Snap
  • Zwanger
  • zwangerschapstest
  • Clearblue
  • zwanger?!
  • 4weken

Zwanger van Vanessa!

het begin van ons verhaal

Wij zaten in het midden van onze vakantie toen ik de eerste symptomen merkte, maar voor elk symptoom had ik wel een goed antwoord. Vanwege de corona periode waren wij thuis gebleven. Elke dag sliepen wij heerlijk uit en toch was ik elke avond zo ontzettend moe. Ik zei tegen mijn vriend dat het was , omdat ik nog niet volledig hersteld was van Corona in maart. 

Maar ook elke keer na en tijdens het avondeten was ik zo misselijk, we dachten dat dit kwam omdat we nou niet op ze gezonds aten tijdens de vakantie. Zoals ik zei voor elk symptoom had ik wel een logisch antwoord.

Toch hadden wij het erover, zou het dan toch zo kunnen zijn ? We besloten onszelf toch in bescherming te nemen en wat langer te wachten. we waren er inmiddels wel achter dat mijn menstruatie soms gewoon een maand oversloeg. Terwijl ik nu een week overtijd was en meerdere klachten had dachten wij toch dat ik gewoon weer een maand over zou slaan. Ik had een hele onregelmatige cyclus. en na de vorige keer waren we zo teleurgesteld dat het niet zo was, dat we dit niet weer wilde.

Op een vrijdag avond zaten we met vrienden wat te drinken, toen het gesprek toch ging over kinderen. Ik had mijn vriendin verteld van onze kinderwens en verteld dat ik weer overtijd was, maar ook tegen haar zei ik met volle overtuiging dat het niet zo was. Zowel ik als mijn vriend waren hier ook echt van overtuigd. 

Toch kon ik de gedachte niet helemaal los laten en besloot ik die zaterdagochtend een test te doen. maar omdat wij er allebei van overtuigd waren dat het niet zo was, deed ik de test alleen en in mijn hoofd gewoon om de twijfel uit te sluiten. Mijn vriend lag dus ook nog op bed.

Van de vorige keer hadden wij nog 2 testen van clear blue liggen, van die digitale waren het. Ik had deze dus ook nog nooit gebruikt, maar ik dacht dat na meerdere testen weet ik wel hoe het werkt. Ik deed de test en wachtte met spanning af. Eerst kwam er een zandloper in beeld, daarna ging de test knipperen op niet zwanger. teleurgesteld liep ik weg en ging ik onder de douche. toen ik na de douche terug liep om het op te ruimen stond er Zwanger 2-3. ik schrok er zo ontzettend van , maar was gelijk zo  blij.

Nu hoor ik je denken? Het kan een valse positief zijn vanwege de tijd, tuurlijk kwam dit in mijn gedachte voor. Ondanks dat liep ik vol enthousiasme naar mijn vriend toe en ik maakte hem wakker. toen ik het zei dacht hij eerst dat ik het weer hoopte zoals die keer ervoor. Maar toen liet ik de test aan hem zien. even zij hij helemaal niks, allebei geloofde we niet dat dit echt waar was.

Mijn vriend kwam zijn bed uit en we besloten nog een test te doen. Ik dronk een groot glas water en binnen een kwartiertje gingen we weer testen. Er gebeurde exact hetzelfde als vorige keer, alleen nu wachtte we tot de test echt klaar was en ja hoor ZWANGER 2-3!

Wij waren allebei zo gelukkig en blij, binnen een paar uur belde wij onze ouders. Wij wilde niet wachten met het te vertellen, alles viel voor ons op z'n plek. 

Die dinsdag hadden wij onze eerste echo. ik was nog net onder de 5 weken. Anderhalve week later mochten wij terug komen om te kijken of het hartje klopte. 

Dit is het begin van onze mooie dochter Vanessa.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij xnoukes?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.