Snap
  • Zwanger

ZWANGERSCHAPSUPDATE – WEEK 30

Een nieuwe update over mijn battle tussen de zwangerschapskwaaltjes...wat een feest! ;-)

Vandaag ben ik 30 weken zwanger, tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate. Het voelt als een fijne mijlpaal om eindelijk week 30 te halen. Het was weer een pittig weekje vol met allerlei soorten zwangerschapskwaaltjes die lijken te strijden om het meest vervelende kwaaltje te zijn. Tja, zwanger zijn is nou eenmaal niet voor iedereen negen maanden lang genieten. Al probeer ik dat natuurlijk wel tussen de kwaaltjes door, ik geniet zo veel als ik kan.

Zo heb ik helaas nog steeds veel last van harde buiken. Ondanks dat ik rustig aan doe en naar mijn lichaam probeer te luisteren heb ik het zwaar. Mijn energie level is flink gedaald en echt genieten van mijn “vrije tijd” kan ik (nog) niet. Ik heb continu het gevoel dat ik vanalles wil en moet doen en dat ik mijn tijd verspil aan het Netflix kijken en niks doen. Toch probeer ik hier bewust van te genieten, maar het lukt gewoon nog niet. Ken je dat schuldgevoel, wanneer je je voorneemt om eindelijk die grote berg was weg te strijken of de keukenkastjes uit te ruimen…maar vervolgens op de bank blijft liggen. Dat schuldgevoel wat je daarna krijgt omdat je niets nuttigs hebt gedaan, dat gevoel heb ik nu echt de hele dag door…Erg vermoeiend en zonde. Ik wil het los laten en mijn rust accepteren en er van genieten, maar hoe?!

Nesteldrang 2.0

Misschien komt het ook een beetje omdat mijn hoofd vol zit met dingen die nog gedaan moeten worden voordat ons tweede mevrouwtje geboren word. Net zoals Lola’s grote meisjes kamer die nog moest worden ingericht zodat ze alvast kon oefenen in haar grote eenpersoonsbed. Wie weet lukt het slapen niet en duurt het langer dan we tijd hebben. Of het idee dat de baby komt terwijl mijn ouders (en dus Lola’s oppas) op vakantie zijn, wie bellen we dan om haar op te vangen? Welk behang koop ik voor de babykamer? Moet ik nog iets regelen? Nesteldrang 2.0 …Ahhhhhhh!

Gelukkig heb ik met de hulp van mijn lief en mijn ouders de afgelopen week een hoop van deze zorgen uit mijn hoofd kunnen krijgen. Hopelijk helpt dat bij het relaxen en genieten.

Verrassende voordelen

Naast mijn harde buiken heb ik de afgelopen dagen extra last van jeuk (door de hitte), maar ook veel meer last van mijn rug en veel maagzuur. Jippieeee! Lucky me, haha. Alsof mijn zwangerschapskwaaltjes allemaal hun best doen om een award te winnen voor meest irritante zwangerschapskwaaltje. Nou, van mij mogen ze allemaal op een gedeelde eerste plaats hoor, stop fighting! Het zou leuk zijn als het even één kwaaltje tegelijk zou zijn.
Mijn kwaaltjes hebben trouwens ook wel een paar voordelen, geloof het of niet. Zo begin ik ondanks het slechte weer al een aardig kleurtje te krijgen van de lichttherapie én rij ik drie keer per week auto omdat ik daarvoor naar het ziekenhuis moet. Dat is dan toch weer mooi meegenomen. We moeten tenslotte positief blijven, toch!?

Op naar een nieuwe week met hopelijk meer rust en genietmomentjes!

Had jij ook zoveel kwaaltjes tijdens je zwangerschap? Welke stond bij jou met stip op nummer 1?

Dit was alweer week 30. Lees hier mijn vorige zwangerschapsupdates!

7 jaar geleden

fijn dat het dan direct over is...maar jammer dat je zo lang moest wachten...

7 jaar geleden

Bij zwangerschap 1 mega last van me bekken en moest ik bij 6 maanden stoppen met werken, ik was postbode. Bij zwangerschap 2 heel veel stress en ik heb alle dagen maagzuur gehad zo erg dat soms eruit kwam niks hielp. Toen ik was bevallen was het gelijk weg ???? Wel pas bevallen bij 41 weken en 5 dagen haha