Snap
  • Zwanger

ZWANGERSCHAPSUPDATE – WEEK 17 & 18

Lees mee in mijn dagboek over week 17 & 18, hoe gaat het nu met mij? Over Moeders voor moeders, sporten en grote zus Lola.

Het is weer tijd voor een wekelijkse zwangerschapsupdate, dit keer over week 17 & 18. Ik ben nu helemaal bij met mijn zwangerschapsupdates. Vandaag ben ik namelijk precies 18 weken zwanger. Dit keer vertel ik over hoe het nu met mij gaat, over Moeders voor Moeders, sporten en een heerlijk weekendje weg.

Week 17 & 18

Week 17 was het de week van Pasen. Een week waarin ik weer van alles op de planning had staan. Een lekker druk weekje weer dus. Ik merk dat ik in de avonden toch best wel moe was na een lange dag vol leuke dingen of een hele lange werkdag. Op zich is het prima vol te houden, maar ik merk wel dat ik nu wel iets minder energie heb. Soms tel ik stiekem al af hoe lang het nog duurt tot mijn zwangerschapsverlof, erg hè! Dat duurt nog wel even namelijk (precies 4 maanden), maar ik kijk er nu al enorm naar uit.

Kusje voor de baby

Klaar met Moeders voor Moeders

Deze week zijn mijn laatste dagen dat ik voor Moeders voor Moeders mijn urine heb opgespaard. Gek dat het nu alweer voorbij is, die 11 weken zijn echt voorbij gevlogen! Fijn dat ik het weer heb mogen doen en dit maal was het nog makkelijker vol te houden dan de eerste keer. Ik ben best een beetje trots op mijzelf en alle andere zwangere vrouwen die meehelpen bij dit geweldige initiatief! Ik ben nog steeds groot voorstander van deze organisatie en wil iedere zwangere dame motiveren om ook mee te helpen voor zo’n onbetaalbaar mooi cadeau wat je een andere vrouw kunt geven.

Lola oefent flink voor grote zus

Lola word zich steeds bewuster van de baby in mama’s buik, dat is ook logisch met een buik die steeds groter wordt. Regelmatig trekt ze mijn T-shirt omhoog om de baby (lees: buik) even te aaien of een kusje te geven. Zo kwam ze ook met haar muziekgitaar even een liedje spelen voor de baby, dus hop haar gitaar op mijn buik en alle geluidjes kwamen voorbij. Zo lief!

Met Pasen was nichtje Juno er ook tijdens de brunch. Lola was druk bezig met kijken of Juno ook goed at, of ze een knuffeltje wilde en ’s avonds in bed zong ze nog steeds over haar. Ze vindt baby’s echt geweldig volgens mij. Ik kan niet wachten tot ze haar broertje of zusje kan ontmoeten. Dat lijkt me trouwens zo’n bijzonder moment!

Iedere woensdag ga ik samen met Lola naar een dans & muziekles voor kindjes van 0 tot 4 jaar. Lola is nu echt helemaal in de ban van een van de baby’s in de groep. Dat is zo schattig! Dan gaat ze even kijken en voor haar staan om te zwaaien en “halllooo” te zeggen. Ook krijgt de baby alle muziekinstrumentjes van Lola. Zo lief! Echt een moedertje! Ik heb maar meteen verteld dat Lola graag een zusje wilt en dat ze daarom alvast gaat oefenen met alle baby’s.

16,6 weken buikfoto

Laatste keer sporten

Sinds oktober/november ga ik iedere week helemaal los tijdens mijn wekelijkse Dans Fit (aka soort van Zumba) sportles. Omdat het steeds zwaarder wordt en we per kwartaal betalen leek het mij verstandig om vanaf het nieuwe kwartaal een pauze in te lassen. Afgelopen week was dus de laatste keer dat ik mijzelf nog even heb losgeschud en met de buikbaby samen de beste Zumba moves er uit heb gegooid. De laatste weken werd het best intensief met een steeds grotere buik en weinig energie, dus het is goed zo. Ik heb tussendoor nog een les Pilates & Yoga mogen volgens maar dat was echt zo niets voor mij. De helft van de oefeningen zijn leuk als je 50 kilo weegt, maar niet bij 100 kilo…no way, dat word hem echt niet. Ik heb mij rot gelachen (zachtjes dan hè) bij hoe ik mijzelf in sommige onmogelijke houdingen moest wringen die er waarschijnlijk echt niet uitzagen, haha.

Weekendje weg

Dit weekend zijn we met zijn drietjes (eigenlijk viertjes) lekker drie dagen weg geweest. Via via konden we een knus monumentaal huisje in Brielle gratis gebruiken om drie dagen in te verblijven. Dit weekend vielen we met de neus in de boter, want het was er hét feest van het jaar, kermis én de eerste mooie lentedag was een feit. Een perfect weekend met vele genietmomentjes. Ik heb mij (op een paar nachtelijke paracetamol-momentjes) totaal niet zwanger gevoeld en bijna geen last van kwaaltjes gehad. Het was heerlijk om er even samen tussenuit te zijn. Ik zal hier snel onze avonturen van het afgelopen weekend met jullie delen, want we hebben veel leuke foto’s gemaakt!

Tot zo ver week 17 & 18, volgende week weer een nieuwe update! Lees hier mijn andere zwangerschapsupdates.

8 jaar geleden

jaaa....ik kan niet wachten ;-) Zo bijzonder die klopjes in je buik, fijn om te voelen dat er "beweging" in zit :-)

8 jaar geleden

Leuk weer! Heel leuk ook dat je van die kaartjes gebruikt bij je buikfoto's! Heerlijk gevoel dat schoppen he? Geniet er nog maar lekker van, voordat je het weet zit je thuis, heb je alles gepoetst en kan je niet wachten tot jullie er baby er is! ;)

8 jaar geleden

wat leuk! Ik hoop snel goed nieuws te horen ;-)

8 jaar geleden

Wat fijn dat het zo goed gaat!! Leuk om je te volgen. Wij gaan vanaf deze maand proberen. Van Zoonlief in een keer zwanger. Maar na een KZ weet je niet hoe het dan gaat. Al ziet alles er van binnen goed uit. Vind het wel spannend bij ons gaat het een count up ipv down worden. Want dit keer gaan we voor de 40 weken!