Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwanger
  • Miskraam
  • zwangerworden
  • zwangerzijn

Zwanger worden mag pas in januari?

Wanneer het ons gegeven werd

Het was 2017 toen we samen besloten dat we graag voor een kindje wilden gaan.

Wat een plezier heb je dan, uitkijken naar een kindje. Een mini mensje gecreëerd door pure liefde van jezelf en jouw man. Zo ontzettend bijzonder.  We waren 8 maanden verder en ineens was daar de positieve test waar we zo naar uitkeken met z’n twee. Dolblij , gelukkig en in de wolken! Yes, het is ons eindelijk gelukt. Wat ontzettend gaaf dat wij over 9 maanden gewoon een mini mensje rond hebben lopen. (ja zo simpel dacht ik erover..)  Helaas liepen de testen niet op, je zag zelfs geen streepje meer. Een paar dagen later was daar ineens die donderwolk waardoor je van je “roze wolk” af viel.. samen gehuild, maar toen ik weer “ready to go” was zijn er er weer vol goede moed tegen aan gegaan. Miskraam 1 was een feit... 

Het was een maand later. januari 2018 en daar was tie weer. Een positieve test! Wauw! Maar toch een ander gevoel. Niet blij kunnen zijn, maar bang en alles voelde onwerkelijk en durfde de dromen niet te dromen die ik vorige maand wél had.  Mijn God wat heb ik toen enorm veel testen gedaan. Ik moest en zou de testen op zien lopen! En dat deden ze hoor. Ik kreeg door mijn angst met 5 weken al een echo, met 6 weken (Yes! Het hartje klopt!) , 7 weken en dat ging zo iedere week door tot 16 weken. Pretecho pakketten afgenomen om iedere week weer opnieuw de bevestiging te krijgen dat wij écht een kindje zouden gaan krijgen op 5 oktober 2018. Week 16 begon ik er vertrouwen in te hebben en heb toen echt een TOP zwangerschap gehad en een fijne bevalling (schrijf mijn beval verhaal nog wel een keer op) 

Toen onze zoon geboren werd, wisten we van te voren al dat we ons gezin later toch weer uit wilden gaan breiden met nog zo’n wondertje. Toen hebben dus besloten om er weer voor te gaan toen Fedde bijna 1 jaar was. 

Het was december 2019 en daar was tie weer hoor. Een positieve zwangerschaps test, wauw wauw wauw! Het is ons gelukt! Zo blij. Een paar weken bleef ik door testen, maar de testen liepen niet op. Iedere dag was ik zenuwachtig, iedere dag bang, en wat een verdriet. Mijn gevoel wist  gewoon.. dit zit niet goed! Dat bleek ook toen ik in de nacht van de 1ste op 2de kerstdag een miskraam kreeg. Ik was toen 5 weken en 4 dagen zwanger. Een echo volgde en je zag inderdaad dat er iets had gezeten maar mijn lichaam had het kleine wondertje al opgeruimd.. wat een verdriet weer en ik heb me vreselijk gevoeld. Precies 14 dagen lang heb ik gevloeid en het was net alsof ik net bevallen was zo veel.. Loop je dan met je kraamverbanden in terwijl je geen kleintje erbij hebt gekregen maar juist hebt verloren..  ik ben me er van bewust dat er veel mensen zijn die zelfs voldragen kindjes verloren zijn, maar ook op de helft waren. Ik volg een paar vrouwen op instagram. Wat een verdriet! Wat vreselijk om mee te moeten maken.  Ik leef zo met ze mee. Toen dacht ik ook wat zeur ik nu? Het kan veel erger! Dat je moet bevallen van een kindje die niet meer leeft. Knop om en weer vol goede moed er tegen aan! Het voelde een beetje alsof ik in een deja vu was beland.. herinneringen naar december 2018 toen we een miskraam kregen en nu weer december 2019.. 

maar toen kwam daar de maand januari ik was er 100% van overtuigd dat het ons ging lukken! Ik wist het zeker, ook natuurlijk in mijn achterhoofd gehouden wat ons was overkomen in dec en jan 2017/2018.  Gezond blijven leven en vooral positief blijven. Op de valreep was daar dan op 30 januari onze positieve test. Ja ik voelde me angstig maar wist gewoon zeker. Dit kindje gaat er komen! Want dit voelde wel goed en de testen werden binnen no time donker!  

We verwachten 15 oktober 2020 ons tweede kindje. Weer een lief klein jongetje er bij! Wat zijn we trots en kijken er naar uit.

Toch blijft het soms in mijn hoofd spoken.. hoe kan het dat wij niet zwanger mochten worden in december? Er zal wel iets weggelegd zijn door het universum waarom dat toen niet mocht.. maar wat de rede ook zal zijn. Januari en oktober zijn onze maanden, maanden die bijzonder zijn , blijven & in één klap ons leven heeft veranderd! Maanden die ons grootste geluk hebben gebracht en nog moeten brengen voor kindje twee.  

Lief kleintje, blijf maar lekker veilig in mama’s buik zitten en we zien je weer in oktober! 

Andere twee lieve kleintjes dec 2017*  & dec 2019* ook jullie zullen wij nooit vergeten!

En Fedde, de jongen die ons papa en mama heeft gemaakt. Die wordt gewoon grote broer! 

Bedankt JANUARI dat wij zwanger mochten worden in jouw maand en wederom ons geluk uit mogen breiden in oktober!