Snap
  • blogger van de maand
  • blogger in het zonnetje
  • Bevallingsverhalen

Blogger in het zonnetje: Cheyenne, mama van Ruby

Maak kennis met onze Blogger van de Maand April

Mei is begonnen, wat betekent dat het moment is aangebroken om de schijnwerpers te richten op een nieuwe blogger! Deze keer: Cheyenne (29). In de afgelopen weken heeft zij veel blogs geschreven waarin ze haar kwetsbare verhaal deelt over haar 'helse bevalling'. Laten we meer te weten komen over haar!

Cheyenne woont in Hellevoetsluis, een plaatsje in Zuid-Holland. Ze deelt haar leven met haar partner Quint en hun trouwe viervoeter, Matcho de rottweiler. Sinds september zijn ze ook de trotse ouders van hun prachtige dochter Ruby. Cheyenne geniet van fotograferen en gezellige avonden met vriendinnen, waarbij ze lekker kletsen onder het genot van een hapje en drankje. Momenteel is Cheyenne fulltime huismoeder en op een persoonlijke reis om zichzelf opnieuw te ontdekken en te vinden waar haar hart echt ligt.

Hoe ben je begonnen met bloggen op Mamaplaats?

"Mijn bevallingsverhaal en alles wat daarbij komt kijken is behoorlijk heftig geweest. Telkens wanneer ik dit verhaal deel, merk ik dat mensen geschokt zijn door de intensiteit ervan. Gelukkig voel ik de steun van anderen. De reis naar het moederschap heeft voor mij een hele nieuwe wereld geopend: vooral de verbondenheid met andere moeders spreekt me enorm aan. Het luisteren naar hun verhalen en het bieden van steun geeft me een ongelooflijk krachtig gevoel. Hierdoor voelde ik ook de behoefte om mijn verhaal publiekelijk te delen, in de hoop dat andere vrouwen herkenning vinden en kracht putten uit mijn ervaring. Het delen helpt me ook om mijn eigen ervaring te verwerken. Dat is ook meteen wat ik het mooiste vind aan bloggen. Herkenning en steun. En wellicht help ik door mijn verhaal te delen wel een andere moeder aan de kracht om ook haar verhaal te delen."

Wat vind je het mooiste aan het moederschap?

"Het mooiste aan het moederschap vind ik het voelen van onvoorwaardelijke liefde. De liefde die ik voel voor mijn dochter, ik wist niet dat het bestond. Dit is het mooiste en fragielste wat er bestaat, en ik zal het de rest van mijn leven beschermen."

Hoe gaat het nu met Ruby?

"Ruby is het meest perfecte meisje dat ik me ooit had kunnen voorstellen. Ze is altijd vrolijk, huilt bijna nooit behalve als ze honger heeft of een volle luier heeft. Ze slaapt al sinds 3 maanden elke nacht door, af en toe stoppen we alleen een speentje terug in haar mond, en ze brengt zoveel licht in ons leven. Zo'n zonnetje in huis maakt elke dag mooi."

Wat wil je andere moeders meegeven?

"Ik wil andere moeders meegeven dat zij ook prachtig zijn. Iedere moeder draagt een eigen verhaal met zich mee. Gun jezelf een beetje liefde, jij hebt het verdiend. Wij vrouwen zouden elkaar meer mogen steunen. Sinds ik moeder ben geworden is dit iets waar ik heel bewust van ben en mij mee bezighoud."

Lees ook: 
Blogger in het zonnetje, januari: Annebel, mama van Noah