Snap
  • Zwanger
  • onzekerheid
  • Groeiecho
  • coronavirus
  • Corona
  • covid

Zwangerschap & Corona Part 2

Extra groei echo’s..

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik deze week mijn geboorteplan zou bespreken met de verloskundige.

Deze afspraak heb ik gisteren gehad..

Nog voor dat we het geboorteplan gingen bespreken vertelde ze dat ik extra groei-echo’s krijg omdat ik Covid heb gehad.

Ik schrok er van omdat er al die tijd niet zo voor werd gevreesd dat een besmetting invloed had op een ongeboren kindje..

Ze heeft meteen een groei echo gedaan zodat er vergelijkingsmateriaal is voor de groei echo over 2 weken.

Het is fijn om nu te weten dat we een vergelijking hebben. Ik heb na de 20 weken echo Covid gekregen dus ik heb geen groei echo meer gehad.

Op de groei echo van gisteren was te zien dat het hoofdje en de bovenbeen overeenkomen met de curve en de week van mijn zwangerschap in tegenstelling tot de 20 weken echo, toen lag het hoofdje voor op de groei en de rest klopte precies met de groei curve.

Alleen het buikje loopt nu 1,5 week achter.

Heeft Corona wél invloed op de ontwikkeling gehad bij mijn ongeboren kindje? Of is het buikje kleiner omdat ik zelf ook niet groot ben..

Ik probeer mij niet druk te maken. De kleine is gelukkig erg energiek en dat voelt heel fijn, maar door de situatie rondom dat vreemde virus word ik wel een beetje onzeker... 

Het positieve is wel dat ik nu vaker ons klein wondertje kan zien🥰

Dus even afwachten en ondertussen goed voor mezelf blijven zorgen😊♥️ En Marco zorgt ook goed voor mij, hij kwam vandaag met een grote bos bloemen thuis😍

Ik vroeg me af of er meerdere aanstaande mama’s zijn die extra groei echo’s krijgen na een Covid besmetting en of er ook iets afwijkend is gevonden..