Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • Foliumzuur
  • voedingssupplementen

ZWANGERSCHAPS SUPPLEMENTEN.

Zwanger, maar welke supplementen zijn dan goed om te gebruiken?

Zwanger, maar welke supplementen zijn dan goed om te gebruiken?

Er wordt standaard een multi mama aangeraden maar het is wel van belang dat deze van goede en hoogwaardige kwaliteit is. Dus een pil van natuurlijke stoffen die voor jou lichaam herkenbaar zijn en geen synthetische vitamines, deze neemt je lichaam niet goed op.

Zelf gebruik ik de multi MAMA dag en nacht van vitakruid.

Daarnaast is omega 3 enorm belangrijk voor iedere vrouw maar zeker ook wanneer je zwanger bent!

Het heeft heel veel positieve effecten op jou maar ook op de baby. Denk aan de hersenontwikkeling. Daarnaast heeft een baby die bij de geboorte en ontwikkeling in de buik al veel omega 3-vetzuren heeft, doorgaans ook een beter ontwikkelde motoriek. en ALA uit omega 3 is nodig voor een goede groei en ontwikkeling.

Verder gebruik ik een goede magnesium. Wanneer je zwanger bent ligt je magnesium behoefte namelijk veel hoger dan normaal. Magnesium zorgt voor een goede nachtrust maar helpt ook bij vermoeide benen of kramp in de benen wat vaak op kan spelen in het derde trimester. Magnesium zorgt ervoor dat je spieren goed functioneren. Kies voor magnesium tauraat of bisglycinaat en neem het voor het slapen gaan.

En als laatste supplement gebruik ik collageen. Met dit supplement ben ik begonnen zodra ik wist dat ik zwanger was. Collageen zorgt voor een soepel huid, gaat veroudering tegen en werkt ook nog eens goed op je darmen. Ik was dus enorm benieuwd of het zou helpen om de soepelheid van me huid bij me buik zou versoepelen en of het zou helpen om striae tegen te gaan. Intussen gebruik ik dit dus al bijna 7 maanden en merk echt dat me huid er enorm blij van wordt. Met name in me gezicht. Maar tot op heden heb ik ook nog steeds geen striae op me buik. Of dit nu komt door de collageen of het goed blijven smeren met crème of misschien wel de combinatie blijft natuurlijk de vraag maar ik heb er ieder geval geen spijt van!

Kies voor een goede kwaliteit collageen, het liefst zonder toegevoegde vulstoffen. Het liefst van wild gevangen vis.

En als extra tip! Heb je nou last van een moeilijke stoelgang tijdens je zwangerschap neem een probiotica kuur van minimaal een maand. Het helpt je stoelgang te verbeteren, je darmflora op peil te houden en vermindert de kans op aambeien tijdens je zwangerschap doordat de stoelgang soepeler verloopt.

Heb je hulp nodig, stuur me gerust een berichtje! 

3 jaar geleden

Hoi, bedankt voor de informatie! Een klein vraagje - denk je dat het beter is om foliumzuur met vitamine d te gebruiken? Op het moment slik ik deze https://www.flinndal.nl/vitaminen/foliumzuur maar ik lees steeds dat het beter is ze samen in te nemen?