Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • overgewicht
  • zwangerschapskilo's
  • afvallen
  • Momlife

Zwanger zijn, niet mijn ding.

Ik ben zoveel aangekomen, dat ik me niet thuis voel in dit lichaam.

Voordat we beginnen met deze blog, wil ik graag voorop stellen dat ik blij ben dat wij gezegend zijn met 2 zwangerschappen. En ik het zeker niet anders had willen hebben! Dat gezegd te hebben, zijn er vast heel veel vrouwen die zich hetzelfde voelen als ik. En het lijkt me fijn dit eens bespreekbaar te maken.

Voordat ik zwanger raakte van Don was ik erg bezig met mijn lichaam en uiterlijk. Ik woog 70kg, had een sportief postuur en stond daarvoor meerdere keren per week te zweten in de sportschool. Nu wil ik niet zeggen dat ik hiervoor moest zwoegen, want qua eten heb ik weinig veranderd. Alles wat ik lekker vond moest ik gewoon kunnen eten. Maar sporten was zeker mijn uitlaatklep in het leven!

Toen ik zwanger raakte ben ik gestopt met sporten en ben ik onbewust alles gaan eten wat ik lekker vond. Mijn craving was zoetigheid, heel veel zoetigheid! En dit heeft ervoor gezorgd dat mijn lichaam uit balans raakte. Op mijn zwaarst heb ik deze zwangerschap 95kg gewogen. Ik voelde me niet thuis in dit lichaam, hield veel vocht en vet vast waardoor er gedacht werd aan zwangerschapssuiker. Alleen was dit niet het geval.

Ik hoor vrouwen altijd zeggen dat ze een zwangerschap iets moois vinden, en dat ze het zo "gezellig" vinden als ze de baby voelen bewegen. Maar heel eerlijk, als de kleine beweegt in mijn buik krijg ik een misselijk gevoel, en ik voel me er niet fijn bij! Natuurlijk is het een fijne gedachte dat er beweging is, want dit is een teken van leven. Maar van mij hoeft dit niet vaker dan 1x per dag. En dan hebben we het nog niet gehad over de mensen die je buik aan willen raken... ik ben geen knuffelaar, en hou er niet van als mensen mij aanraken. Laat staan als ze me een aai over mijn buik willen geven, wat is hier de meerwaarde van? Als ik wil dat je dit doet geef ik het zelf wel aan?!

Inmiddels ben ik alweer bijna 29 weken zwanger van ons 2e kindje, en in deze zwangerschap voel ik me precies hetzelfde. Alleen ben ik begonnen met 93kg, waarna ik afgevallen ben doordat ik niet of nauwelijks kon eten. Op dit moment wegen we 95kg, en ik hoop dit na de bevalling weer naar beneden te kunnen brengen naar een gewicht waarbij ik me fijn voel.

Het grootste verschil is dat ik deze zwangerschap niet stil zit, maar veel wandel met onze zoon doordat ik weer bekkenklachten heb. Ook eet ik een stuk bewuster, en drink ik alleen maar suikervrije drankjes! Ik had niet verwacht me zo niet thuis te kunnen voelen in mijn eigen lichaam, en hoop dat dit snel wel weer zo gaat zijn. We beginnen in ieder geval snel weer met sporten!

2 jaar geleden

Oh zo herkenbaar. De weegschaal blijft maar stijgen en ik blijf maar vreten.. Kan niet wachten tot ik weer mijn gezonde levensstijl oppak en lekker actief kan zijn. Vanaf m'n positieve test niet meer gesport ivm allerlei klachten.. Succes en hou vol! Over een paar maanden doe ik met je mee!

2 jaar geleden

Heeel erg herkenbaar lieverd! Het ergste is, eraan gaat prima. Maar eraf is bijna niet te doen. :( Des al niet temin hebben we er inderdaad prachtige kinders voor. Succes met de zwangerschap!