Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • #tienermoeder
  • #school

zwanger op school

hoe gaan we dit doen (deel 1)

Ik was zo’n 10 weken zwanger toen we al met mijn mentor aan tafel zaten. We hadden vooraf gezegd dat wij (mijn ouders en ik) wat wouden bespreken. Niks vermoedend zat mijn mentor tegenover ons. We besloten maar gewoon met de deur in huis te vallen. Naomi is zwanger, hoe doen we dat met school?

Op die vraag had mijn mentor niet direct antwoord. 1 ding wisten we zeker, die examens, dat kan nog wel een probleem worden. Niet wetende wat de beste optie zou zijn, spraken we over meerdere opties. En mijn mentor stelde mij 1 vraag: wil je nog naar school dit jaar, wetende dat je steeds ‘dikker’ zou worden en iedereen dit zou zien. Hier had ik echter geen problemen mee. Er waren spannende momenten, waarbij ik soms erg verlegen werd, terwijl ik dat van mijzelf helemaal niet ben. Daarover later meer.

Al snel kwam mijn mentor met het idee om mij maatwerk te geven. Hierbij kon ik zelf bepalen wanneer ik een les volgde in de les, of de stof zelf elders deed of op een andere tijd. Dat was een last van onze schouders. En dit heb ik ook nodig gehad. Hierover vertel ik een andere keer. Maar dat was niet het enige waar we een oplossing voor moeten bedenken. Mijn examen. Met een uitgerekende datum midden in de examenweek hadden we toch een klein probleempje.

Hierop waren meerdere oplossingen. Het hele jaar volgen en geen examen doen, maar wanneer dan wel? Examen doen in de 2de tijdvak, wat zo’n 4 weken na de uitgerekende datum is. Toen ik deze optie hoorden, voelde ik een brok in m’n keel. Hoe moest ik dat doen. 4 weken na mijn bevalling examen doen. Dat betekende na 2 weken alweer beginnen met leren. Als het moest, dan zou het kunnen, maar moest het zo snel? Ja ik was jong, maar mijn hart was al een moeder. Toen hoorden ik voor het eerst over het derde tijdvak. Ook hier kon ik examen doen. Iets wat niet iedereen mag. Dat beviel mij wel. 3 maanden na de uitgerekende datum, dan pas examen doen. Dat werd het plan. Deel van het plan. De rest van het plan ontstond later. Wat als ik al in tijdvak 2 wat examen doe, examens doe ik ‘makkelijk’ zou kunnen halen. Dit plan beviel mij wel. Dit werd het plan.

hoe het verder ging op school tijdens mijn zwangerschap vertel ik in deel 2. 

3 jaar geleden

Heavy! Hoop dat het je lukt in combinatie met je zwangerschap/kindje! Veel succes!!