Snap
  • Zwanger

Zwanger-Welke badkleding trek je aan?

Je bent zwanger en hebt zin in een dagje strand of zwembad. Welke badkleding trek je dan aan?

Hoera! Het is weer prachtig weer. Tijd voor een dagje strand of zwembad, maar welke badkleding trek je eigenlijk aan als je zwanger bent?

Zwanger en zwemmen, je 'oude' bikini als badkleding?

Juist als je zwanger bent is zwemmen extra goed voor je. Deze sport werkt ontspannend, is goed voor je spieren en belast je zwangere lichaam niet. Bovendien is zwemmen natuurlijk ook gewoon leuk. Als zwangere wil je badkleding die lekker zit, maar daarnaast wil jij er vanzelfsprekend ook nog een beetje hip uitzien. Sommige zwangere vrouwen hebben het geluk dat ze nog prima in hun 'oude' bikini passen, maar de meeste vrouwen passen rond de 25 weken echt niet meer zo gemakkelijk in hun badkleding. Natuurlijk groeit je buik, maar dat broekje is meestal het probleem niet. De borsten daarentegen groeien als je zwanger bent meestal wel behoorlijk, waardoor de bovenkant niet meer lekker zit.

Welke maat badkleding koop je als je zwanger bent?

Het is belangrijk dat je borsten goed worden opgemeten. Dit kan bij iedere lingeriezaak. Je kunt het ook zelf doen door met een meetlint je borstomtrek op te meten. Deze omtrek rond je in vijftallen af naar boven tot bijvoorbeeld 75, 80, 85 of 90. Je cup is lastiger op te meten omdat dit ook van de vorm van je borsten afhangt. Een maatje groter kopen dan je huidige bhmaat is handig, omdat je borsten nog in de groei zijn en door de melkklieren kunnen uitzetten.

Welke badkleding is comfortabel en hip?

Als je zwanger bent is het belangrijk dat je voldoende ondersteuning hebt. Koop dan ook badkleding met beugels. De keuze tussen een bikini, een tankini ( een kruising tussen een bikini en badpak ) en een badpak is een persoonlijke keuze. Sommige vrouwen vinden het heerlijk om hun groeiende buikje te showen en kiezen voor een bikini ( smeer je buik dan wel extra goed in! ), terwijl andere zwangeren hun buikje juist liever bedekken onder een badpak. Zwangerschapsbadkleding rekt in ieder geval lekker mee, zodat je buik en je borsten nog goed kunnen groeien.

Waar koop je badkleding als je zwanger bent?

Badkleding voor zwangere vrouwen is onder andere te koop bij diverse lingeriezaken,bij Prenatal, bij C&A en bij Wehkamp. Diverse merken met positiemode hebben ook een lijn met badkleding voor zwangere vrouwen. Denk hierbij aan merken als Noppies en Mama Licious.

Welke badkleding droeg jij toen je zwanger was? Reageer ook!

9 jaar geleden

Dat is nog eens een koopje!

9 jaar geleden

Toen ik zwanger was heb ik gewoon een bikini van de H&M aangetrokken. Ik heb natuurlijk wel wat grotere cups genomen, maar dat was echt ideaal. Ik kan die bikini nu niet meer aan, maar hij was maar 8 euro (in de sale), dus prima :)!