Snap
  • Zwanger
  • mama
  • zwanger
  • onverwachts

Zwangerr?!?

Op het moment dat ik dit typ is m'n zoontje alweer 8 maanden. Het is nu 13 maanden geleden dat ik erachter kwam dat ik zwanger was. Voor degene die snel kunnen rekenen, ja inderdaad ik wist pas met 20 weken dat ik zwanger was. 

Ik ben altijd heel erg ziek geweest van de pil, zonder dat ik wist dat het door de pil kwam. In oktober 2017 ben ik gestopt met de pil. En in keer werd ik niet meer ziek. Voor mij en m'n huisarts was 't duidelijk dat m'n ziek zijn lag aan de pil. In februari 2019 heb ik in overleg met m'n huisarts de prikpil geprobeerd, misschien reageerde mijn lichaam hier wel goed op. Helaas werd ik weer ziek. Voor mij dus een reden om niet weer opnieuw een prikpil te laten zetten. Ondertussen gingen er een paar weken voorbij en kwam ik aan het denken dat ik nog niet ongesteld was geworden na de prikpil. Op dat moment zat ik in het laatste jaar van mijn opleiding en dacht ik het zal wel aan de stress liggen. Dat was me namelijk al vaker overkomen. 

Weer een week verder zat het me toch niet lekker. Toch maar even een zwangerschapstest. Ik dacht nog "ach, zal vast wel weer niks aan de hand zijn". Ik had de test genomen en ging even douchen kon zo na het douchen even kijken wat de uitslag was. 

Tot mijn grote schrik zie ik staan zwanger 3+ weken. Op dit moment kon ik alleen maar huilen en vervolgens zo snel mogelijk m'n vriend bellen. Ik wist niet hoe ik 't moest zeggen. We wouden namelijk altijd wel samen kinderen, maar we hadden willen wachten totdat we samenwoonde, en beiden een vaste baan hadden. 

De eerst volgende maandag ben ik naar m'n huisarts gegaan, hier weer opnieuw een test gedaan. En ja inderdaad zwanger. De huisarts heeft voor mij toen contact opgenomen met een verloskundigen praktijk bij mij in de buurt. Hier kon ik terecht voor een echo. Tot onze grootste schrik was ik al ongeveer 20 weken zwanger. 

En in een keer viel er van alles op z'n plaats. De ochtendmisselijkheid, de rugpijn, de duizeligheid alles. Hoe had ik dit kunnen missen denk ik nog. 

We lieten het diezelfde avond aan onze familieleden weten. En vervolgens ging alles als een sneltrein. Het zoeken van een huurhuisje, kopen van meubels, verfen, alle onderzoeken, voor 't eerst het huis uit en een geregistreerd partnerschap . En dit allemaal binnen 20 weken. 

Mijn uitgerekende bevallingsdatum was 28 oktober 2019. Ik moet dus ongeveer eind januari begin februari zwanger zijn geworden. Als ik hier over nadenk dat ik 4 februari de prikpil heb laten zetten wat ik eigenlijk al een maand eerder had willen doen. Als ik dit een maand eerder had gedaan dan was ik nu niet de aller gelukkigste moeder van mijn kleine vriendje Boaz geweest. 

Achteraf ben ik dus heel blij dat ik de prikpil toen elke keer heb uitgesteld.