Snap

Zwangere vrouwen zijn steeds dikker

De verloskundigen in ons land maken zich zorgen over de toename van het aantal zwaarlijvige zwangere vrouwen. Verloskundige Mariël Croon zegt dat veertig procent van de vrouwen in Nederland te zwaar zijn en dit is ook zo bij zwangeren.

Zwangeren die al voor de bevruchting met overgewicht of zelfs obesitas kampen, hebben meer kans op een miskraam, hoge bloeddruk, zwangerschapsdiabetes, babysterfte, complicaties bij de bevalling en een keizersnede.

Croon en Van der Post komen daarom met een nieuwe richtlijn: wie veel te zwaar is (een Body Mass Index van 30 of meer), zou tijdens de zwangerschap niet meer dan 5 tot maximaal 7 kilo mogen aankomen.

8 jaar geleden

Ben 6maand geleden bevallen heb een BMi van 21 voor mijn bevalling... woog toen 66 voor mijn zwangerschap , in totaal ben ik 25kg bij gekomen en na 5maand was ik alles kwijt en nu 6maand in totaal 27kg afgevallen (1ste dag thuis na 4dagen ziekenhuis had ik nog 15kg over) Normale bevalling gehad , dus ik denk dat het al bullshit is als je het mij vraagt

8 jaar geleden

van mijn oudste dochter,nu bijna 16jaar geleden, was ik 24kilo zwaarder,met de zwangerschap van onse tweede dochter 15kilo,en van de derde een zoontje ook rond de twintig.Het meeste was vocht.nu weeg ik nog 5kilo zwaarder dan voor de jongste maar kan eigen broeken weer aan.Aleen die buik die is inmiddels wel uitgewoond.

8 jaar geleden

Eens met Wielke dat vooraf hier iets mee doen beter is dan tijdens de zwangerschap maar daar zijn artsen meestal niet bij. Ik was 25 kilo aangekomen en kreeg van dames die dit niet hadden ook wel rotopmerkingen te horen of ik het er maar van nam. Helaas heb je het niet allemaal in de hand. Ik at niets meer en beweging had ik het jaar ervoor al weinig door ziekte dus daar lag het ook niet aan. Ik kon zelfs geen schoen meer aan, alles was dik! Na 1 week 10 kilo (vocht) kwijt en over de rest ruim een jaar gedaan. BMI was vooraf 23,5 dus niets te hoog!

8 jaar geleden

ik ben in mijn beide zwangerschappen niet meer dan 10 kilo aangekomen en dan ook op de laatste maand . erna ook geen last van overgewicht , maar ik ben wel van mening dat zolang het medisch geen probleem is , er toch eens een keer niet zo op elk dingetje gelet moet worden . is het niet dit is het wel dat toch,..... genieten volop want 9 maanden zijn achteraf zo voorbij .