Blog header image

Zwanger?? Of een positieve test door de Pregnyl?

Natuurlijk ga ik verder waar ik gebleven was, de laatste afgeblazen IVF poging. En IUI daarvoor in de plaats waar ik weinig van verwachtte!

Zoals ik eerder vertelde kregen we in plaats van onze laatste IVF behandeling in België,  een escape IUI (inseminatie) in Roermond vanwege te weinig eitjes. En spoot ik extra hormonen en daarnaast de hormonen die je normaal gebruikt na een IVF om een mogelijke innesteling te bevorderen. Ik verwachtte echter niet veel van de behandeling omdat we na 5 jaar, 7x IUI en 2 IVF behandelingen ook nog geen blijvend positief resultaat gehad hadden.. 

Ik spoot dus ook nog 3x Pregnyl (zwangerschapshormoon) in de week na de IUI en dat geeft tijdelijk een vals positieve test als je die te snel na het spuiten doet. Op dag 10 na de IUI en 3 dagen na de laatste pregnyl spuit, kon ik het toch niet laten om een test te doen. Had immers een la vol liggen, en al wist ik in mijn achterhoofd dat ik waarschijnlijk vals positief zou testen, geduld is hierbij niet meer mijn sterkste kant! En dus zonder waarschijnlijk ook maar iets wijzer te worden, zat ik met een potje op de toilet. Deed de test en ging een kopje koffie maken. Ging rustig zitten even voor de tv en keek na een minuut of 5 op de test.....en nog eens...ja hoor....een heel licht tweede streepje.... Maar wat ben ik toch ook een troela want wat moet ik hier nou van denken? Niks.... de pregnyl zit waarschijnlijk nog in mijn lichaam.. Dus afwachten en morgen nog eens testen om te kijken of het streepje vager word of juist donkerder... pfff... kon mezelf wel schieten door mijn ongeduldigheid.. Had Dave ondertussen verteld dat ik natuurlijk weer het geduld niet gehad had om te wachten en nu dus helemaal met vraagtekens zat, maar het waarschijnlijk de Pregnyl nog zou zijn. De volgende dag nog maar weer snel een test doen! 

De volgende dag meteen weer een test gedaan.... en tuurlijk heb ik dat weer... niet donkerder maar ook niet lichter het 2e streepje... pfff nog helemaal niks wijzer! Eigenlijk verdubbeld HCG (zwangerschapshormoon) om de dag en heeft testen meestal om de dag pas nut om iets wijzer te worden..maar ja.. die dag duurde erg lang en in de avond heb ik weer getest.. haha ja ik weet het... maar ook dat streepje vertelde me natuurlijk niets meer of minder. Ondertussen zakte het lood me in mijn schoenen! Ik zat mezelf hartstikke gek te maken, met de Pregnyl nog in mijn lijf.. voelde me wel moe maar niet echt zwanger..mijn borsten deden wel pijn, maar na de meeste pregnyl spuiten is dat zo.. Nog maar weer eens Internet checken hoe lang het duurt voordat de Pregnyl zeker mijn lichaam uit is! En zo zat ik die dag met me neus in Google en las dat 5000 IE Pregnyl (wat ik spoot voor de inseminatie) na 10 dagen uit je lichaam was. Dus die 3x 1500 IE moest na 3-5 dagen na de laatste spuit zeker wel weg zijn. Naja het was nu 5 dagen... dan wacht ik nog 1 dag en dan moet dat streepje toch zeker wel verdwenen zijn...zo niet...zal het dan toch zo zijn?

Anoniem
7 jaar geleden

Spannend spannend spannend! Zelf zonder alle ziekenhuizen is dat wachten vreselijk. Voor jullie moet dit helemaal zenuwslopend zijn geweest

Anoniem
7 jaar geleden

Ahh wat een spannende tijd hebben jullie beleefd zeg pff!! Kanjers! Dikke kus

Anoniem
7 jaar geleden

Je verliest steeds na elke teleurstelling een klein beetje hoop...en je denkt dat het makkelijker word om teleurstellingen te accepteren..naar het word alleen maar moeilijker!

Monica1979
7 jaar geleden

Ja en dat bleef het ook nog en is nu nog steeds spannend... ons leven veranderde in een soap vanaf het moment dat we de medische mallemolen in zijn gegaan.. Dankjewel knuff!