Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • #werkloos
  • #zwangerschapsdiscriminatie
  • #solliciteren

Zwanger solliciteren

Sta je 1-0 achter?

Ten eerste: ik ben weer zwanger! Yaay!  Hier later uiteraard meer over. 

Toen ik erachter kwam dat er weer zo een lief klein beestje in mij groeit, heb ik dit op werk gedeeld. Mocht het misgaan dan was iedereen op de hoogte en wat kan het opluchten om die verrekte misselijkheid niet te moeten verbergen met al die kopjes koffie om je heen.

Helaas werd een week later mijn contract niet verlengd. Het klikte niet, het gevoel zat niet goed en ik was toch niet helemaal wat ze zochten🤔. 

Au! Wat ik vooral hoorde was, je bent niet goed genoeg en je hebt hier geen waarde, ik voelde me dus waardeloos en dat in combinatie met mijn hormomen en mijn onzekerheid was dit een behoorlijke klap om te verwerken. Ik nam het persoonlijk, het voelde voor mij als een persoonlijke afwijzing. Ik mocht er nog een x aantal maandjes blijven, maar dat voelde voor mij niet goed om ergens te werken en je best te doen terwijl je niet goed genoeg gevonden wordt. Ik maakte al snel de keuze om mijn feutus alle stress te besparen en per direct te stoppen. Je bent net zwanger en je wil je omringen met positiviteit en fijne energie. Wat een rot manier om je zwangerschap te beginnen.

Na het soort van rouwproces, dacht ik oke je ben 6 weken zwanger GOO!! Ik had geen tijd te verliezen want ik was zwanger en werkeloos. Ik had zo het gevoel 1-0 achter te staan. Solliciteren als zwangere vrouw is zo goed als not done. Je bent natuurlijk niet verplicht om tijdens een sollicitatie over de inhoud van je baarmoeder te praten maar om daarna met je ziel onder je arm het alsnog te moeten vertellen leek mij stressvoller.  In mijn omgeving wist nog niemand dat ik zwanger was dus het was voor mij extra lastig om uit te leggen waarom dit voorval mij zo raakte. Daarbij kreeg ik zoveel hulp van mijn lieve vriendinnen in mijn banen zoektocht. Het voelde alleen als matenaaierij dat zij straks iemand aanbevelen waarvan zij dan niet wisten dat ze zwanger is. 

Een vriendin van mij stuurde een vacature door voor bepaalde tijd t/m April. Dat was perfect! Ze zouden geen enkele reden hebben om mij niet aan te nemen, mijn contract loopt daar af voordat ik met verlof ga. Tijdens het gesprek bij de “vertel eens wat over jezelf” vraag besloot ik te vertellen over mijn zwangerschap en dat werd mij gelukkig in dank afgenomen. Zij waardeerde mijn eerlijkheid en wat voelde dat goed. 

Wat een opluchting. Het voelt voor mij als een overwinning. Waar ik normaal de handdoek in de ring zou gooien, besloot ik nu om niet bij de pakken neer te gaan zitten maar om actie te ondernemen. Je bent wel goed genoeg en je bent niet waardeloos. Even ben ik de moeder die ik wil zijn. Kijk Lola en frummel soms zit het even niet mee maar laat je hoofd niet te lang hangen, you got this💪🏻. 

Voor alle zwangere vrouwen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt; ik weet dat ik veel geluk heb gehad en dat eerlijkheid niet altijd wordt gewaardeerd. Stuur mij gerust een priveberichtje en wie weet kan ik je meer tips geven. 

Www.instagram.com/avji_/ 

4 jaar geleden

Dit is zoals het hoort Avji!