Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwanger
  • fit
  • ontzwangeren
  • bewegen

Zwangerfit + Mamafit: een aanrader!

Verantwoord bewegen in je zwangerschap en tijdens het herstel na de bevalling

Tijdens mijn eerste zwangerschap volgde ik een zwangerschapscursus. Ik dacht lekker te gaan sporten (ik zwem wekelijks en wandel graag) op een verantwoorde manier. Maar.. deze zwangerschapscursus was iets anders dan ik me had voorgesteld. Het was onwijs gezellig met de andere zwanger dames en je had veel aan elkaars verhalen en tips. Daar ontbrak het niet aan. Het enige was dat we alle avonden op een matje lagen en hier enkele oefeningen op deden. Met name pufoefeningen (echt zo'n pufclub) en ontspanningsoefeningen, dat laatste was heerlijk natuurlijk. Maar je werd er niet fitter van ;) Wel heb ik destijds heel veel gehad aan de theorie over de bevalling. 

Na ruim 2,5 jaar mocht ik opnieuw zwanger worden en ook dit keer wilde ik een zwangerschapscursus doen, maar dan eentje waarbij je ook echt fit bleef. Dus lekker bewegen. En zo kwam ik uit bij Zwangerfit, bij ons in de fysiopraktijk. Zwangerfit heb je overal en meestal worden ze door fysiotherapeuten gegeven. Sowieso hebben degenen die Zwangerfit geven een certificaat hiervoor. Als je trainer aangesloten is bij YVLO-Zwangerfit dan wordt dit meestal ook nog (deels) vergoed door je zorgverzekering. Helemaal fijn natuurlijk. 

Zwangerfit is heerlijk tijdens je zwangerschap. Onder begeleiding ben je heerlijk aan het bewegen, een soort bootcamp/work-out maar dan speciaal voor zwangeren. De training bevat oefeningen die je verantwoord kan doen met je dikker wordende buik. Je traint bijv. je beenspieren, beweeglijkheid in het bekken en natuurlijk de armspieren (om die baby rond te kunnen sjouwen na de geboorte :p). Zo bleef ik tijdens mijn zwangerschap fit en in beweging. Je conditie gaat tijdens een zwangerschap natuurlijk achteruit, maar door de Zwangerfit blijft deze nog wel enigszins op peil. Ik geloof zeker dat dit zorgt voor en vlottere bevalling! Wij kregen ook nog eens 2 theorie-avonden cadeau. Waar ik tijdens mijn bevalling ontzettend veel aan gehad heb, want deze ging mede door mijn ademhalingstechniek en bewegen mega snel! Ik had tijdens mijn zwangerschap veel last van bekkenklachten, welke alleen maar meer werden, ondanks bekkenfysio. Maar mijn bekkenklachten stonden de training bij Zwangerfit helemaal niet in de weg. Sterker nog, de trainer (een fysiotherapeut) paste de oefeningen en bewegingen aan voor zwangeren met bekkenklachten. 

8 weken na mijn bevalling ben ik weer gestart met.. Mamafit. Het vervolg op Zwangerfit. Super gezellig met alle mama's die ook onlangs bevallen zijn. Het is zo fijn om ervaringen te delen en te weten dat je met alle babystruggles er niet alleen voor staat, want andere mama's strugglen net zo! Ook nu train ik weer op een verantwoorde manier mijn benen, bekken, buikspieren, armen met allerlei oefeningen en parcourtjes.. en bouw ik mijn conditie weer op met cardio. 

Een absolute aanrader dus voor iedereen die tijdens de zwangerschap fit wil blijven en na de zwangerschap weer fit wil worden!