Snap
  • Zwanger
  • baby
  • zwanger
  • alcohol

Zwangerschap en alcohol

Alcohol is erg schadelijk voor een ongeboren baby. Er is geen bepaalde hoeveelheid die toegestaan is tijdens een zwangerschap. Het is veel beter om helemaal geen alcohol meer te drinken op het moment dat je zwanger wilt worden.

De meeste vrouwen realiseren niet dat als jij drinkt, dat je kind ook met je meedrinkt. Stel dat jij besluit om een biertje te drinken met een alcoholpromilage van 0,3%, dan heeft jouw kind dat ook binnen gekregen. Tijdens je zwangerschap worden er verschillende organen en cellen ontwikkeld bij je baby. Alchol kan hier een negatieve invloed op hebben.

Uit onderzoek is gebleken dat 1% van de kinderen hersenbeschadiging heeft door prenatale blootstelling aan alcohol. Je baby kan hier uiteindelijk gehandicapt door worden. Toch blijft er ongeveer 35 tot 50 procent van de vrouwen gewoon door drinken.

Alcoholgebruik in de eerste 12 weken kan leiden tot afwijkingen aan de organen zoals aan het hart, ogen en armen. Wanneer er sprake is van alcohol gebruik in de weken 14 tot en met 42, kan je baby een groeiachterstand krijgen. Je baby wordt klein geboren en zal altijd kleiner dan gemiddeld zijn. Alcohol kan ook nog de eicel van de vrouw of de sperma van de man beschadigen waardoor het kind een niet levensvatbaar kind wordt, met een miskraam tot gevolg.

12 jaar geleden

Dat begrijp ik ook niet. Dan neem je toch geen kinderen als je niet van alcohol kan afblijven tijdens je zwangerschap

12 jaar geleden

Ik snap niet waarom vrouwen drinken tijdens de zwangerschap, er zijn toch genoeg lekkere alcohol vrije dranken!