Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • controle
  • gynaecoloog
  • 30wekenzwanger
  • zwangerschapdiabetes

Zwangerschapsdiabetes Frits 3.0 #2

Week 2 | 30 weken zwanger

Er is alweer een week voorbij en in die week had ik een afspraak met mijn Gynaecoloog om de groei te controleren van Frits 3.0 en mijn bijgehouden suikerwaarde te bespreken.

Nadat de eerste week zo goed ging met mijn suiker ben ik iets meer gaan experimenteren met mijn dieet om te kijken of het iets soepeler kon. Zo at ik een keer patat (ja, patat =). Ik kom van boven de rivier!) met een kroket en een glas cola en mijn waarde was nog steeds netjes binnen de lijntjes.Hierdoor ging ik steeds meer twijfelen of ik wel écht zwangerschapssuiker heb. Deze twijfel heb ik neergelegd bij mijn Gynaecoloog waarop hij heel snel en stellig antwoordde: Ja, jij hebt zwangerschapsdiabetes!Aangezien ik niet een persoon ben die zomaar dingen aanneemt wat een ander zegt, al helemaal niet wanneer mijn gevoel iets anders zegt heb ik gevraagd waar hij het op baseert.Hij bleef terugkomen op twee á drie waardes die net onder het randje zaten. Hierop heb ik aangegeven dat er niet voor niets een boven- en ondergrens is en dat ik alsnog netjes binnen de waarde zit.Uiteindelijk draaide hij wel een beetje bij en kon hij zich vinden in wat ik aan gaf.Medisch gezien kan hij het niet verklaren waarom ik in mijn vorige zwangerschap insuline heb moeten spuiten en in deze zwangerschap het onwijs goed gaat. Zelfs wanneer ik niet een streng dieet volg. Zoals hij mooi zei ‘het zou je een rotzorg zijn want het gaat goed en daar gaat het om’. Hier moest ik wel om lachen omdat het mijn woorden hadden kunnen zijn.

We hebben samen een nieuw plan bedacht omdat hij mij/het niet helemaal los wilde laten. Dit omdat er zich complicaties kunnen ontwikkelen voor mij en de baby wanneer ik wel diabetes ontwikkel. Want wanneer je verder komt in de zwangerschap en zwaarder wordt heb je meer moeite om je eigen insuline zelf te regulieren. Waardoor ik alsnog diabetes kan ontwikkelen.Gelukkig mag ik hierdoor een stuk minder prikken in de week. Zo hoef Ik nu nog maar twee keer doordeweeks en één keer in het weekend te prikken en hoef ik mijn dieet niet zo streng meer te volgen.Daarnaast heeft hij mijn zorg, zolang mijn suikerwaarde goed blijft, afgesloten en mag ik volledig terug naar mijn eigen Verloskundige. -Jeej, doet een vreugdedansje!-

Jullie snappen wel dat ik met een big smile naar buiten ben gelopen maar durf ik nog niet te juichen want in de aankomende 10 weken kan er nog van alles gebeuren waardoor mijn wens alsnog niet uit kan komen. Maar, voor nu is het enorm goed nieuws! 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij mom.perrier?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.