Snap
  • Zwanger

Zwanger YES! Maar hoe gaan we het nu aanpakken?

Zwanger YES! OOHH hoe kom ik de eerste weken onopgemerkt door? Hormonen, BAH. Roze/Blauwe wolk sorry maar ik zit er niet op.

Yes! Vakantie! Heerlijk 4 weken onbezorgd rondreizen in Thailand, nu kan het nog zonder kinderen. Dit is dan ook wat we gedaan hebben, en je weet wat ze zeggen als je niet "bezig" bent met zwanger worden dan gebeurd het. Zo riep dan ook toen ik mijn eisprong voelde: "ik weet het zeker Royke je hebt raak geschoten". Ik ben op dat moment 28 jaar en 1.62m en Roy is 25 en 1.97 dus Royke is wel op zijn plaats, ik bedoel hij is toch 3.5 jaar jonger). De vakantie gaat verder we hadden nog een dikke 2 weken voor de boeg en nog leuke dingen op de planning staan: Natuurpark, Full Moon party en Duiken op Koh Tao! 

Het natuurpark was geweldig, de Full Moon party was geweldig en nu op naar Koh Tao! De 2de dag dat we op Koh Tao waren werd ik ontzettend ziek, het leek op een buikgriep, en heb toen een dag alleen maar geslapen en veel op het toilet gezeten. De dag erna ging het gelukkig beter maar ik had eigenlijk al ongesteld moeten worden maar ach ik was ziek geweest dus dacht dat zal nog wel komen. In ons resort zat een duikschool en daar wilde we dan ook een dag boeken om te gaan duiken. Aangezien je absoluut niet mag duiden als je zwanger bent besloten we om voor de zekerheid toch maar een test te doen. Daar sta je dan in een Thaise apotheek met een vrouw die je aan kijkt en waarschijnlijk denkt: "daar heb je we een stel domme onvoorzichtige backpackers".

Je raadt het al, de test was positief! Ik was blij, heel blij, want het is niet zo vanzelfsprekend het op natuurlijke wijze zwanger worden, en al helemaal niet binnen 4 maanden. Dit heb ik in mijn naaste omgeving wel gezien. Roy was erg blij maar moest er nog even aan wennen en zei: "Doe thuis nog maar een test want ik vertrouw dit niet helemaal en het streepje is ook niet helemaal duidelijk". Ik ben natuurlijk niet gaan duiken, heb mijn sigaretten weggegooid en geen druppel alcohol meer aangeraakt.

Maar dan kom je thuis en moet je je dagelijkse dingen oppakken en niemand iets laten merken. Dit zou in principe niet zo moeilijk moeten zijn toch? Nou! ik vond het extreem moeilijk aangezien ik iemand ben die in het weekend nooit een wijntje en sigaretje afslaat. We hadden nog een weekendje weg met vrienden staan en mijn verjaardagsfeest. Hoe gaan we dit toch voor elkaar krijgen? Lege flessen rose vullen met ranja en nep roken heeft mij gered!

Ik dacht altijd dat zwangere vrouwen zich aanstelde en er misbruik van maakte maar daar kom ik toch op terug. Ik ben zelden ziek en veel te hard voor mezelf. Om 2 voorbeelden te geven: ik heb 1 jaar door gevoetbald met een afgescheurde kruisband en ik heb door gevoetbald met een gebroken kleine teen. Maar mijn god als ik de bank al aanraakte sliep ik al. Naarmate de zwangerschap volgt wordt de vermoeidheid wel wat minder maar krijg ik er allemaal van die kleine irritante dingen bij. Het begint met Ischias daarna komt er toch ook echt nog zeurende rugpijn die met de week erger wordt bij en opvliegers horen er ook bij. Nou weet ik dat het veel erger kan. Mijn collega heeft 30 weken bedrust gehad i.v.m. bekkeninstabiliteit, mijn vriendin heeft zwangerschapsvergiftiging gehad dus ja het kan allemaal veel erger maar ik wil toch wel even kwijt dat ik niet op de blauwe wolk zit.

Ja zwanger worden is iets heel moois en je mag echt van geluk spreken als het op natuurlijke wijze kan en al helemaal als het snel gebeurd!!! Maar als ik eerlijk ben vind ik er, buiten dat ik onze kleine man dagelijks voel, helemaal niets aan en duurt het me echt veel te lang.

9 jaar geleden

Kom je snel genoeg op hoor, op die roze wolk ;)