Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Zwangerschapssuiker?

Heb ik dat.... Onze kleine vent ligt te hoog of is aan de grote kant. Dus voor de zekerheid een extra echo.

Heb ik dat... vandaag weer controle bij de verloskundige (een andere als mijn vorige controle) en ook deze verloskundige kwam tot de conclusie dat onze kleine vent wel heel erg hoog ligt of misschien wel te groot is. Waarschijnlijk ligt hij erg hoog, maar voor de zekerheid wordt er volgende week een groei-echo gemaakt. Tevens moet ik bloedprikken voor zwangerschapssuiker. Gelukkig kan dit gecombineerd worden met de reguliere bloedtest, want ik heb het helemaal niet op bloedprikken. Alleen de gedachte al. Maar het is voor een goed doel dus dan moet het maar dat ik me er overheen zet.

Ik heb even gelezen wat dat dan zou betekenen als ik zwangerschapssuiker heb. Niet dat ik me daar iets bij voor kan stellen want geen een van de symptomen komen bij mij bekend voor: vaak dorst hebben, veel plassen, veel vruchtwater en kindje is wat groter. En alleen dat laatste in misschien het geval.

Gelukkig is het wel goed te behandelen mocht ik het hebben met een dieet. In plaats van drie grotere maaltijden een je dan wat meer kleinere maaltijden. Al moet ik zeggen dat ik overdag mijn eten toch al verdeel alleen het avondeten niet. En op het werk zijn de maaltijden wat meer verdeeld dan thuis, omdat ik met een kleine dame zit die we gewoon regelmaat willen laten houden.

Ach ja. Over een weekje mogen we onze kleine vent weer bewonderen. Het zal allemaal wel goed zijn. Ik denk dat hij gewoon wat hoger ligt omdat ik best veel intensief (heb) gesport ook nog in de begin periode van mijn zwangerschap. Maar extra controle kan nooit kwaad en o ja dat bloedprikken brrrr....

10 jaar geleden

Zolang jou gevoel maar goed is en jij je goed voelt denk ik dat je niet teveel zorgen moet gaan maken en in eerste instantie gewoon lekker moet genieten van de extra echo ;-) Succes!

10 jaar geleden

oh dat klinkt bekend... ik kreeg ook met 36 weken te horen dat onze man erg groot was (zogenaamd omtrek van 38 weken), en ze bang waren voor suiker. Ik zou op vrijdag nog een uitgebreide echo krijgen en moest bloed laten onderzoeken voor de volgende dag, en als het dus zo zou zijn, zouden ze met 38 weken inleiden. Ik ben die woensdag vol spanning naar huis gegaan, donderdag ochtend bloed laten prikken, en toen ik thuis kwam braken mijn vliezen spontaan en de vrijdag was meneer al geboren. 52 cm en 3600 gram... volgens mij hebben ze gewoon verkeerd berekend aangezien ik eigenlijk nooit een natuurlijke ongesteldheid had, maar direct na het stoppen van de pil zwanger was... :) Ik duim voor je dat het niets is!

10 jaar geleden

Hier duimt er nog eentje! hi,hi..

10 jaar geleden

Dank je, wij duimen daar ook voor ;-)