Snap
  • Baby
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwangerschapstest
  • Mama
  • meisje
  • echo

Zwanger van ons tweede kindje

Op een roze wolk

12 december 2022 een positieve zwangerschapstest! 

Waauw zwanger van ons tweede kindje! Wat waren wij blij en gelukkig. De weken naar de eerste echo toe zijn altijd ontzettend spannend, maar wat een last valt er van je schouders als je een mooi kloppend hartje ziet. Rond de 6 weken begint de zwangerschapsmisselijkheid en ik houd niks meer binnen. Als snel ben ik een paar kilo afgevallen en neem ik contact op met de dokter. Ik krijg tabletten tegen de misselijkheid en dit hielp gelukkig goed. Het overgeven was gelukkig nog maar 2x per dag. Verder ben ik erg moe maar voel mij vergeleken met mijn eerste zwangerschap redelijk, bij mijn eerste zwangerschap zat ik met 6 weken in de ziektewet en heb ik meer doorgebracht op de bank dan ergens anders.

Een paar weken later hebben we de termijnen echo en hierop word vastgesteld dat ik uitgerekend ben op 20 augustus, een kleine zomer baby.


Deze zwangerschap verloopt verder erg voorspoedig, rond de 15/16 weken is het overgeven zo goed als over en heb ik de tabletten ook niet meer nodig. Dit is ontzettend fijn zodat ik heerlijk kon genieten van mijn dochtertje Romée van 1,5 jaar. O wat is kijk ze uit om grote zus te worden en geeft mijn buik elke dag kusjes.

Met 16 weken was er een gewone controle en ik was ontzettend zenuwachtig waarop de verloskundige zei we gaan eerst het hartje beluisteren en doen daarna de controles. Ik ga liggen en de verloskundige zoekt en vind geen hartslag via de doppler, op dat moment staat je wereld helemaal stil. Ik probeer rustig te blijven en de verloskundige start het echo apparaat op, deze 5 minuten leken wel een uur te duren. Gelukkig ziet ze al snel met het echo apparaat een mooi kloppend hartje en een kleine mini mensje flink heen en weer bewegen in mijn buik. Van de schrik bekomen rijd ik naar huis, maar vooral met een dankbaar gevoel dat alles goed is met onze kleine baby.

Deze zwangerschap lijkt voorbij te vliegen en voor we het wisten hadden we daar alweer de 20 weken echo. Het belangrijkste was tot zo ver ze kunnen zien alles goed is met onze kleine baby. Maar o wat keek ik ook uit naar het geslacht, ons voor gevoel zei dat we weer een meisje zouden krijgen en dit zat helemaal goed! Wij krijgen weer een meisje.

De weken gaan voorbij en ik voel mij erg goed. Met 27 weken gaan wij nog heerlijk op vakantie naar Griekenland. Nog even genieten van ons gezinnetje van 3 en Romée nog even alle aandacht geven. Wat is het heerlijk om haar te zien genieten en we fantaseren al over de volgende vakantie maar dan met een klein zusje erbij. Inmiddels bijna 30 weken en er stond weer een controle gepland. Alles gaat nog steeds super goed, geen pijntjes, bijna niet moe en geef nog aan dat als het zo doorgaat ik nog wel 20 weken aan kan. Niet wetende wat er twee weken later ons allemaal te wachten stond……

Mamaplaats's avatar
3 maanden geleden

Gefeliciteerd!🥰

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Cherise_Bruijnzeel?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.