echte blikvanger in iedere kamer. Dankzij de wieltjes rol je de box eenvoudig naar een andere plek. Zo is je kindje steeds dicht bij je en heb je zelfs buiten een veilig een comfortabele speelplek voor je kindje. 

De ronde box heeft een doorsnede van 90 cm en een in 2 standen verstelbare bodem. Hierdoor ligt je kindje de eerste periode een stuk boven de koude vloer en hoef jij niet zo ver te bukken. Productinformatie:

  • Materiaal: beukenhout
  • Voorzien van wieltjes
  • Bodem in 2 standen verstelbaar
  • Doorsnede binnenmaat: 90 cm
  • Hoogte (incl. wieltjes): 78 cm
  • Exclusief boxkleed
  • Verkrijgbaar in 5 (!) kleuren: zwart, wit, naturel, donkergroen en gebroken wit.

> Bekijk hier

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

We hopen je met dit artikel wat meer inzicht te hebben gegeven op het gebied van ronde boxen. Mocht je nog vragen hebben laat het ons dan weten in de reacties onder deze blog!

Wij zijn benieuwd... hoor jij bij 'team ronde box'?