Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • echo
  • meerling
  • Gyneacoloog

Zwanger van 2, 3 of 4?

Zo ging onze eerste echo.

Het was 9 september toen we voor onze vroege echo gingen. Op dat moment was ik 6 weken en 5 dagen zwanger. Van te voren ging ik naar de sportschool om de tijd iets te doden, waar ik verwachtte het minder spannend te vinden bij een 2e zwangerschap, was dit totaal het tegenovergestelde. Net of ben je er beter van bewust wat er al wel niet mis kan gaan in een zwangerschap. Toen ze ging kijken zagen we gelukkig al redelijk snel een hartje kloppen, wat een opluchting was dat! De verloskundige vertelde ook dat ze een cyste op mijn eierstok zag, maar dat dit geen reden was tot bezorgdheid omdat dit wel vaker bij vrouwen te zien was. 

Toen was ze even stil, en vroeg ze of ze toch nog even met een inwendige echo mocht kijken. Op dat moment dacht ik direct dat er misschien toch iets niet goed was, of misschien wilde ze goed naar de cyste kijken? Toen ze keek was ze even stil, minutenlang leek het. Tot ze op een gegeven moment zei: 'Ik snap dat je zo vermoeid bent, want ik zie hier nog een hartje kloppen, én nog 2 extra vruchtzakken'. Als eerste voelde ik opluchting, er is dus niks mis met het kindje, maar wat bedoelt ze met die 2 extra vruchtzakken? 

De verloskundige legt ons uit dat ze in ieder geval 2 kloppende hartjes ziet, maar in totaal 4 vruchtzakken (!), de andere 2 kan ze door het vroege stadium nog niet goed bekijken, hiervoor moeten we echt naar een gynaecoloog verteld ze. Ik vraag haar nogmaals wat ze bedoeld: '4 vruchtzakken? Zeg je nou dat we misschien een vierling krijgen?!'. Ze zegt dat ze het voor nu nog niet goed kan beoordelen, maar dat het in ieder geval 2 zijn, maar ze sluit niet uit dat het ook 3 of 4 kindjes kunnen zijn. 

Voor het weekend kunnen we gelukkig bij het ziekenhuis terecht garandeert ze waar we meer duidelijkheid zullen krijgen. Onderweg naar huis bel ik mijn vader en moeder, langzaamaan komt het besef over wat de verloskundige allemaal verteld heeft. Een golf van emoties komt over mij heen, en ik weet niet of ik nu blij, verdrietig of bang moet zijn. 

Kort daarna kreeg ik een telefoontje van de verloskundige, we kunnen over 2 dagen al bij de gynaecoloog terecht. Die 2 dagen voelden als 2 weken.  

3 jaar geleden

Wow, wat spannend! Gefeliciteerd😊

3 jaar geleden

Gefeliciteerd met jullie meervoudige zwangerschap.❤ Ik ben benieuwd naar je volgende blog.