Blog header image

Zwanger van de tweede #deel 5

Vorige week vrijdag schrok ik wel even toen ik thuis kwam. En ik ben naar de vroege voorlichting 'fit zwanger' geweest.

Toen ik vorige week vrijdag naar huis ging dacht ik vrij weinig, weer een weekend maar hadner weinig zijn in dit keer. Ik had Lyla opgehaald en ben naar huis gegaan. Toen ik thuis kwam stond er allemaal materiaal buiten wat mijn man mee had genomen van het werk. Ik dacht ohw nee toch gaat hij al dat spul nu al thuis neer zetten voor de verbouwing van de baby kamer. Het is al zo'n rommeltje momenteel met al het spul dat we uit gezocht hebben voor de rommelmarkt. 

Maar nee het word niet opgeslagen, mijn man is in de war met de maanden. In 1 van mijn vorige blogs schreef ik al dat we in maart gaan verbouwen, de baby kamer iets groter en de kamer van Lyla iets kleiner. Toen ik boven kwam schrok ik me kapot, de muur was al weg en de nieuwe muur was aan 1 kant al weer dicht????. Toen ik hem vroeg wat er gebeurt was antwoorde hij: o ik was om 13 uur al thuis dus dacht ik begin alvast het materiaal was binnen, als ik dan toch op tijd vrij ben beginnen maar vast kan ik het hele weekend door. Dat heeft hij dus ook gedaan, hij is het hele weekend aan de klus geweest. De muur staat en is afgemeerd, ben super trots op mijn mannetje maar volgende keer moet hij niet A zeggen en B doen. Of me even waarschuwen maar ben wel blij dat het nu klaar is.

Echter was mijn weekend toen niet zo leuk. Ik had een dipje, ik heb een aantal echte jankfilms gekeken en het vloeide er over. Ik had verder het hele weekend nergens zin in, zat even niet lekker in mijn fel. Ze hebben een nieuw spreekuur bij de verloskundige, het hartjesspreekuur kun je zo heen gaan om even het hartje te luisteren wanneer je wil. Echter is het wel alleen op vrijdag ochtend, tuurlijk dacht ik dat is de dag dat ik werk. Ik kan er dus nooit heen, wat baalde ik toen ik dat zag. Echter was ik toen al weer vergeten dat ik een doppler had besteld van de mama app. Ik had dat weekend dus een beetje een depri weekendje en was erg moe.

Dinsdag

In de avond ben ik naar de vroege voorlichting 'fit zwanger' geweest. Beetje saai, ik wist eigenlijk best veel al wel. Ze waarschuwde wel niet alles geloven wat je op internet leest als je je ergens zorgen overmaakt. Dus niet alles op Google gaan opzoeken, laat ik nou net iemand zijn die dat juist veel doet. Verder eigenlijk weinig nieuwe dingen gehoord. 

Woensdag

Toen ik woensdag Lyla s'middags had opgehaald en thuis kwam na een ochtend bij een vriendin geweest te zijn. Kreeg ik een Appje van de buurvrouw, ik heb een pakketje voor je. Ik helemaal verbaasd dacht ik maar heb toch helemaal niets besteld. Lyla lekker aan het spelen dacht ik nou loop ik ff snel naar de buurvrouw. Daar aangekomen ff gezellig gekletst en snel het pakje geopend, wat was ik verbaasd het was de doppler. Dat was ik al weer vergeten of nou ik dacht dat die pas in eind februari ergens zou komen. Super blij dat ik was nu kan ik het hartje lekker thuis luisteren wanneer ik maar wil. Alleen er zat geen gel bij, chips heb ik dan toch de verkeerde besteld dacht ik. Na even gezellig bij gekletst te hebben snel naar huis gelijk testen, nee zonder gel kun je het toch niet horen. Gelijk gegoogled waar je het kunt kopen, echter zijn overal de verzend kosten duurder dan de gel zelf. Dus maar een vriendin gevraagd of zij wat van haar werk kan meenemen, ze zou kijken wat ze kon doen. Ik op Google weer verder zoeken of het ook met andere huis tuin en keuken spullen kon. Sommigen hadden het geprobeerd met haar gel, ieuw dat plakt zo vies. Babyolie was ook een optie werkte goed zeiden veel. Ik ook testen want dat had ik dan ook wel in huis, nou je hoort heel in de verte wel iets maar nog niet duidelijk. Misschien ook een te vroeg stadium nog. Het is afgelopen week mijn vriendin niet gelukt om gel mee te nemen, volgende keer beter. Bij de babydump verkopen ze het ook zag ik daar wou ik vrijdag heen.

Donderdag

Ik werd licht paniekerig wakker, voelde me niet lekker en last van mijn keel. Ik las woensdag avond van iemand die ik ken op Facebook dat ze ziek was, ze had de hand, voet en mond ziekte opgelopen. Jaja je raad het al ik weer Google er bij gepakt, daar las ik gevaarlijk boor zwangeren tot 20 week kans op miskraam als je het op loopt en besmettelijk voor dat het begint en als de blaren open zijn. Ik in volle paniek gelijk de verloskundige een mail gestuurd met of het klopt en hoe gevaarlijk het daadwerkelijk is. Gelukkig belde ze in de middag met dat het niet waar is en dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Dus luister ik volgende keer wel als ze zeggen niet alles op te zoeken maar eerst hun mailen. Verder was de dag erg druk want vergadering gehad tot 5 uur en voelde me nog niet helemaal fit.

Vrijdag

helaas werd ik vrijdag op het werk niet helemaal goed en hebben collega's me naar huis gebracht. Ik was thuis ook al niet helemaal lekker s'morgens, beetje te druk gemaakt denk ik want voor ik weg wou hing ik spugend boven de wc. Ik was toen toch heen gegaan en op het werk nog een broodje gegeten. Helaas werd het toen alleen maar minder, benauwd, misselijk en rare hartkloppingen. 2 collega's hebben me naar huis gebracht nader ze me ziek hebben gemeld bij mijn baas. Eind van de middag ging het gelukkig beter, heb s'middags het hartje even geprobeerd te luisteren heel in de verte hoorde ik hem. Dat was een opluchting alles goed met de baby. Momenteel echter wel snipverkouden. 

Weekend

Gelukkig nu wel goed in gegaan, nog wel moe en mega verkouden maar niet zo depri als vorige week. Besloten elke zondag avond lekker een uurtje te gaan zwemmen met een vriendin. Baantjes trekken en daarna lekker de sauna even in. Dat ga ik vanavond dus ook lekker doen. Gister gezellig bij mijn ouders geweest even, nou ja me vader 5 tellen gezien Lyla helemaal sip omdat opa niet terug kwam voor we weg gingen die had het druk. Maar gelukkig wel met mijn moeder even gezellig kunnen kletsen. Dat was wel heel fijn, gelukkig kunnen zij Lyla opvangen van het zomer wanneer ik ga bevallen. 

Zo dat was het even voor vandaag, Lyla staat aan het bed dus ik ga er maar eens uit. 

Tot de volgende keer.