Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Zwangerschapsboeken

Vanaf het moment dat ik het wist heb ik gelezen. zwangerschapsBoeken, tijdschriften, artikelen en het internet van onder tot boven.

Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was tot na de bevalling heb ik gelezen. zwangerschapsBoeken, tijdschriften, artikelen en het internet van onder tot boven.

Overal word je verteld hoe mooi het is, dat je een gloed over je heen hebt en ondanks dat je zwanger bent, je nog steeds sexy bent.

Nou heb ik een goede ‘normale’ zwangerschap gehad, geen vervelende of enge dingen mee gemaakt gelukkig. Maar waarom word alles afgeschreven als ‘een zwangerschapskwaaltje’. Daarvoor lees ik geen boeken, ik wil weten wat er met mijn lijf gebeurt ik wil echt voorbereid zijn.

Behalve alle zoete verhalen horen vrouwen ook te weten dat ze dik worden, logisch natuurlijk want je bent zwanger, maar ik schrok wel even toen ik mijn eigen tenen niet meer kon zien wanneer ik naar beneden keek. Zeg maar dag tegen je mooie laarsjes, die krijg je in je eentje niet meer aan.

En als we toch naar beneden kijken…hoe wist jij of je goed geschoren had? Een intieme vraag natuurlijk, daar hoef ik dan ook niet perse een antwoord op. Maar daar denk je van te voren toch niet aan?! Veel boeken houden op net voor de bevallig, alsof het dan klaar is. Maar daar denkt je lichaam heel anders over.

Hoe je er fysiek aan toe bent heeft natuurlijk ook heel veel te maken met je bevalling en is in veel gevallen verschillend. Toch zijn de meest voorkomende pijntjes vaak hechtingen bij een knip of scheur, tepelkloven wanneer je borstvoeding geeft maar ook wc bezoekjes zijn vaak geen pretje. Door de druk die je hebt uitgeoefend tijdens de bevalling is de hele streek erg gevoelig geworden. Het koste me ook wat tijd om te wennen dat ik weer bloedde, na 9 maanden je maandelijkse periode gemist te hebben is dat best vreemd eigenlijk.

Sommige dingen klinken misschien logisch maar als het niet in de voorbereidingsboeken staat, hoe kan je dan voorbereid zijn?

11 jaar geleden

hahaha herkenbaar. ik had me bewust niet zo ingelezen maar had bepaalde info wel van de verloskundige verwacht achterafgezien (als ik vragen had dan stelde ik ze gewoon maar je kunt niet alles voorzien). Wat ik bijv. had willen weten is dat als je water eerst breekt voor je uberhaupt weeen hebt is dat je water continu aangemaakt blijft en je blijft lekken. of dat je na je bevalling zo'n raar flubberig tent-buikje overhoud en dat dit paar dagen duurt voordat het weer steviger is. idd dat naar de wc gaan of hoe een wee aanvoelt (fijn ik had gelijktijdig rug en buikweeen). ik heb een superzwangerschap en een ideale bevalling gehad en naderhand ook geen gekkigheid maar als ik sommige dingen geweten had was ik beter voorbereid.