Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Zwanger willen worden maar toch niet.

Onmogelijke kans op zwangerschap, toch willen proberen geen succes.

Ik was 14 jaar toen ze tegen mij zeiden dat ik onmogelijk ooit kinderen zou kunnen krijgen, een totale schok maar op die leeftijd geen besef. Mijn lichaam maakte tumors en cystes aan. 11 operaties verder, 1 eierstok minder en teveel litteken weefsel op de andere. 19 jaar was ik alweer en al 3 jaar geen eisprong gehad, geen ongesteldheid helemaal niks. Met 15e de inplanon gekregen om alle hormonen een beetje onder controle te houden, ik zat aan mijn 2e implanon alweer voor 3 jaar.

Het was zomer en ik leerde een jongen kennen, veilige seks gehad en ineens was ik ZWANGER?? Dit kon toch niet waar zijn. Doktoren wisten mijn geen antwoord of verklaring te geven. Jeetje wat nu, 19 jaar en in verwachting, zit in mijn eindexamen jaar en met 20 een baby? Wat een kans is dit, dat ik ooit in verwachting kon raken. Met goed overleg en iedere week controles in het ziekenhuis had ik besloten om er voor de volle 100% ervoor te gaan.

Erg makkelijk was mijn zwangerschap niet, continu complicaties en ziekenhuis opnames.Week 23 daalde mijn dochter in en vanaf week 31 had ik non stop weeen. Toen werd ik opgenomen, weeen remmers en zo lang mogelijk maar rekken. Week 39 kreeg ik een spoed keizerssnede omdat mijn lichaam het niet aankon. Ik viel weg en mijn dochter. We waren er beide niet meer geweest. Zeer heftig periode!
Toch mijn diploma gehaald in het jaar 2012, 4 weken na de keizerssnede.

Na het 4 maanden alleen te hebben gedaan ben ik een leuke jongen tegengekomen. Vrij snel zijn we gaan samen wonen en ondertussen gaan we alweer 2014 in. Hij is de beste vader die ik me ooit voor mijn dochter kon voorstellen. Dan ga je toch wel weer denken aan een 2e, ojeej zal dat wel gaan? Geen enkele doctor die het mij kan vertellen. Geen anticonceptie en gewoon onveilig maar niks. Helaas!
Hoe lang zal het duren, zeker ben ik super blij met mijn dochter. Maar je hoopt natuurlijk als het 1 x kan zou het ook een 2e keer moeten kunnen.

Hopen hopen en hopen. Misschien wordt mijn wens wel in 2014 vervuld, wie weet.

10 jaar geleden

Wat n geluk! Heerlijk voor jullie. Na 9 jaar behandelingen uitbehandeld te zijn ben ik alsnog spontaan zwanger geraakt met hulp van dit boek. Ben nu 36 weken zwanger, 42 jaar. http://issuu.com/moxja/docs/innesteling_zwanger_worden_en_blijven

10 jaar geleden

heel bijzonder zeg. toitoi

10 jaar geleden

ik hoop het mee! Wat een bijzonder verhaal. Om je hoop te geven: ik schijn maar 15% vruchtbaar te zijn en heb er 2. Alles kan, je hebt het bewijs in je dochtertje!

10 jaar geleden

Hopelijk lukt het jullie in 2014! Veel geluk!