Snap
  • Zwanger
  • familie
  • samen
  • Momlife
  • Irritaties
  • Corona

Zwanger tijdens corona crisis.

Is het nou echt zo anders ?

38 weken zwanger alweer.. wat een ellende met die corona crisis.. denk ik echt zo ? Nee ellende vind ik het niet. Tuurlijk vind ik de corona crisis verschrikkelijk. Maar het zwanger zijn tijdens niet hoor. Ik geniet nogsteeds van de zwangerschap ( ook al mag hij van mij snel komen ). Ik vind het jammer dat ik niet even op bezoek kan gaan bij mijn moeder of bij mijn opa&oma. Maar het hoort er bij. En die kraambezoek die ik straks niet mag ontvangen vind ik ergens jammer maar ergens denk ik ook weer ach juist heerlijk niemand die op je vingers staat te kijken niemand die je verteld hoe je het moet doen. Die kraamvisite komt later wel. Ben ik de enige die zo denkt ? 

Er zijn natuurlijk wel wat vervelende regeltjes nu omtrent de zwangerschap, ziekenhuis en verloskundige. Zo mag er niemand meer mee naar de verloskundige. Alle controles en echos doe ik nu alleen. Gelukkig zijn we op het einde en heeft Oktay hier door maar 2 controles tot nu toe hoeven missen. We hebben thuis een dopler dus zo kan Oktay ook af en toe even hartje luisteren. Ziekenhuis mag ik ook alleen in mijn eentje heen. Tenzij ik daar ga bevallen natuurlijk. Dan mag Oktay mee.. maar... zodra hij 1x de kamer verlaat mag hij niet meer terug komen. Hierdoor hebben we nu besloten om een thuisbevalling te gaan doen. Mochten we alsnog naar het ziekenhuis moeten dan kan dat natuurlijk. Ook werd ons nu aangeraden om thuis te bevallen. Dit zodat het gewoon met onze eigen verloskundige kan. En het ziekenhuis is nu natuurlijk ook niet de meest veilige plek vanwege het virus. Er zijn veel dingen waar je over na moet denken nu. Maar dit maakt het extra bijzonder, spannend en mooi ofzo.. ik bekijk het altijd maar positief. 

Met boodschappen doen is weer een anders verhaal. Want ja ook ik moet boodschappen doen. Maar hoevaak iemand mij wel niet verteld dat ik gek ben dat is niet normaal.. sta ik in de winkel mijn boodschapjes te doen. Komt er weer iemand naar mij toe. 'Nou als ik jou was ging ik geen boodschappen meer doen'.. of mensen die achter mij staan en dan tegen elkaar zeggen. 'Die neemt wel een risico hoor boodschappen doen terwijl je zwanger bent''. En dan nog niet gesproken over het feit dat ik Eray dan ook nog mee heb.. maar hoe moet ik het anders doen? Ik moet ook gewoon boodschappen in huis hebben. Ik heb een man die gewoon werkt. Als we wachten tot hij thuis is en dan hem boodschappen laat doen dan zijn alle schappen al weer leeg door al het gehamster. Ik moet wel. Ergens kan ik er wel om lachen. De meesten die mij aan spreken of die ik onderling hoor praten zijn de wat oudere mensen ( die zelf beter niet naar de winkel kunnen volgens de richtlijnen ), en de mensen die toch samen naar de winkel gaan met 2 karren omdat dat gezelliger is dan alleen. Zullen we gewoon goed op ons zelf letten en niet perse op wat een ander doet ? Ik heb ook mijn mening over dingen maar soms kun je het beter niet uitspreken dan wel. 

Be safe! 

Als we met zijn allen er voor gaan kunnen we ons prima redden. En zijn we straks weer een normaal land waar iedereen weer gezellig met zijn allen kan zijn en het belangrijkste.. dat iedereen familie weer in hun armen kan sluiten!