Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • anticonceptie
  • zwangerworden
  • morningafterpil

Zwanger ondanks de morning after pil.

De morning after pil is geen anticonceptie maar ook zeker geen abortus zoals sommige mensen denken of vinden. Toen mijn vriend en ik het één keer zonder voorbehoedsmiddel deden, kozen we er voor om de morning after pil te nemen omdat een eventuele zwangerschap nog niet gewenst was voor ons op dat moment. Maar 7 weken later had ik toch een positieve test in mijn handen!

Om te beginnen.. ik weet hoe veel mensen moeite hebben om zwanger te mogen raken en dat het lezen van mijn verhaal pijn kan doen. Mij doet het ook pijn voor deze wensouders die al zo lang wachten op een wonder. Maar dit is MIJN verhaal en ook dat mag er zijn. (Nog) geen kinderwens hebben mag er ook zijn. En ik wil mensen bewust maken van het feit dat een morning after pil géén anticonceptiemiddel is en kan zijn.

Na de geboorte van Cato hebben we altijd condooms en een app gebruikt om niet zwanger te raken. De app volgt je cyclus en laat zien wanneer je geen "onveilige" seks moet hebben om niet zwanger te raken. 

De avond dat ik dus wel zwanger raakte heb ik mijn app niet bekeken en is die condoom er "in the heat of the moment" er ook bij in geschoten. Pas de volgende dag kreeg ik een beetje zenuwen en keek ik in de app. Shit. Deze twee dagen waren mijn meest vruchtbare dagen. Het is niet zo dat we nooit open stonden voor een tweede kindje maar met alles waar we mee bezig zijn (mijn vriend bouwt helemaal zelf ons eigen huis) was een baby wel het laatste waar we aan dachten.. Dus nam ik de morning after pil.

Sinds die tijd heb ik niet gedacht aan een eventuele zwangerschap. Ik ging er van uit dat de pil zijn werk had gedaan en mijn eisprong had uitgesteld waardoor zwanger worden niet mogelijk was. Toen ik niet ongesteld werd wanneer dat had gemoeten, dacht ik nog dat dat door het uitstellen zou komen. Een week later heb ik een test gedaan en bleek ik dus toch echt zwanger te zijn! Blijkbaar was mij eisprong al geweest voor ik de morning after pil had genomen, op het moment van de daad waarschijnlijk al.

Het duurde echt wel een paar dagen voor ik een beetje blij kon zijn met de zwangerschap. Ik was er nog helemaal niet aan toe. Ook met de herinnering aan de toch wel traumatische geboorte van mijn dochter Cato. Het had weinig gescheelt of ze was er niet meer geweest en ik was toen ook behoorlijk toegetakeld daar beneden, om het zo maar te noemen. 

Na een paar dagen begon ik mij zorgen te maken. Zou het wel goed gaan met de baby aangezien in de morning after pil heb geslikt? Ik belde met de verloskundige en volgens haar kan het geen kwaad omdat die pil alleen je eisprong uitsteld.  Maar die was dus al geweest.. Een baby zou er niet aan  kunnen overlijden, het is geen abortuspil. 

Toch wilde ik meteen een vitaliteitsecho om te zien dat het hartje klopt. En toen ik dat eenmaal zag was ik verkocht..  we krijgen er een baby bij!! Inmiddels ben ik 29 weken zwanger van onze jongen en onwijs trots. 

Hij wilde heel graag bij ons komen. Het had zo moeten zijn.. 💙 

Snap
Snap
1 maand geleden

En hoe gaat het nu met jullie?

1 maand geleden

Lief dat je het vraagt. Ted is inmiddels ruim 2 jaar en het gaat heel goed met ons! Leukste jongetje 😍😍

8 maanden geleden

Hoe gaat het nu met je zoon? Is hij gezond geboren?

1 maand geleden

Sorry, erg late reactie. Het gaat heel goed met Ted. Behalve dat hij een. Koemelkallergie heeft, is hij verder helemaal gezond!

2 jaar geleden

Dank je wel, wat lief!

2 jaar geleden

wauw wat zie je er prachtig uit, en wat een verhaal ook weer! geniet nog even lekker van het getrappel in je buik! en voor straks heel veel geluk en liefde!