Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwanger
  • mannen
  • zwangerschapscursus
  • derdetrimester

Zwangerschapscursus do of don't?

Mijn ervaring met (online) cursussen

Wanneer ik week 28 bereik begint het toch wel echt te kriebelen... Wat staat me allemaal te wachten over ongeveer 12 weken? Nog maar 3 maandjes op de teller! Ik ben niet het type dat een fysieke zwangerschapscursus / pufcursus of what ever gaat volgen. Maar, ik ben wel graag goed voorbereid. Daarom ben ik me al op tijd gaan verdiepen in wat ik zou willen qua bevalling, wat er mogelijk is en hoe alles in z'n werk gaat. Het is mijn eerste kindje, dus echt alles is nieuw voor mij.

Precies op dat moment werd ik benaderd door BevalWijzer, of ik haar zwangerschapscursus wilde volgen. Dit heb ik gedaan! Het is een online cursus die je helemaal mee neemt door alle fasen van een bevalling. Super handig, want ondanks dat ik wel wat basale kennis had, gingen we hier echt de verdieping in! Heerlijk me-time momentje en me voorbereiden op de bevalling. Van ontsluiting, tot weeën, tot wat ademhalingstechnieken. Alles komt langs in deze uitgebreide cursus. Ze neemt je mee in alle fasen, legt uit wat er met je lichaam gebeurd en welke acties je daarop kunt nemen. De rol van de verloskundige wordt uitgelegd, en ook de rol van de partner komt aan bod. Ik heb hier erg veel aan gehad! En ben heel blij dat ik deze cursus gedaan heb! Mijn partner heb ik ook mee laten kijken bij sommige onderdelen. Heel waardevol ook voor de man! Hij vond alleen deze cursus wat te langdradig voor hem (korte spanningsboog), teveel uitleg over een onderwerp en hij zou liever wat meer 'to the point' - informatie willen hebben.

Niet veel later kwam de zwangerschapscursus voor mannen van Welcome to Mankind op mijn pad. Via Instagram heb ik wat informatie in gewonnen, en dit zag mijn vriend wel zitten! En stiekem was ik ook wel nieuwsgierig!We mochten deze cursus proberen, en dit was precies wat hij zocht! Korte en bondige informatie. Gericht op de man. Korte, leuke filmpjes, duidelijke uitleg en niet meer informatie dan nodig is. Ook in deze cursus komt alles aan bod: van wat je moet regelen als aanstaande ouders, tot manieren van bevallen, tot hoeveel luiers je nodig hebt. Maar ook tips wat je als partner voor je vrouw kan doen tijdens de bevalling. Super handig dus! Precies voldoende informatie wat je als man "moet" weten, op een hele fijne manier uitgelegd. Niet moeilijker maken dan het al is, en filmpjes die je aandacht er zeker bij zullen houden! Heel erg goed in elkaar gezet! 

Heel fijn dat we allebei op onze eigen manier ons kunnen voorbereiden op de komst van ons eerste kindje! Bereid jij je ook voor door middel van een cursus? Mocht je meer willen weten over mijn ervaring met deze cursussen, stuur me gerust een berichtje! Of check mijn instagram :) 

Hieronder de link naar de trailer van de zwangerschapscursus voor mannen: https://youtu.be/AhBXBYwYUic

Snap

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Lonnekevdv?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.