Snap

Zwanger van de tweede, weer aardig herstellende #deel12

Operatie achter de rug, alles gelukkig goed net de kleine. Dat was toch best eng.

2 week is het inmiddels dat ik geopereerd ben en de dag er na weer naar huis mocht. 

Om 12 uur zou ik geopereerd worden dus om 11 uur had ik mijn moeder nog even gebelt. 5 minuten later kwamen ze de kamer in om te zeggen dat ik al aan de beurt was. Het ging we heel snel opeens en de zenuwen liepen me hoog op. 

De operatie is gelukkig goed verlopen, ik had alleen naderhand wel veel pijn. Had het idee alsof ik in elkaar geslagen was, alles was voelde erg gekneusd aan. Gelukkig kreeg ik na de operatie een verpleegkundige langs met een doppler om te luisteren hoe het met de baby was. Ik was erg zenuwachtig de operatie heeft niet alleen impact op mij gehad maar ook op de baby. Het hartje was goed hoorbaar dus ik was weer wat gerust gesteld. S'avonds is mijn man nog geweest met mijn dochter, Dat geeft me dan toch weer wat kracht om vol te houden en hopen dat ik snel naar huis kan. 

Het was een helse nacht, veel pijn en wist niet hoe ik moest liggen. Maar gelukkig wel doorgekomen, na een ontbijt mocht mijn infuus er uit. Dat ging best snel na de operatie dacht ik, maar goed prima ik dacht yes kan ik douchen. Helaas werd die droom in duigen gegooid ik mocht pas 48 uur na de operatie douchen. Maar kon me in elk geval wassen, dat dan weer wel. Nadat ik klaar was kwam de zaalarts ook langs, heel gesprek gehad over de operatie en uit eindelijk vertelde hij dat ik naar huis mocht. Dan kwam heel onverwacht, had wel gehoord dat dat normaal de regel was maar ja ik ben zwanger dus had niet verwacht dat ik een dag later al naar huis mocht. 

Na veel geregel heeft een vriendin van mijn zus me Halverwege de middag opgehaald uit het ziekenhuis omdat niemand anders kon. Wat was ik blij om thuis te zijn, eind van de middag zijn mijn ouders thuis gekomen van een lang weekend skiën. Ze zijn gelijk door gereden naar mij, wat was ik blij ze te zien. Me moeder heeft die avond gekookt en hebben ons even geholpen met mijn spullen opruimen. Ik merkte aan het eind van de dag wel dat ik te veel gedaan had, mijn buik deed zeer en ik was erg moe. 

Toen ik uit het ziekenhuis kwam was ik op sommige momenten wel erg onzeker, omdat ik alleen mee kreeg dat ik een week niet zwaar mocht tillen. Ik ben die avond maar even opzoek gegaan naar informatie en las toen hele andere dingen. Ik heb uiteindelijk dik anderhalf week bedrust gehad en kon ik bijna niks. 

Ik ben vorige week dinsdag met mijn vader na de 2 maal uitgestelde 20 week echo geweest. Het deed best zeer maar het is gelukt, alles was goed met de kleine man en hij was erg druk. Me vader vond het erg bijzonder en gelukkig kon mijn man er ook bij zijn, die was toevallig in de buurt aan het werk. Ik was zo blij dat alles goed was met de kleine, hij was giga druk dus het heeft allemaal iets langer geduurd en deed mij ook wat zeer. Hierdoor is ze ook wat voorzichtiger te werk gegaan.

Vorige week vrijdag had ik eindelijk een moment dat ik weer een bh om kon, jeetje wat was dat fijn. Zaterdag ben ik met mijn man en Lyla even de stad in geweest ook maar even bij de v&d gekeken, dat was lekker rustig. Ook goed gescoord bij de v&d en daarna hebben we boodschappen gedaan.  Lekker op tijd thuis en de middag in de zon gezeten. 

Deze week ben ik weer wat meer actief. Ik breng Lyla in de ochtend naar school en haal haar s'middags weer op van school. Dat gaat me opzich goed af, al ben ik wel erg moe aan het eind van de middag. Alles op z'n tijd en stap je voor stapje gaan we vooruit. 

Tot snel xxx