Snap
  • Zwanger
  • #miskraam
  • Zwangernamiskraam
  • Baby

Zwanger na miskraam 🌈

Een zenuwslopende tijd..

Allereerst: Sorry als jij ook zoiets heb mee gemaakt. De verhalen met goede afloop hoor en lees je veel. Maar hier mag je ook over praten. Je bent niet alleen.

Oef die eerste test na een miskraam is zenuwslopend. Ja een zwangerschaps test is natuurlijk altijd spannend maar ik vond dit wel echt een heel ander soort spannend.

Waar ik eerst dacht dat het me wel goed af ging, de periode na de miskraam, kwam ik er achter dat nu ik weer zwanger ben er onbewust toch veel mee bezig was. Want zodra je een dikke + ziet verschijnen gaan je hersenen weer aan het werk. Er komen dingen naar voren die je helemaal niet wilt zien. Maar ook dit hoort erbij.

Aan de andere kant was ik juist makkelijker want van mij mocht iedereen het ook meteen na de eerste echo weten. (dit was rond 6 weken). Goed of niet, op dit soort momenten kan je alle soorten steun goed gebruiken. En daarbij hield ik ook wel van een wijntje, als ik die af sla is dat dus heel raar.

Maar die eerste weken waren een hel. Ziek, zwak, misselijk en continue ZENUWACHTIG. Wat was dat krampje? Ik voel me ineens een stuk beter is dat een slecht teken? ELK toilet bezoek stond het zweet op m’n voorhoofd. En ja elke keer werd het wc papiertje weer nauwkeurig gecheckt.

Ik had me zo voorgenomen om deze zwangerschap echt te gaan genieten maar man oh man wat was dat moeilijk. Toen eenmaal de eerste kwaaltjes voorbij waren en we 4 echo’s hadden gehad kon ik een ieniemienie beetje genieten. Pas op het moment dat de baby dagelijks voelbaar was durfde ik wat te ontspannen. Er groeit toch echt een klein mannetje nu! 

1 jaar geleden

Ik hoop dat je er steeds meer van kunt genieten❤️

1 jaar geleden

Wat spannend! Ik ben benieuwd naar je volgende blog